Gå till innehåll

”Vi är väldigt nöjda med Skandia”

Att bygga och renovera är Irene och Ove Särnholms stora hobby. Med tre fastigheter i Värmland blir det ett och annat att stå i. – Vi säger alltid att vi ska ta det lugnt, men det blir ständigt nya projekt, säger paret och berättar varför de valt Skandia för både bolån och sparande.

Person låser upp en dörr

Med tre barn och arbete som rektor respektive egenföretagare, har det inte funnits oceaner av tid. Men på något magiskt sätt har Irene och Ove Särnholm ändå lyckats hitta rum för sin gemensamma passion.

– Våra många och långa renoveringsprojekt har pågått ända sedan vi skaffade hus i Karlskoga och därefter fritidshus i Branäs. Vi har byggt och vi har byggt till. Vårt senaste projekt är en stuga med sjötomt vid Möckeln. Vi får se vad det blir av där, säger Ove.

Nöjda med Skandia
Ett av Irenes många intressen är ekonomi. Som rektor har hon ansvarat för en budget på åtskilliga miljoner kronor. Genom åren har hon även tagit hand om bokföringen i firman.

Paret berättar att de redan på 1990-talet valde en kapitalförsäkring i Skandia för sitt pensionssparande.

– Vi hade hört talas om att Skandia var bra och vi är själva väldigt nöjda med den utveckling vi fått på vårt långsiktiga sparande. Rådgivarna har ingett förtroende genom sin kunnighet. Tilliten, bemötandet och tryggheten har för oss varit tre viktiga parametrar.

Rabatt för sparkunder
När vi 2018 lanserade sin förmånliga bolånerabatt för tjänstepensionskunder, nappade paret direkt.  

– Vi la över huslånet och under våren 2019 blev det klart med ett köp av fritidshuset vid Möckeln. Det är väldigt skönt att det är en bestämd ränta med fast rabatt där man inte behöver pruta. Det är inte så roligt att behöva pressa olika bolåneaktörer mot varandra.

Vår chattfunktion användes av paret då man snabbt behövde komma i kontakt med oss för att få svar på frågor.

– Vi är mycket nöjd med bemötandet från Skandia, säger de båda.

De uppmanade tidigt sina tre vuxna barn att börja pensionsspara.

– Just då hade de lite svårt att förstå uppmaningen då pensionstiden kändes långt bort för dem. Men i dag är de säkert nöjda!

Andra läser om...

Till nyhetsarkivet