Gå till innehåll

Grattis till dig som ger dina medarbetare tjänstepension

Den 27 september vill vi uppmärksamma tjänstepensionen lite extra då det är Tjänstepensionens dag. Det är den bästa förmån du kan erbjuda dina medarbetare, men många vet inte om de har tjänstepension.

Händer bygger triangel av klossar

Verktyget som ger dina medarbetare bättre koll på pensionen

Kom ihåg att berätta om tjänstepension i lönesamtal och vid jobbintervjuer. Det handlar om mycket pengar för en medarbetare till den framtida pensionen.

Vinner över friskvårdsbidraget

En aktuell undersökning gjord av Sifo på uppdrag av Tjänstepensionens dag visar att bara två av tio pratar om tjänstepension vid anställningsintervjun. Samtidigt uppger 58 procent av de anställda som svarade att de ser tjänstepensionen som den allra viktigaste löneförmånen, jämfört med 17 procent som anser att friskvårdsbidraget är mest betydande.  

Informera era anställda

Så ta nu tillfället i akt och använd Tjänstepensionens dag för att berätta mer och informera dina anställda om att ni betalar tjänstepension och hur de kan få bättre koll. För att göra det enkelt har vi här ett förslag på text som du ni kan använda på ert intranät eller skicka ut via mejl:  

Grattis, du har tjänstepension! 
Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Det firar vi genom att säga: Grattis! Du har tjänstepension! Här på företaget sätter vi varje månad av pengar till din framtida pension. Det betyder att du får mer pengar att röra dig med när du går i pension. 
 
Passa på att få bättre koll på din tjänstepension idag:  

  • Gå in på minpension.se och skaffa dig överblick över hur stor pensionen kan bli. 
  • Läs mer om tjänstepension
  • Du kan också få rabatt på ditt bolån om du har din tjänstepensionförsäkring hos, eller flyttar ditt tjänstepensionskapital till, Skandia.  Läs mer om erbjudandet. 

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet