Gå till innehåll

Den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag!

Den 27 september vill vi uppmärksamma tjänstepensionen lite extra. Tjänstepension är den bästa förmån du kan erbjuda dina medarbetare – men många känner inte till om de har tjänstepension.

Kom ihåg att berätta om tjänstepension i lönesamtal och vid jobbintervjuer. Det handlar om mycket pengar för en medarbetare till den framtida pensionen.

6 av 10 vill ha bättre koll 

En aktuell undersökning från Sifo visar att tjänstepension fortsätter att öka i viktighetsgrad. Sex av tio tycker att tjänstepension är den viktigaste löneförmånen. Samtidigt vill lika många, sex av tio, också ha bättre koll på sin tjänstepension, vilket är positivt då företag  i snitt betalar hela 27 000 kronor per år i tjänstepension till varje anställd. Det som är synd är att knappt två av tio arbetsgivare tagit upp just tjänstepension som en förmån i den senaste jobbintervjun. 

Informera era anställda 

Så ta nu tillfället i akt och använd Tjänstepensionens dag för att berätta mer och informera dina anställda om att ni betalar tjänstepension och hur de kan få bättre koll. För att göra det enkelt har vi här ett förslag på text som du kan använda på ert intranät eller skicka ut via mejl: 


Grattis, du har tjänstepension!

Idag den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Det firar vi genom att säga: Grattis! Du har tjänstepension! Här på företaget sätter vi varje månad av pengar till din framtida pension. Det betyder att du får mer pengar att röra dig med när du går i pension.

Passa på att få bättre koll på din tjänstepension idag: 

3 steg mot ökad tillväxt för ditt företag

Tillväxtkurvan pekar uppåt, företaget blomstrar men hur gör man för att behålla en positiv utveckling?

Läs artikeln 

Så får du bästa medarbetarna till företaget

Hög lön, tjänstebil och friskvårdsbidrag? Nej, det räcker inte längre för att attrahera de bästa medarbetarna. – Vi står inför ett skifte i arbetslivet, säger arbetslivsforskaren Christin Mellner.

Läs artikeln