Gå till innehåll

Gasellföretagets snabba tillväxt: "Vi är noggranna i allt vi gör "

Konsultföretaget Briab har varit med om en svindlande resa. De har bland annat gått från 31 till cirka 110 anställda på fyra år, och de fortsätter att växa. – Om man vill nå framgång så måste man ha mod att tro på sina idéer och visioner. Mitt råd till alla företagare är att leda – inte följa, säger Björn Wulff, vice vd.

Det är en utmaning att behålla och utveckla duktiga medarbetare, menar Björn Wulff, vice vd på Briab.

Guide – testa vilken tjänstepension som passar ditt företag

Briab grundades 2002 och erbjuder konsulttjänster i form av expertkompetens inom innovativ riskhantering, brandskyddsteknisk projektering och systematiskt brandskyddsarbete. 2014 bestämde de sig för att satsa på utveckling och tillväxt på alla plan och deras hårda arbete har gett resultat. De har bland annat blivit utnämnda till Gasellföretag av Dagens industri för andra året i rad.

– Vi har gjort en enorm tillväxtresa och mer än tredubblat verksamheten. Att bli Gasellföretag betyder mycket för oss och är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Jag är oerhört stolt över alla medarbetare, säger Björn Wulff, vice vd.

”Utmaning behålla duktiga medarbetare”

Han lyfter fram hårt arbete, nytänkande och målmedvetenhet som några av faktorerna bakom deras starka tillväxt. Men precis som andra företag i kunskapsbranschen står Briab inför flera utmaningar om de vill fortsätta nå tillväxt genom sina anställda.

– En av dem är naturligtvis rekrytering, och konkurrensen har blivit ännu tuffare de senaste åren. En annan utmaning är att behålla och utveckla våra duktiga medarbetare. Vi arbetar stenhårt med vår employer branding och employer value proposition, säger Björn Wulff.

Stabil HR-avdelning

Briab har valt att fördela sina resurser för att kunna bygga upp en stabil HR-avdelning. Deras fokus ligger bland annat på att skapa en bra kultur med solida värderingar, inte minst ur ett arbetsgivarperspektiv. En annan viktig del av ersättning och belöning är tjänstepensionen:

– Att jobba med Skandia när det gäller vårt pensionserbjudande är ett medvetet val och speglar den stora vikten vi lägger vid det. Vi har många unga medarbetare, och det känns bra att kunna erbjuda dem en bra start på deras pensionssparande, säger Björn Wulff.

Pension åt föräldralediga

Briab sätter undan tjänstepension åt sina anställda även när de är föräldralediga. Björn Wulff förklarar att det handlar om att skapa en helhet genom hela företaget.

– För att få sitt företag att växa måste man tro på sina idéer och leda det i linje med sina visioner i stället för att följa andra. Vi är noggranna i allt vi gör vilket bland annat innebär smarta och hållbara lösningar för våra medarbetare – och för företaget.

Vilken tjänstepension passar ditt företag?

Med våra paket för tjänstepension kan du ge dina medarbetare riktigt bra personalförmåner.

Testa vår guide

Dubblat tre år i rad – så lockar företaget  talangerna

Malmöföretaget SQL Systems har dubblerat omsättningen tre år i rad. I takt med att företaget växer ökar kraven på arbetsplatsen. Ägaren Jonas Kimmehed berättar hur han arbetar för att locka talangerna. 

Läs artikeln

Så får du bästa medarbetarna till företaget

Hög lön, tjänstebil och friskvårdsbidrag? Nej, det räcker inte längre för att attrahera de bästa medarbetarna. – Vi står inför ett skifte i arbetslivet, säger arbetslivsforskaren Christin Mellner.

Läs artikeln
Jämvikt på en gungbräda

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det?

Löneväxling till tjänstepension är en förmån många har dålig kunskap om – men som långsiktigt kan ha stor påverkan på pensionen för dig som är höginkomsttagare. 

Så fungerar det

S&P: Därför är Skandia årets liv- och fondförsäkringsbolag

Skandia är Årets livförsäkringbolag för andra året i rad. Vi är också Årets fondförsäkringsbolag. Det framgår av Söderberg & Partners nya Trafikljusrapport, som lyfter fram de bästa aktörerna på den svenska sparmarknaden.

Läs artikeln

Vi har Sveriges nöjdaste pensionskunder

Svenskt Kvalitetsindex, SKI, undersöker årligen vilket pensionsbolag som har de nöjdaste kunderna. Och vi hamnar vi på första plats på privatsidan.

Läs mer om utmärkelsen