Gå till innehåll

Extra trygghet med testamente och framtidsfullmakt

Vill du skapa extra trygghet för dig och din familj? Med en framtidsfullmakt kan du bestämma vem som ska bevaka dina intressen eller ta beslut om din ekonomi. Ett tydligt testamente ökar också din och din familjs trygghet och minskar risken för framtida tvister. Rätt förberedelser gör framtiden tryggare för dig och dina nära.

Kvinna och barn sitter i soffa

Ingen kan veta vad som kommer ske i framtiden, men vi alla kan förbereda oss och skapa trygghet i det vi kan kontrollera. Tiden vi lever i just nu kan upplevas som extra orolig och har bidragit till att många valt att se över sin juridiska situation.

– Det är många som vänder sig till oss nu för att skriva testamente, framtidsfullmakt eller andra juridiska dokument, säger Johanna Rågvall på Familjens Jurist.

– Coronakrisen gör att man vill säkerställa juridisk trygghet för sig själv och sina nära, säger Johanna.

Du får rabatt på juridisk rådgivning

Genom vårt samarbete med Familjens Jurist erbjuder vi dig som kund i Skandia 20 procent rabatt på all juridisk rådgivning. Du väljer själv om du vill träffa en jurist på ett kontor, på telefon eller Skype, eller om du vill upprätta juridiska dokument genom Familjens Jurists onlinetjänst. Kom ihåg att ange "Skandiakund" när du bokar tid.

Läs mer och boka tid för en tryggare framtid

Specialerbjudande: Du får rabatt på avtal online

Just nu får du som kund hos oss också 50 procent rabatt när du skriver ett avtal online via Familjens Jurists digitala tjänst. Erbjudandet gäller till och med 31/5 2021. Snabbt och enkelt kan du själv skriva ett juridiskt korrekt dokument.

Läs mer och ta del av erbjudandet


Varför ska du skriva en framtidsfullmakt?

Framtidsfullmakt är ett personligt alternativ till god man eller förvaltare. Du kan själv välja vem eller vilka som ansvarar för dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut.

Vill du ha mer information? Se informationsfilm från Familjens Jurist (ca 5 minuter).

Varför ska du skriva ett testamente? 

Med ett testamente kan du själv bestämma vad som ska hända med dina tillgångar när du inte längre finns i livet. Ett tydligt testamente kan även underlätta för din anhöriga när arvet sedan ska fördelas. Viktigt att tänka på är att som sambo har du inte rätt att ärva enligt lag, utan då måste du skriva ett testamente för att du och din sambo ska ärva varandra.

Här är tre snabba tips till dig som ska skriva testamente (ca 2 minuter). 

Andra läser också om

Fler nyheter