Gå till innehåll

Skandia värd för valrörelsens stora debatt om äldrefrågor

Tisdag den 23 augusti genomfördes valrörelsens kanske viktigaste debatt om äldrefrågor, denna gång i Skandias lokaler. Debatten samlade partiledare och talespersoner för alla de åtta riksdagspartierna som tillsammans diskuterar frågor som rör pension, äldreomsorg och ålderism.

Äldreriksdagen genomfördes 2022 för tredje året i rad och är ett samarbete mellan pensionärsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna, tillsammans med nyhetssajten News55.se. I 2022 års debatt möttes Lena Hallengren (S), Camilla Waltersson Grönvall (M), Oscar Sjöstedt (SD), Martin Ådahl (C), Nooshi Dadgostar (V), Ebba Busch (KD), Mats Persson (L) och Per Bolund (MP) för att debattera valrörelsens viktigaste frågor för de som fyllt 65.

Talare i Äldreriksdagen är även Ylva Thörn, vice ordförande för PRO, Eva Eriksson, ordförande för SPF Seniorerna och Liza di Paolo-Sandberg, förbundsordförande för SKPF Pensionärerna. Sverker Olofsson, tidigare programledare på SVT, är moderator. 

Tidigare sändningar

Hållbar hälsa i en ny hybrid värld!

Att friska företag är lönsamma företag vet vi. Men hur ska vi ta hand om våra medarbetare på bästa sätt? Vilka insatser ger effekt? Inte minst nu i vår nya (gamla) jobbvardag. Den 7 april samlade vi flera ledande experter för ett 60 minuter långt kostnadsfritt webinar lett av Ann-Sofie Forsmark, hälsostrateg och ledarskapskonsult. Se hela webinaret här!

Hybridvärld 1.0: Förälskelsefas - men sen då?

Samhället har börjat öppnaa upp och vi kan nu äntligen börja ses oftare på våra kontor. Har vi lärt oss något nytt? Finns det några fallgropar? Hur ska vi jobba framåt? Och vad får hybridvärlden för effekter på hälsa och välmående? 

Hur gammal är en bra chef?

Hur gammal är en bra chef - så kan framtidens arbetsmarknad se bortom ålderismen. Här kan du se inspelningen i efterhand.

Fond i fokus

Vi har bjöd in fondförvaltaren Maria Qundos och privatrådgivaren William Yousef som svarar på era frågor om börsen, fonder och sparande.

Pension i Fokus

Hur påverkar ett införande av riktåldrar våra pensioner? Är det vägen till bättre pensioner för alla? Hur ska fler svenskar uppnå 80 procent av sin slutlön i pension? Varmt välkommen till en webbsändning med bland andra socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) och Maria Malmer Stenergard (M) ordförande Socialförsäkringsutskottet.

I seminariet deltar även Mattias Munter och Frans Lindelöw (Skandia), Bettina Kashefi (Svenskt Näringsliv), Daniel Barr (Pensionsmyndigheten) och Dan Wallberg (PTK).

Skandia Live, 25 november 2020

Hälsa står i fokus. Vi bjöd in Cajsa Kaarme hälso-och rehabvägledare, Sophiahemmet Rehab Center och Carl Johan Sundberg läkare och professor i fysiologi, KI, och de gav sina bästa tips för att boosta hälsan och hålla dig pigg i vinter.

Skandia Live, 14 oktober 2020

Länge har bolag inom fossil energi och råvaror varit de högst värderade på börsen, men en stor förändring har skett. Den hållbara portföljen tar allt större plats och frontas i av den snabbväxande tekniksektorn.

Vi har bjudit in Andra ”Börshajen” Farhad och Lars-Göran Orrevall, chef Skandias kapitalförvaltning, för att prata mer om hållbart sparande och hur du kan tänka och göra för att ställa om eller komma igång med ett mer klimatsmart sparande.

Webbsändning, 30 september 2020

Så slår coronakrisen mot pensionerna. En webbsändning med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) och Solveig Zander (C), talesperson i pensionsfrågor. Medverkar gör också Håkan Svärdman, samhällspolitisk chef Forena, Mattias Munter, pensionsekonom Skandia, och moderator är Johan Hakelius, politisk chefredaktör Fokus.

Skandia Live, 30 september 2020

Hur påverkar coronakrisen framtida pensioner? Vår pensionsekonom Mattias Munter gästade oss i studion och besvarade frågor om detta.

Webbsändning, 22 september 2020

Så tryggar du jobbhälsan i höst. Hur kan du som ledare eller HR-chef trygga jobbhälsan - oavsett om dina medarbetare arbetar hemma eller från kontoret? Hur kan du öka motivationen och hantera dem som mår dåligt? Ta del av konkreta tips och råd för ett friskare företag.

Skandia Live, 16 september 2020

Har du tänkt se över ekonomin och ditt sparande? Hösten karaktäriseras ofta som en tid av nystart. Tillsammans med Mattias Munter, pensionsekonom, och William Yousef, privatrådgivare, kikar vi på hur du kan höststäda i portföljen och komma igång med ett hållbart sparande.

Skandia Live, 24 juni 2020

Svenskarna önskar 80 procent av sin slutlön i pension. I sändningen fokuserade vi kring den frågan och hur det ska göras möjligt. Med oss i studion är Mats Persson (L), ekonomisk-politisk talesperson samt ledamot i pensionsgruppen och vår pensionsekonom Mattias Munter.

Skandia Live, 17 juni 2020

Hur förvaltas egentligen dina pensionspengar? Vi dyker ned i pensionsportföljen värd 500 miljarder och besvarar dina frågor om pension och hur pengarna förvaltas. Med oss i Skandia Live-studion var Lars-Göran Orrevall, chef Skandias kapitalförvaltning, och vår pensionsekonom Mattias Munter.

Skandia Live, 10 juni 2020

Världen börjar nu så sakteliga öppna upp igen. Hur har vi påverkats fysiskt och psykiskt under tiden som varit och hur hittar du fokus och motivation för hälsa och välmående igen? Örjan Ekblom, docent på GIH och Aleksandar Djordjevic, psykolog hos Sophiahemmet Rehab Center gästade Skandia Live för att svara på era frågor om hälsa och träning.

Skandia Live, 3 juni 2020

Sparexperten Andra Farhad från Börshajen och vår makroekonom Johan Lundqvist pratade om börsen, aktier och sparande.

Skandia Live, 27 maj 2020

Hur påverkas de miljömässiga hållbarhetsfrågorna av den pågående coronakrisen? Är det möjligt med en grön nystart eller kommer omställningen att få stå åt sidan när världen åter öppnar? En av Sveriges främsta klimatforskare, Johan Kuylenstierna från Stockholms universitet, och Skandias hållbarhetschef Helena Hagberg var med oss i studion och samtalade kring ämnet.

Skandia Live, 20 maj 2020

Hur kommer coronakrisen påverka bostadspriserna? Och hur ska man tänka kring sitt bolån just nu? Det samtalade Hans Flink från Svensk Mäklarstatistik och Johanna Cerwall, VD för Skandias Bank.

Skandia Live, 13 maj 2020

70 det nya 50: Hur ska man tänka inför pension? Det pratade Jan Scherman från News55 och vår pensionsekonom Mattias Munter om.

Skandia Live, 6 maj 2020

Hur gör jag för att hitta motivation och hålla en god hälsa i annorlunda tider? Det pratade Jana Söderberg, verksamhetsansvarig Motivationslyftet by Star for Life, och Marie Ågren HR-chef på Skandia.

Skandia Live, 29 april 2020

Hur ska man som företagare tänka kring pension och försäkring i coronatider? Paula Wigerslott, företagsrådgivare, och Michael Enberg, chef stora företag, svarar på vanliga frågor. 

Skandia Live, 22 april 2020

Vad händer med börsen och ekonomin i spåren av corona? Johan Lundqvist och Seyran Naib, makroekonomer, analyserar och svarar på frågor om det just nu så föränderliga omvärldsläget.

Skandia Live, 15 april 2020

Johanna Cerwall, VD på Skandias bank och Tommy Björinge, chef Bolån, svarar på frågor kring privatekonomi och bolån.

Skandia Live, 8 april 2020

Mattias Munter, pensionsekonom och William Yousef, privatrådgivare svarar på frågor om börsoron kopplat till coronaviruset