Just nu är det många som kontaktar oss och p.g.a hög sjukfrånvaro har vi längre svars- och handläggningstider än normalt. Se om du hittar svar på din fråga här på sajten så länge.

Gå till innehåll
Man sitter i soffa med läsplatta

Handla säkert på Black Friday

 • Med Visa Secure kan du handla säkert på nätet, signera enkelt med BankID/Mobilt BankID eller SMS-kod
 • Med vårt kreditkort får du Köpskydd och Leveransförsäkring när du handlar
 • Betala med Swish, snabbt, enkelt och kostnadsfritt

Våra främsta tips om hur du handlar säkert


Köpgräns

 • Välj hur hög köp- respektive uttagsgräns dina kort ska ha i butik, på internet eller i automat under en rullande tidsperiod
 • Stäng ett eller flera kort för köp i butik, via internet eller för automatuttag
 • Köp- och uttagsgränserna hanterar du i Internetbanken eller Mobilbanken

Köpgränsen i butik och på internet gäller under rullande 30-dagars period. Uttagsgränsen i automat gäller under rullande 7-dagars period. Med rullande menas att vi sammanväger de köp/uttag som har skett under den angivna perioden. Om dessa överstiger gränsen nekas köpet/uttaget.

Regionspärr

Som en extra säkerhet är alla våra kort spärrade för användning utanför Europa till dess att du har låst upp kortet.

När du ska ut och resa öppnar du enkelt upp ditt kort för den region du ska resa till.

Hantera regionspärr via Internetbanken:

 1. Klicka här för att logga in i internetbanken
 2. Du hamnar då på sidan för regionspärr
 3. Öppna spärren genom att ange region och tidsperiod
 4. Spärren slås på automatiskt igen när tidsperioden är slut

Hantera regionspärr via mobilbanken:

 1. Logga in i appen
 2. Gå till "Konton & Kort" och välj önskat kort
 3. Välj "Regionspärr" och öppna spärren genom att trycka på vald region
 4. Spärren slås på automatiskt igen när tidsperioden är slut

Om du inte har tillgång till mobil- eller internetbanken kan du ringa oss 06-24 alla dagar på +46-771-55 55 00.

Visa Secure

Visa Secure innebär att dina köp inom e-handeln måste signeras med BankID, Mobilt BankID eller en sms-kod.

Det är ett smidigt sätt att förhindra bedrägerier och bidrar till att du kan känna dig trygg när du handlar på nätet. Alla våra kort är kopplade till Visa Secure.

För att signera ett köp använder du antingen BankID eller sms-kod. Använder du sms-kod behöver du registrera ditt mobilnummer hos oss, om du inte redan gjort det, samt använda din personliga PIN-kod* i samband med internetköpet.

*Avser PIN-koden du har fått med rekommenderat brev och bytt till en egen 4-siffrig personlig kod och alltså inte koden till ditt Visa-kort.

Förvara ditt kort säkert

Ha ditt kort under uppsikt eller förvara det väl. Tänk på att aldrig förvara koden på ett sådant sätt att kortet och koden kopplas samman – memorera din kod. Var extra uppmärksam i t.ex. tunnelbanor, flygplatser och andra offentliga platser där det finns risk för ficktjuvar. Behöver spärra ditt kort ska du ringa 0771-33 20 00 om du befinner dig i Sverige och +46 771-33 20 00 om du är utomlands. Spärrservice har öppet dygnet runt, årets alla dagar.

Betala med mobilen

Du har väl lagt till ditt kort till Apple Pay eller Samsung Pay?

Genom att ansluta ditt bank- eller kreditkort till en mobil plånbok kan du göra snabba och säkra kortbetalningar med din mobil eller smartklocka och du kan lämna kortet hemma när du är ute och handlar.

Betala med Swish

Du vet väl om att många butiker numera accepterar betalning via Swish?

Betala ditt köp med Swish genom att logga in på din Swish-app och uppge betalningsuppgifterna. Du godkänner köpet med Mobilt BankID och du får omedelbart en betalningsbekräftelse. Pengarna dras från ditt anslutna konto direkt.

Köptips inför Black Friday

Sätt en budget

Det är lätt att skena iväg och handla bara för att man tycker det är billigt. Bestäm därför innan hur mycket pengar du kan och vill göra av med. För att säkerställa att du har lite extra pengar närmare jul kan det redan nu vara idé att börja buffertspara

Bestäm dig innan

Köp inte bara för att du tycker det är billigt utan bestäm dig innan för vad du ska handla. På detta sätt undviker du onödiga spontanköp.

Bevaka priset

Kolla priserna på de varor du planerar köpa. En del företag kan ha smyghöjt priserna innan för att det sen ska framstå som att de sänkt priserna radikalt.

Avgifter

Handlar du från utlandet behöver du ta höjd för eventuella fraktavgifter, tull och moms. Ta detta i beaktande när du tittar på prislappen för själva varan.

Spara

Inte sällan har vi svårt att komma på vad vi ska köpa i julklapp åt våra nära och kära. Istället för att lägga pengar på saker som de inte behöver eller uttryckligen önskat sig, kan du till t.ex. åt barn eller barnbarn, fylla på ett befintligt sparande eller öppna ett nytt sparande.

Vi hjälper dig!

Vi hjälper dig vid eventuella problem.

Väljer du att betala med kort är en av många fördelar att du har möjlighet att reklamera ditt köp om exempelvis dina beställda varor inte dyker upp.

Om du upptäcker att något blivit fel ska du i första hand kontakta butiken. Får du inte hjälp av butiken där du handlat med ditt kort kan du kontakta oss.