Gå till innehåll

Vår pensionscoach hjälpte Annika räta ut sina frågetecken: ”Jag är jättenöjd”

Inför pensionen är det vanligt med en del frågor. Annika de la Motte tog hjälp av vår pensionscoach, en kostnadsfri, digital tjänst som fått toppbetyg av användarna. ”Jag är jättenöjd och skulle absolut rekommendera det till alla som vill få en överblick över sin pension i Skandia”, säger hon.

Att planera för att ta ut sin pension kan vara klurigt, och du behöver skaffa dig kunskap för att reda ut viktiga frågor kring din framtid. Du som är kund hos oss kan känna dig i trygga händer om du bokar tid hos någon av våra kunniga pensionscoacher.  

I samtalet berättar vi det som du behöver veta inför din pension, svarar på de vanligaste frågorna om hur utbetalning fungerar och guidar dig genom de steg som du behöver ta för att ta ut dina pensionspengar. 

Intresserad? Välkommen att boka ditt möte. 

Uppskattad tjänst 

Skandias Pensionscoach är en mycket uppskattad tjänst. Nio av tio användare är nöjda eller toppnöjda med såväl bokandet som mötet, och hela 94% skulle rekommendera tjänsten till vänner eller kollegor. En av dessa är Annika de la Motte:  

– Jag började tänka att jag fyller snart 60, jag kanske ska sätta mig in i hur det ser ut just nu. Jag fick ett trevligt, informativt möte med en pensionscoach, säger hon och fortsätter: 

– Jag fick information om pensionen som jag har hos Skandia. Hur den ser ut, hur jag kan välja att ta ut den och när jag behöver jag ta ställning till det, samt ifall jag kan ändra något under tiden. Jag fick bekräftelse på att jag i huvudsak hade tänkt rätt, men fick också ytterligare information som jag inte tidigare hade kännedom om. 

Ger en helhetsbild 

Våra pensionscoacher kan ge en helhetsbild över pensionen. De kan guida kring skatter, förhöjda grundavdrag i olika åldrar, eller kanske efterlevandeskydd. De berättar vad man bör tänka på, vilka olika val man kan göra och vad det kan få för konsekvenser. De kan även hjälpa dig som kund vidare om du behöver ytterligare finansiell rådgivning.  

– Jag fick ett mycket bra bemötande. Det var sakligt, informativt, engagerat, vänligt. Trevligt och kunnigt. Bara positivt. Jag skulle absolut rekommendera det till alla som vill få en överblick över sin pension i Skandia. Det borde vara intressant för alla. Ju mer kunskap och insikt du har om din pension desto bättre, säger Annika och tillägger: 

– Det är en service som jag tacksamt tog emot. Jag är väldigt nöjd i alla delar där jag har haft kontakt med Skandia.

Pensionscoach – så fungerar det

Du som har pension hos oss på Skandia kan boka tid hos en pensionscoach genom att logga in och gå till webbokningen. Mötet sker sedan över telefon, vid behov kan vi även dela skärm med dig.

Mötet med en pensionscoach är kostnadsfritt och utgår från dina frågor kopplat till ditt pensionssparande hos oss. Några vanliga frågor som andra ställer sig och som vi besvarar under mötet är:

  • Vilka pensionsförsäkringar har jag, och hur fungerar de under utbetalningstiden?
  • Vilka sparformer kan jag ha under pensionen? Hur mycket kommer jag att få ut?
  • Hur gör jag mina val för utbetalning?
  • Har jag risk- och hälsoförsäkringar som upphör och vilka möjligheter finns där?

Pensionscoachen kan inte ge dig finansiella råd kring hur du bör ta ut din pension. Vill du ha rådgivning med fokus på din ekonomi kan du boka möte med en rådgivare.

Boka tid hos en pensionscoach i vår webbokning