Gå till innehåll
Kvinna sitter i soffan med laptop och viktiga papper

Vårt erbjudande

Skandia erbjuder tjänstepension och möjlighet till långsiktigt sparande med traditionell förvaltning, fond- och depåförvaltning samt försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning.

Våra sparerbjudanden är utformade med avsikt att skapa avkastning utifrån varje kunds riskbenägenhet. Med rådgivning kan erbjudanden skräddarsys efter kundens specifika behov.

Spara med garanti

Traditionell förvaltning är kärnan i Skandias erbjudande, en sparform med låg avgift och garanterad framtida utbetalning.

Att spara med garanti är ett tryggt och enkelt alternativ som innebär att vi förvaltar pengarna och ger en garanti om minsta framtida utbetalning. Det gör att kunden har möjlighet till god avkastning till låg kostnad utan att själv behöva lägga tid på att aktivt placera pengarna och hantera oväntade händelser på kapitalmarknaden. Alla sparares pengar placeras i samma portfölj och försäkringstagarna delar på överskottet. Under 2018 fördelades hela 30 miljarder. 

Spararen är garanterad ett visst belopp när försäkringen betalas ut.

Spara med garanti

Spara i fonder

Vårt fonderbjudande bygger på att det ska vara enkelt och prisvärt att placera i fonder av god kvalitet, anpassade till våra kunders olika behov. Vi erbjuder fond- och depåförvaltning som en del av tjänstepensionserbjudandet men även för andra typer av sparande inom både bank- och försäkringslösningar.

Våra sparare kan t.ex. välja ett investeringssparkonto, en kapitalförsäkring eller en depå för sitt fondsparande.

Vi gör det enkelt för dig att välja rätt fonder genom att ha ett kvalitetsgranskat fondutbud, alla fonder granskas löpande och de som inte klarar kraven tas bort. Vi har även infört en ny märkning som visar hur hållbara de olika fonderna är.

Spara i fonder

Hälsa & trygghet

Vi erbjuder ekonomisk trygghet vid olycka, sjukdom eller dödsfall genom sjuk-, olycksfalls- och livförsäkringar.

För våra företagskunder och deras anställda har vi också verktyg för att tidigt fånga upp ohälsa. På så sätt kan vi bidra till att företagen blir mer hållbara genom att undvika sjukskrivningar och kostnader som uppstår därav. Vi erbjuder också privatvårdsförsäkring för enskilda individer.

Privatvårdsförsäkring Olycksfallsförsäkring Livförsäkring

Vardagsekonomi

Vi erbjuder bolån och det våra kunder behöver för sin vardagsekonomi genom en fullsortimentsbank som vänder sig till privatmarknaden. Vi har en internetbank och mobilapplikation där våra kunder kan sköta sin vardagsekonomi. Vi har inga bankkontor men kompletterande kundservice via telefon och chatt. 

Därtill erbjuds alla tjänstepensionskunder särskilt förmånlig bolåneränta. Kolla om du har din tjänstepension hos oss genom att logga in på minpension.se eller ring oss så hjälper vi dig.

Allt för din dagliga ekonomi

Alltid en rådgivare nära dig

Vi har 250 rådgivare som hjälper privatpersoner och företag med sparande, pension och trygghet. När du bokar ett möte med oss väljer du själv vad rådgivningen ska handla om. Vi har både webbrådgivning, kvällsöppen telefonrådgivning och ca 50 kontor över hela landet. 

Boka personlig rådgivning