Gå till innehåll

Ingen förälder ska behöva ha ont i magen

Ett tryggt ställe där ditt barn kan dansa bort stressen. En inspirerande plats där särskilt begåvade kan vara sig själva. Ett snabbt växande initiativ där ungdomar går från hopplöshet till en framtid. Här är tre av alla de fantastiska projekt som stöttas av vår stiftelse Idéer för livet.

En förälder och barn under paraply

Ingen förälder ska behöva ha ont i magen.

Vår stiftelse Idéer för livet strävar efter att skapa ett samhälle med bättre hälsa och ökad trygghet. Idéer för livet verkar som en innovativ katalysator genom att stödja forskning, metoder och ideella lokala barn- och ungdomsprojekt. 

Idéer för Livet har en enda uppgift: att se till så att alla barn växer upp med en tro på sig själva och på livet de har framför sig. Det kan betyda något så enkelt som läxhjälp eller att få röra på sig. Eller hjälp med något så svårt som att leva med ångest och oro.

Idéer för livet har funnits i 33 år och har stöttat fler än 4 200 projekt.

Här är tre av dem:

Två ungdomar sitter i en trappa

Dans för Hälsa

En trygg plats fri från prestationer där fokus istället ligger på rörelseglädje. Det är Dans för Hälsa – ett initiativ för att hantera ungas stress i vardagen.

– Vi vet att fysisk aktivitet är en viktig del när det kommer till att stärka den psykiska hälsan, säger grundaren Anna Duberg.

Två ungdomar ligger på ryggen på en basketplan

Brainpool

Känner du någon som har en särskild begåvning? På Brainpool får människor växa och utvecklas.

– Jag skulle önska att en sådan organisation hade funnits när jag var yngre, säger 22-åriga läkarstudenten och föreläsaren Hanna Larsson.

Två ungdomar

TalangAkademin

Många människor får aldrig en chans att komma in på arbetsmarknaden. Men vid TalangAkademin lever hoppet.

– Vi ser människor för deras styrkor – inte brister, säger grundaren Stig-Arne Bäckman.