Gå till innehåll

Coronavirus: Det här gäller för ditt företags försäkringar

Vi får många frågor just nu angående coronavirus (covid-19). Här listar vi vad som gäller för företag och medarbetare med försäkringar i Skandia. Kom ihåg att det är 1177 du ska kontakta vid misstanke om smitta eller händelse av symptom.

Paraply

Enligt regeringens beslut den 2 februari 2020 ska bestämmelserna i smittskyddslagen om allmänfarliga och samhällsfarliga sjukdomar tillämpas på infektion med covid-19. Därför vill vi på Skandia beskriva hur våra olika försäkringar fungerar kopplat till sjukdomen.

Du kan läsa mer och få svar på vanliga frågor om coronaviruset på Folkhälsomyndighetens webbplats som uppdateras löpande. Och kom ihåg att du som vanligt alltid är välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Det här gäller för företagets försäkringar:

Tjänstepension och individuell försäkring – sjukförsäkring, premiebefrielseförsäkring och dödsfallsförsäkring

Försäkringen gäller som vanligt. Covid-19 är i sig inte undantaget i försäkringsvillkoren. Om man blir sjuk av coronaviruset ska man anmäla sig som sjukskriven till sin arbetsgivare. Vid längre sjukskrivning, mer än 90 dagar, kan man ofta få ersättning från sin sjuk- och premiebefrielseförsäkring.

Samtliga hälsoförsäkringar inom Skandia inklusive gruppförsäkring

 

Försäkringen gäller som vanligt. I rådande tider är det lätt att känna oro. Vi finns här för dig som vill prata. Ring Skandias hälsosluss 0771-51 55 10. Här möter du en legitimerad psykolog online eller per telefon. Covid-19 är i sig inte undantaget i försäkringsvillkoren.

 

Samtliga vårdförsäkringar inom Skandia inklusive gruppförsäkring

Skandias vårdförsäkringar täcker inte utredning och behandling av sjukdom som omfattas av smittskyddslagen. Covid-19 omfattas av smittskyddslagen och vårdförsäkringarna gäller därför inte för sådan sjukdom. Men det går utmärkt att söka stöd för eventuella restsymtom och besvär som kan följa av covid-19.

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) och Grundskydd Företag

Försäkringen gäller som vanligt. Covid-19 är i sig inte undantaget i försäkringsvillkoren.

Gruppförsäkring - livförsäkring, sjukförsäkring, trygghetskapitalförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjuk och olycksfallsförsäkring samt barnförsäkring

Försäkringen gäller som vanligt. Covid-19 är i sig inte undantaget i försäkringsvillkoren.

För våra samtliga försäkringar gäller att försäkringsfall regleras i enlighet med gällande försäkringsvillkor för respektive produkt.

Om du ska besöka Skandia

På Skandia tänker vi långsiktigt och vill med proaktiva åtgärder ta samhällsansvar. För att minimera risken för spridning av coronaviruset så har vi tagit fram tillfälliga restriktioner för såväl medarbetare som besökare. Våra egna medarbetare och konsulter som varit i utsatta riskområden, jobbar hemifrån i 14 dagar efter hemkomst. Detta gäller även de medarbetare som är sammanboende med personer som under den senaste tiden befunnit sig i de drabbade områdena. Du som ska besöka någon av Skandias lokaler kommer att få svara på ett enkelt frågeformulär vid besöket. Vi hoppas att du har förståelse för detta och att vi tillsammans kan bidra till att smittspridning förhindras.

Andra läser också om

Fler nyheter