Just nu är det många som kontaktar oss och p.g.a hög sjukfrånvaro har vi längre svars- och handläggningstider än normalt. Se om du hittar svar på din fråga här på sajten så länge.

Gå till innehåll

Amelia Adamo: ”Alla behöver ha tillgång till ett nu-drar-jag-kapital”

Amelia Adamo är tidningsdrottningen som menar att alla bör ha tillgång till ett ”nu-drar-jag-kapital”. Här är hennes bästa tips på hur du säkrar pensionen.

Tidningsdrottningen Amelia Adamo har länge förespråkat sparande som ett sätt att säkra pensionen och livet efter karriären, och menar att många börjar spara till pensionen alldeles för sent.

– Många tror att man inte behöver så mycket pengar när man blir pensionär, men det är ju helt fel. Det är ju nu jag vill kunna åka på vinprovningsresorna till Sydafrika. Ens behov minskar inte bara för att man har slutat jobba, säger Amelia.

Så vad kan man göra för att skapa större trygghet och mer pengar senare i livet? Här är Amelia Adamos bästa tips:

1. Skaffa dig ett nu-drar-jag-kapital

Alla behöver ett startkapital. 100 000 kronor är ett bra mål. Hur stort kapital du behöver är såklart olika beroende var du befinner dig i livet. Men om du spänner bågen för högt finns det risk att du inte kommer igång alls.

2. Få koll på konsumtionen

Se över ditt konsumtionsmönster och se vad du kan stryka. Måste jag göra av med så mycket jag gör av med idag? Kan jag spara ytterligare 500 kronor i månaden?

3. Kom igång så tidigt som möjligt

Att komma igång så tidigt som möjligt är det viktigaste. Man ska börja tänka på det innan 50. Ju tidigare du förstår att du måste lägga undan pengar desto bättre.

Lyssna på Amelia Adamo i "En påse pengar"

Digital rådgivning

Vill du påverka din pension?

Testa pensionsverktyget för att se hur du kan nå din önskade pension (För dig som är max 61 år). Eller boka en samtal med oss så hjälper vi dig.

Maxa pensionssparandet Boka ett möte med oss

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Se fler nyheter