Gå till innehåll

Vi är i topp inom hållbart sparande – för åttonde året i rad

Vi hamnar i topp när Söderberg & Partners betygsätter hållbarhetsarbetet inom fondförsäkringar 2022. Bland 14 granskade bolag är Skandia en av tre aktörer som får grönt ljus – och det för åttonde året i rad!

Mamma och barn planterar växter

Söderberg & Partners har sedan 2015 släppt rapporten ”Hållbara fondförsäkringar”, som analyserar fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete. Analysen omfattar 14 svenska aktörer med syftet att hjälpa dig som sparare att kunna välja det mest hållbara alternativet. 

–  Varför ska man välja en hållbar fondförsäkring, och kanske framför allt, hållbara fonder? Det är ett sätt att använda ditt pensionssparande och makt som konsument för att driva utvecklingen mot en mer hållbar kapitalförvaltning, vilket innebär att fondförvaltarna tar hänsyn till miljö-, sociala och bolagsstyrningsfaktorer, skriver Söderberg & Partners i sin analys. 

Läs hela rapporten här

Fondförsäkringsbolagen får betyg i hållbarhet enligt Söderberg & Partners trafikljusmodell, där grönt betyg ges ”till de fondförsäkringsbolag som är bäst på att jobba med hållbarhet i sparandet”.  

– Skandia tillämpar en löpande screening av fonder och vid flaggning sätts bolaget upp på en observationslista och kontaktas minst årligen, skriver Söderberg & Partners. 

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Fler nyheter