Gå till innehåll

Rösta fram Skandias fullmäktige

Rösta på de kandidater du vill ska representera dig i vårt fullmäktige. Rösta senast den 15 februari.

 1. Tack för din röst!

  Tack för din röst!

  Vi har nu mottagit din röst och därmed skänkt 10 kr till Skandias stiftelse Idéer för livet. Resultatet av Skandias fullmäktigeval 2020 kommer att presenteras här på skandia.se efter den 15 februari.

  Information om röstning till Skandias fullmäktige skickas ut digitalt, så säkerställ att vi har din mejladress och/eller ditt mobilnummer här.

 2. Beklagar, vi kunde inte registrera din röst!

  Vi uppskattar att du vill vara med och påverka det kundägda Skandia. Tyvärr kan vi inte registrera ditt val, eftersom du inte verkar vara registrerad som röstberättigad.

  Vem är röstberättigad?

  Bolagets röstberättigade består av kunder i Skandias traditionella livbolag inom följande kategorier: 

  • Alla försäkringstagare
  • Alla försäkrade i tjänstepensionslösningar
  • Alla med gruppförsäkringar
  • Alla som får löpande utbetalningar från efterlevnadsskydd 

  Läs gärna mer om vem som är röstberättigad här. Du kan även kontakta oss på telefon 0771-27 17 00 eller via kundinflytande@skandia.se.

 3. Beklagar, vi kunde inte registrera ditt företags röst!

  Vi uppskattar att ni vill vara med och påverka det kundägda Skandia. Tyvärr kan vi inte registrera ert val, eftersom företaget inte verkar vara registrerat som röstberättigat.

  Vem är röstberättigad?

  Bolagets röstberättigade består av kunder i Skandias traditionella livbolag inom följande kategorier: 

  • Alla försäkringstagare
  • Alla försäkrade i tjänstepensionslösningar
  • Alla med gruppförsäkringar
  • Alla som får löpande utbetalningar från efterlevnadsskydd 

  Läs gärna mer om vem som är röstberättigad här. Ni kan även kontakta oss på telefon 0771-27 17 00 eller via kundinflytande@skandia.se.

 4. Ändra

  Att rösta går snabbt!


  Här kan du som är röstberättigad i Skandia lägga din röst på de kandidater du vill ska representera dig i Skandias högsta beslutande organ - fullmäktige. Totalt ska sju personer väljas in.

  Klicka på knappen "Välj" för att markera den eller de du vill rösta på. Du kan rösta på upp till sju av dina favoritkandidater. Du kan få reda på mer om kandidaterna genom att klicka på länken ”Läs mer” och "Se videopresentation". 13 kandidater har nominerats av kunderna. Därutöver har en kandidat föreslagits av valberedningen.

  För att kunna rösta måste du:

  • vara kund hos Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt
  • ha BankID eller Mobilt BankID för att signera din röst

  Du kan också välja att ladda ner en röstningsblankett som bland annat kan användas för omyndiga, genom att målsman eller god man fyller i blanketten och skriver under.

  För varje röst skänker vi 10 kr till Skandias stiftelse Idéer för livets verksamhet för barn och unga. Här kan du läsa mer om röstningen och vem som kan rösta. 

  Helena Nelson

  Helena Nelson

  Helena arbetar som chefsjurist vid Carnegie Investment Bank AB. Hon har tidigare varit chef för Group Compliance i Swedbank samt varit chefsjurist och haft andra juristroller inom Skandia. Helena är hovsrättsfiskal och har en juristexamen från Lunds universitet.

  Jag är en engagerad och samhällsintresserad jurist som brinner för kombinationen juridik och företagande. Under mina cirka 25 år i olika jurist- och ledningsroller i den finansiella sektorn har jag arbetat både inom och utanför Sverige. Mest utvecklande och spännande var mina 15 år på Skandia. I mitt arbete strävar jag efter att leverera med bästa kvalitet till kunden, att vara påläst samt att kommunicera enkelt och tydligt. En ledig dag tillbringar jag helst med min familj i vårt sommarhus i Skåne med en engagerad debatt om vad som kan göras bättre hemma eller i världen utanför.

  Lars-Eric Aaro

  Lars-Eric Aaro

  Lars-Eric arbetar som industriell rådgivare och är styrelseordförande och delägare i Mobilaris och Predge AB. Han är även styrelseledamot i bland annat Partnerinvest Norr, Wibax AB och Norra Skogsägarna ek. för. Han har tidigare varit försäljningsdirektör i ÅF Pöyry (idag AFRY), vd och koncernchef för LKAB och haft ledande befattningar inom bland annat Boliden och AssiDomän AB. Lars-Eric har en bergsingenjörsexamen vid Luleå tekniska högskola/Luleå tekniska universitet och är hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Vidare är han ledamot i Ingenjörsvetenskapsakademien och innehar Konungens medalj av 12:e storleken i Serafimerordens band för värdefulla insatser inom svenskt näringsliv.

  En ledig dag åker vi oftast ut till vår fritidsfastighet i Luleå skärgård. Att bara vara vid havet samt vara med familj och vänner ger mig glädje och energi. Ett intresse för historia och kultur gör att vi ofta reser ut i Europa. Jag tycker att motion är viktigt och nyttjar årstiderna för vandring i bergen, mountainbike och utför- samt längdskidåkning.

  Anne Ludvigson (omval)

  Anne Ludvigson (omval)

  Anne är ledamot i Skandias fullmäktige sedan 2017. Hon är familjeföretagare i fjärde generationen och arbetar som vd för Ludvigson Invest samt som vice ordförande för AB Ludvigson Svensson. Vidare är hon ordförande för TEKO Sverige Textil & Modeföretag, ledamot i Svenskt Näringsliv och i Kinnarps AB. Hon har en Bachelor of Arts i ekonomi från Williams College i USA och har också en examen från London School of Economics i England.

  Jag är en internationell person med djupa rötter i Sjuhäradsbygden, en modern knalle som har ett stort engagemang för min hembygd. Jag drivs av att utveckla affärer, företag och medarbetare. Fritiden tillbringar jag helst i Bohuslän och dess vackra natur. Jag bjuder gärna familj och vänner på middag med lokala råvaror som hämtats ifrån havet eller jorden.

  Johan Sjö

  Johan Sjö

  Johan är styrelseproffs. Han är i dagsläget styrelseordförande för Addlife, Momentum Group, OptiGroup och Prosero Security Group samt styrelseledamot i bland annat Addtech, Bufab, Camfil och M2 Asset Management. Han har tidigare varit bland annat vd och koncernchef för Addtech, ingått i koncernledningen i Bergman & Beving där han var försvärvsansvarig och affärsområdeschef. Innan dess var han på Alfred Berg/ABN Amro. Johan har en civilekonomexamen från Växjö Universitet och är reservofficer i Flottan.

  Jag gillar att renovera hus, läser mycket och är gärna i Arkösund som ligger i skärgården utanför min hemstad Norrköping. Jag är gift med Ulrika sedan 20 år och har två grabbar som är 16 respektive 18 år.

  Peter Gerestad

  Peter Gerestad

  Peter är globalt ansvarig för ersättningsfrågor inom Skanskakoncernen. Han har tidigare varit HR-chef på GlaxoSmithKline, globalt rekryteringsansvarig för SEB-koncernen, HR-ansvarig för organisationsfrågor på Pfizer, senior konsult på Alumni, managementkonsult på McKinsey & Co. Peter har en juristexamen och en civilekonomexamen från Uppsala universitet och är reservofficer i Försvarsmakten. 

  Jag gillar utförsåkning och att ha ett aktivt liv tillsammans med familjen. Jag är även skidtränare för ungdomar. Får jag lite egen tid spelar jag gärna golf med kompisar eller kör mountainbike. Som person är jag positiv och trivs som bäst med olika utmaningar.

  Gustav Ruda

  Gustav Ruda

  Gustav är förvärvsansvarig i Indutrade-koncernen. Han har tidigare varit investeringsansvarig för en private equity fond och arbetat som managementkonsult. Gustav är civilingenjör inom industriell ekonomi vid Kungliga Tekniska högskolan och har även studerat vid Handelshögskolan i Stockholm.

  Jag är en tävlingsinriktad person med stort intresse för företagsutveckling. Under de senaste 15 åren har jag jobbat med och samlat erfarenheter från ett stort antal företag inom olika branscher. För mig är god etik och moral kopplat med sunt förnuft en ledstjärna i såväl jobb som privata sammanhang. En ledig dag tillbringar jag helst utomhus, gärna med familjen i en skidbacke.

  Alexander Wong (omval)

  Alexander Wong (omval)

  Alexander är ledamot i Skandias fullmäktige sedan 2017. Han är doktorand i ekonomisk geografi vid Handelshögskolan i Göteborg och styrelseledamot i ett health tech-startup. Han har tidigare varit projektledare hos internationella konsultfirmor kring bolagsetablering samt expansion på den kinesiska marknaden. Alexander är utbildad civilekonom samt systemvetare vid Handelshögskolan i Göteborg.

  Utöver mitt engagemang som fullmäktigeledamot i Skandia, forskar jag kring internationellt företagande vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag brinner för att undervisa nyfikna studenter, och ser det som en stor förmån att i min undervisning kunna använda mig av mina praktiska erfarenheter från organisationsutveckling i Sverige och Asien. När tillfälle ges, njuter jag av att fiska makrill och havsöring längs med Bohuskusten, eller vrakdyka utanför Bali.

  Olof Nordberg

  Olof Nordberg

  Olof är vd för Marna förvaltning. Han har tidigare bland annat varit vd i RPE Retail Private Equity, vice vd och finansdirektör i Audumbla Communication Group, ansvarig för aktiesyndikering inom Swedbank, vd i Aggregator Fastigheter och jobbat med aktie- och derivathandel i Nordbanken. Han är utbildad inom redovisning och finansiering vid Mittuniversitetet.

  Mina huvudsakliga intressen är samhällsutveckling (politik, fastigheter och kapitalmarknad), litteratur, mat, dryck samt fjäll och hav. Hela familjen är alpina skidåkare så fritiden spenderas oftast på någon skidort. En ledig dag startar tidigt med en långfrukost och många morgontidningar, helst en fredag med DI Weekend och nya låtar på Spotify. Sedan blir det skidåkning.

  Karin Eliasson (omval)

  Karin Eliasson (omval)

  Karin är vice ordförande i fullmäktige sedan 2014. Under sin tid i Skandias fullmäktige har hon varit med och byggt upp Skandias valberedning till styrelse- och revisorsval. Hon är sedan flera år ordförande i den valberedningen. Karin är sedan ett år tillbaka styrelseledamot i Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är också styrelseledamot i RLS Global AB och Ruter Dam samt har konsultuppdrag inom HR-området. Hon har tidigare arbetat som personal-och hållbarhetsdirektör i Autoliv Inc., Telia Sonera och SCA. Hon har även varit styrelseledamot i Proffice AB och i PRI Pensionsgaranti. Karin har en filosofie kandidatexamen från Mittuniversitet.

  Jag har mina rötter i Ångermanland men har bott i Stockholm större delen av mitt vuxna liv. En ledig dag spenderar jag gärna med barnbarnen, i växthuset eller varför inte med hunden på en långpromenad.

  Ingela Tengelin

  Ingela Tengelin

  Ingela är försäkringsdirektör på Stena AB. Hon har tidigare arbetat som skadereglerare, underwriter och som chef för sjö- och transportavdelningen på Skandia. Hon är ordförande i Juridiska och Ekonomiska kommittén för Svensk Sjöfart, vice ordförande i Insurance and Documentary Committe för Intertanko, styrelseledamot i Maritime Law Committe i International Chamber of Shipping och i Stena Insurance AG. Hon har en executive MBA från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och en juristexamen från Lunds universitet, samt genomgått Ruter Dam chefsutvecklingsprogram.

  Jag har ett stort intresse av konst och kultur och tycker mycket om att vara ute i naturen. En ledig dag skulle jag börja med en långpromenad och därefter gärna besöka en utställning. Att bara vara utan något särskilt inplanerat men gärna avsluta dagen med en god middag tillsammans med några trevliga vänner.

  Hans G Svensson

  Hans G Svensson

  Hans är ordförande i ägarföreningen ProSkandia. Han har tidigare varit direktör på Skandia med ansvar för bland annat kommunikation, public affairs och CSR. Han har också varit statssekreterare i Socialdepartementet och vd/förbundsdirektör i Försäkringskasseförbundet. Hans har studerat pedagogik, psykologi, sociologi och socialantropologi vid Uppsala universitet.

  Jag är fågelskådare och tycker om att promenera och vara ute i naturen. Mat och dryck är ett stort intresse. Fritiden spenderas gärna med familjen, barn, barnbarn och vänner.

  Bertil Carlsén

  Bertil Carlsén

  Bertil arbetar som rådgivare inom finans- och förvärvsfrågor. Han är styrelseledamot i flera bolag inom BrainHeart Energy-koncernen samt i Samhall AB. Han har 25 års erfarenhet som finansdirektör och i koncernledningen för börsnoterade och riskapitalägda bolag. Fram till 2016 var han finansdirektör i Anticimex-koncernen, dessförinnan i Polygon Group, BillerudKorsnäs och Acando. Dessutom har han varit verksam inom AGA-koncernen på ett flertal poster. Bertil är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat vid Berkeley Graduate School of Business i USA.

  En ledig dag spenderar jag helst i Skärgården, i segelbåt på sommaren och i stuga under vintern. På fritiden umgås jag gärna med min fru, våra barn och vänner samt gillar att vandra, springa, läsa och äta gott.

  Lena Sellgren

  Lena Sellgren

  Lena jobbar som chefsekonom och analyschef på Business Sweden. Hon sitter i Dagens industris skuggdirektion till Riksbanken och är även ledamot i Advisory Board till Forum for Global Business, i Näringspolitiskt forum vid Entreprenörskapsforum och i SCB:s användarråd för ekonomisk statistik. Lena har dessutom under sex år varit styrelseledamot i Norges forskningsråd. Hon har tidigare arbetat som chefsanalytiker på Nordea, varit chef för Offentliga finanser vid Konjunkturinstitutet och arbetat som biträdande enhetschef och ämnesråd vid Finansdepartementet. Vidare har hon varit involverad som expert eller sekreterare i ett flertal offentliga utredningar. Lena har en Filosofie Licentiatexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och har bland annat även studerat politisk ekonomi vid universitetet i Konstanz i Tyskland.

  Jag är en energisk och positiv person och tycker om att arbeta hårt och få saker att hända - både i jobbet och privat. Jag har alltid haft förmånen att arbeta med frågor som engagerar mig. Mitt stora intresse för samhällsfrågor gör att jag har en lite annorlunda syn på mitt arbete då det delvis också är ett av mina stora intressen. En ledig dag är jag helst ute i naturen och börjar gärna dagen med en joggingtur. Känslan av att ligga före ger mig en inre styrka och kompass. Jag älskar att vandra, åka skidor och vågsurfa.

  Dan Brännström

  Dan Brännström

  Dan bedriver egen verksamhet som coach och rådgivare. Han har tidigare erfarenhet som generalsekreterare i FAR och som auktoriserad revisor samt delägare i EY. Dan har en ekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg.

  En ledig dag ägnar jag allra helst åt att vara tillsammans med min familj (min fru och våra två barn med familjer) och våra vänner. Musik och andra kulturupplevelser får gärna vara en del av umgänget. Jag trivs också med att röja och dona i trädgården. Ett särskilt hjärta har jag för vår nya sommarstuga. Långpromenader i det närliggande naturreservatet ger god vila och återhämtning. När jag får tid över skriver jag gärna på min nya bok om ledarskapets eviga principer. Jag måste också nämna mitt stora intresse för vad som sker i omvärlden – jag är en stor konsument av nyheter från hela vår värld.

 5. Signera och rösta

  Sammanfattning steg 3

  Du kan rösta som privatperson eller företrädare för ett företag. Du kan ändra din röst under hela röstningsperioden. Det är din senaste signerade röstning som räknas.

  Kan du inte rösta digitalt går det bra att ringa 0771-27 17 00 så hjälper vi dig.

  Röstar du som privatperson eller företrädare för ett företag?

  Om du röstar för ett företags räkning behöver du ange både ditt personnummer och företagets organisationsnummer.

  Organisationsnumret måste ha följande format 000000-0000.

  För att ta emot din röst i fullmäktigevalet kommer Skandia behöva behandla personuppgifter avseende dig. Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du här.

  Tekniskt felmeddelande

  Redaktionellt - Signe felmeddelande

0 av 7 valda