Gå till innehåll
Två blommor på ett bord

Vårt erbjudande

Skandia erbjuder tjänstepension och möjlighet till långsiktigt sparande med traditionell förvaltning, fond- och depåförvaltning samt försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning.

Våra sparerbjudanden är utformade med avsikt att skapa avkastning utifrån varje kunds riskbenägenhet. Med rådgivning kan erbjudanden skräddarsys efter kundens specifika behov.

Traditionell förvaltning

Traditionell förvaltning är kärnan i vårt erbjudande, en sparform med låg avgift och garanterad framtida utbetalning. Det är ett tryggt och enkelt alternativ för långsiktigt sparande. Vi förvaltar pengarna och ger en garanti om minsta framtida utbetalning. Kunder med traditionell förvaltning får också ta del av överskottet, under 2019 fördelades hela 24 miljarder. 

Sparformen ger möjlighet till god avkastning till låg kostnad utan att kunden själv behöver lägga tid på att aktivt placera sitt sparande och hantera oväntade händelser på kapitalmarknaden.

Spara med garanti

Spara i fonder

Vi erbjuder fond- och depåförvaltning som en del av tjänstepensionserbjudandet men även för andra typer av sparande inom både bank- och försäkringslösningar. Fonderbjudandet bygger på att det ska vara enkelt och prisvärt att placera i fonder av god kvalitet och med ett brett utbud, anpassat till våra kunders olika behov.  

Med hjälp av en trygghetsplan hjälper vi kunden att hantera risk inför och under utbetalningsperioden. Vi erbjuder även en kostnadsfri tjänst för rebalansering som innebär att fonder köps och säljs automatiskt för att portföljen ska överensstämma med kundens valda strategiska fördelning. 

Spara i fonder

Hälsa och trygghet

Vi erbjuder ekonomisk trygghet vid olycka, sjukdom eller dödsfall genom sjuk-, olycksfalls- och livförsäkringar.

För våra företagskunder och deras anställda har vi också verktyg för att tidigt fånga upp ohälsa. På så sätt kan vi bidra till att företagen blir mer hållbara genom att undvika sjukskrivningar och kostnader som uppstår därav. Vi erbjuder också privatvårdsförsäkring för enskilda individer.

Privatvårdsförsäkring Olycksfallsförsäkring Livförsäkring

Vardagsekonomi

Vi erbjuder bolån och tjänster för kundernas vardagsekonomi genom en fullsortimentsbank som vänder sig till privatmarknaden. Kunder har möjlighet att sköta sin vardagsekonomi och sitt sparande på skandia.se och i vår mobilapplikation. Vi har även en kundservice där kunder kan nå banken via telefon och chatt. 

Därtill erbjuds alla tjänstepensionskunder särskilt förmånlig bolåneränta. Kolla om du har din tjänstepension hos oss genom att logga in på minpension.se eller ring oss så hjälper vi dig.

Allt för din dagliga ekonomi

Alltid en rådgivare nära dig

Vi har 250 rådgivare som hjälper privatpersoner och företag med sparande, pension och trygghet. När du bokar ett möte med oss väljer du själv vad rådgivningen ska handla om. Vi har både webbrådgivning, kvällsöppen telefonrådgivning och ca 50 kontor över hela landet. 

Boka personlig rådgivning