Gå till innehåll
Mamma och barn planterar växter

Vad har din pension med hållbarhet och klimatomställning att göra?

Vi investerar för hållbar tillväxt. Här är några exempel på hur dina pensionspengar kan göra skillnad för den gröna omställningen!

Allt vi gör, gör vi med tanke på framtiden.

Vi investerar för hållbar tillväxt


Vi har investerat närmare 60 miljarder i grön omställning

Som pensionsbolag tillför vi en av dom viktigaste råvarorna i den gröna omställningen, nämligen kapital. Här berättar vi hur ditt pensionskapital spelar roll för att lösa planetens stora utmaningar.

"Vårt mål att fördubbla våra gröna investeringar fram till 2025 är uppnått vilket vi är stolta över men arbetet fortsätter med fortsatt full kraft för att säkerställa att vi på bästa sätt kan fortsätta att bidra med kapital till den viktiga klimatomställningen samtidigt som våra kunders avkastning säkerställs" säger Skandias hållbarhetschef Gabriel Lundström.

Läs mer om 7 exempel på våra gröna investeringar

3 gröna investeringar som gör skillnad


Man äter ett äpple

Så kan din pension göra skillnad för att förebygga diabetes

Region Stockholm har tillsammans med Skandia varit först i världen med en ny typ av satsning som kan förebygga typ 2-diabetes. Satsningen går ut på att erbjuda personer i riskzonen ett digitalt hälsoprogram.

Läs artikeln här
Växter och vattenkanna

Så kan din pension göra skillnad för att rensa hav och natur från plast

Vad har dina pensionspengar med renare världshav att göra? En hel del faktiskt! Nu träder vi in som delfinansiär i en ny grön obligation från Världsbanken med syfte att bidra till renare världshav.

Läs artikeln här

Så kan din pension göra skillnad för att motverka högt blodtryck

Högt blodtryck ökar risken för flera allvarliga sjukdomar. Ungefär en tredjedel av Sveriges vuxna befolkning lider av högt blodtryck. Nu finansierar vi ett innovativt screening-projekt som ska bidra till förändring.

Läs artikeln här

Se hur dina pensionspengar jobbar


Bidra till en mer hållbar utveckling


En viktig del i vår affär

Vår drivkraft är att skapa trygghet för generationer och bidra till ett hållbart värdeskapande med sikte på att vara det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Ett sprande som gör skillnad helt enkelt.

Så jobbar vi med hållbart sparande

Vill du börja spara hållbart?

Hos oss kan du göra hållbara val på ett enkelt sätt. Vi tar sedan länge hänsyn till miljö och samhälle. Allt från affärsetik, till miljö och mänskliga rättigheter samt hur investeringarna bidrar till en hållbar utveckling.

Kom igång med ett hållbart sparande

Ett urval av våra gröna investeringar


Bord med jordglob och växter på

Kan min pension göra skillnad för naturområden i Göteborg?

Vi investerar 600 miljoner i en obligation utgiven av Göteborgs stad. Investeringen stödjer stadens arbete med biologisk mångfald och bidrar till att skydda värdefulla naturområden i staden. Läs mer här!

Växter och vattenkanna

Kan min pension göra skillnad för utvecklingen av hållbara bolag?

En hel del! Vi investerar nämligen 1,5 miljarder kronor i en ny kreditfond med hållbarhetsfokus som ska hjälpa företag att ställa om sin verksamhet i en hållbar riktning. Läs mer här!

Vi ger ut grön miljardobligation

Skandiabanken har emitterat två gröna obligationer och därmed tagit ett viktigt steg i att bli en ännu mer hållbar bank. Som det ledande pensionsbolaget är hållbarhetsfrågor en prioriterad del av Skandiakoncernens verksamhet. Läs mer här!

Andra läser om

Fler nyheter

Våra mål för framtiden


Fram till 2025 ska vi minska våra innehav i fossila bränslen med 75 %
Fram till 2025 ska vi fördubbla våra gröna investeringar och öka andelen fonder med hållbarhetsfokus

Vad har din pension med klimatomställningen att göra?

År 2021 blev vi den första svenska aktören att ansluta sig till Climate Investment Coalition (CIC). Ett internationellt initiativ, som skapats i syfte att snabba på investeringarna i förnybar energi och andra klimatåtgärder. Nu står det klart att vi investerar minst 60 miljarder kronor i klimatinvesteringar fram till 2030. För att investeringar i det långa perspektivet måste göras nu. Läs mer här