Gå till innehåll
Hjärta

Så funkar din hälsoförsäkring

Via din arbetsgivare har du en unik hälsoförsäkring. Du kan få hjälp redan innan du blir sjuk. Om du redan är sjukskriven får du rehabiliteringshjälp för att snabbt komma tillbaka till arbetet.

Sök hjälp via Hälsoslussen

Förebyggande insatser

Med Skandias hälsoförsäkring kan du få hjälp och råd om du känner dig nedstämd, har värk, är stressad eller på annat sätt är i riskzonen att bli sjukskriven. Om du redan är sjukskriven får du rehabiliteringshjälp för att snabbt komma tillbaka till arbetet. Vi gör ingen skillnad på om dina problem gäller jobbet eller är privata. Du kan använda försäkringen under full sekretess dvs. utan att berätta för din arbetsgivare att du får hjälp.

Hur funkar försäkringen?

Via Hälsoslussen får du kontakt med en hälso- och rehabvägledare vid Sophiahemmet Rehab Center som gör en bedömning av vilka insatser just du behöver.

Någon av följande insatser kan du få hjälp med:

  • Samtalsterapi
  • Fysioterapi eller arbetsterapi
  • Ergonomi
  • Yrkeslivsplanering
Man får hjälp med rehabövningar av kvinna

Orsaker som stöds av din hälso­försäkring

Psykisk ohälsa, t.ex. olika former av relationsproblem, konflikter på jobbet, livspusslet, koncentrationsproblem, ångest, oro och nedstämdhet.

Fysiska besvär som huvudvärk, migrän, yrsel, sömnstörningar och belastningsskador som påverkar arbetsprestationen indirekt och riskerar att leda till att du blir sjukskriven.

Hur länge kan du få hjälp?

Försäkringen gäller som längst i 1 år från din första kontakt med en hälso- och rehabvägledare i ett och samma ärende. För att starta en ny behandling för samma grundorsak ska du ha varit symtom-, behandlings- och medicineringsfri under 1 år.

Hälsoslussen

Få hjälp och råd för att må bättre. Du kan till exempel få hjälp med samtalsterapi, fysioterapi, ergonomi och yrkeslivsplanering. ​​

Du kan kontakta Hälsoslussen alla dagar.

Till Hälsoslussen