Gå till innehåll

Grattis till dig som ger dina medarbetare tjänstepension

Den 27 september vill vi uppmärksamma tjänstepensionen lite extra då det är Tjänstepensionens dag. Det är den bästa förmån du kan erbjuda dina medarbetare – men många känner inte till om de har tjänstepension.

Kom ihåg att berätta om tjänstepension i lönesamtal och vid jobbintervjuer. Det handlar om mycket pengar för en medarbetare till den framtida pensionen.

Många vill ha bättre koll 

En aktuell undersökning från Sifo visar att bara en av tio pratar om tjänstepension vid anställningsintervjun. Samtidigt vill 67% av de anställda som svarade ha bättre koll på sin tjänstepension, vilket är positivt då företag  i snitt betalar hela 27 000 kronor per år i tjänstepension till varje anställd.  

Informera era anställda 

Så ta nu tillfället i akt och använd Tjänstepensionens dag för att berätta mer och informera dina anställda om att ni betalar tjänstepension och hur de kan få bättre koll. För att göra det enkelt har vi här ett förslag på text som du kan använda på ert intranät eller skicka ut via mejl: 


Grattis, du har tjänstepension!

Idag den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Det firar vi genom att säga: Grattis! Du har tjänstepension! Här på företaget sätter vi varje månad av pengar till din framtida pension. Det betyder att du får mer pengar att röra dig med när du går i pension.

Passa på att få bättre koll på din tjänstepension idag: 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet