Gå till innehåll
Två blommor på ett bord

Vårt erbjudande

Skandia erbjuder tjänstepension och möjlighet till långsiktigt sparande med traditionell förvaltning, fond- och depåförvaltning samt försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning.

Våra sparerbjudanden är utformade med avsikt att skapa avkastning utifrån varje kunds riskbenägenhet. Med rådgivning kan erbjudanden skräddarsys efter kundens specifika behov.

Traditionell förvaltning

Traditionell förvaltning är ett tryggt och enkelt alternativ för långsiktigt sparande. Vi förvaltar pengarna och ger en garanti om minsta framtida utbetalning. Kunder med traditionell förvaltning får också ta del av överskottet, under 2023 fördelades 17 miljarder kronor.

Sparformen ger kunderna möjlighet till god avkastning till låg kostnad samtidigt som vi agerar ansvarsfullt och bidrar till de globala hållbarhetsmålen. Allt detta utan att kunden själv behöver lägga tid på att aktivt placera sitt sparande.

Spara med garanti

Spara i fonder

Vi erbjuder fond- och depåförsäkring som en del av tjänstepensionserbjudandet men även för andra typer av sparande inom både bank- och försäkringslösningar. Fonderbjudandet bygger på att det ska vara enkelt och prisvärt att placera i fonder med god avkastningspotential och en god hållbarhetsnivå i ett brett utbud, anpassat till våra kunders olika behov.

Vår ambition är att kunderna inte ska behöva välja mellan avkastningspotential, hållbarhet och låga avgifter. Vi ska erbjuda samtliga delar.

Spara i fonder

Hälsa och trygghet

Vi erbjuder ekonomisk trygghet vid olycka, sjukdom eller dödsfall genom sjuk-, olycksfalls- och livförsäkringar.

För våra företagskunder och deras anställda har vi också verktyg för att tidigt fånga upp ohälsa och bidra till en sund livsstil. På så sätt kan vi bidra till att företagen blir effektiva i sin verksamhetsdrift samt mer hållbara genom att undvika sjukskrivningar och kostnader som uppstår därav. Vi erbjuder också vårdförsäkring för rätt vård i rätt tid.

Vårdförsäkring Livförsäkring

Vardagsekonomi

Vi erbjuder bolån och tjänster för kundernas vardags­ekonomi genom en digital fullsortimentsbank som vänder sig till privatmarknaden. Kunder har möjlighet att sköta sin vardagsekonomi och sitt sparande på skandia.se och i vår mobilapplikation. Vi har även en kundservice där kunder kan nå banken via telefon och chatt.

Därtill erbjuds alla tjänstepensionskunder särskilt förmånlig bolåneränta. Kolla om du har din tjänstepension hos oss genom att logga in på minpension.se eller ring oss så hjälper vi dig.

Allt för din dagliga ekonomi

Alltid en rådgivare nära dig

Vi har cirka 200 rådgivare som hjälper privatpersoner och företag med sparande, pension och trygghet. När du bokar ett möte med oss väljer du själv vad rådgivningen ska handla om. Vi har både webbrådgivning, kvällsöppen telefonrådgivning och cirka 60 kontor över hela landet. 

Boka personlig rådgivning