Gå till innehåll

5 snabba med Börshajen: Så sparar du enkelt och smart!

Supertalangen Andra “Börshajen” Farhad blev miljonär som 21-åring. Här delar hon med sig av sina bästa tips för ditt långsiktiga sparande.

Andra Farhad

Hej Andra, varför är det så kul att spara tycker du?  

 Det är roligt för att man får möjlighet att förändra sin egen framtid! Man gör det för sig själv och för att få ett bättre liv. 

Hur ska jag komma igång? 

 Det bästa tipset för att komma igång med sparandet är att bara börja! Börja smått och spara regelbundet, då blir det bäst på sikt.  

Varför är det så viktigt att spara långsiktigt? 

 Den allmänna pensionen minskar för varje årså vikten av tjänstepension och det privata sparandet blir avgörande för en stabil och ekonomisk framtid för dig! 

Hur sparar jag smartast? 

 Det är genom att månadsspara! Anledningen är att man då sparar undan lite pengar varje månad, istället för större avsättningar i form av en klumpsumma. Börsen svänger mycket och det är väldigt svårt att tajma. Genom att månadsspara regelbundet köper man in sig både billigt och dyrt. Över tid får man ett bra genomsnittspris och jämnar på så sätt ut svängningar på marknaden.  

Varför ska jag spara hållbart? 

 Det är då du har möjlighet att påverka på riktigt! Många flyger mindre, äter mindre kött, pantar mer burkar men den verkliga makten sitter i kapitalet.

Låter du dina pengar växa?

Sprid risken över tid och spara utan att det märks med ett automatiskt månadssparande.

Börja månadsspara nu

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Se fler nyheter