Gå till innehåll

Få koll på din familjs juridiska situation

Som kund hos oss vill vi att du ska känna dig trygg även när det oväntade inträffar. Livet bjuder ofta på överraskningar även sådan du helst hade sluppit. Olyckor sker, känslor svalnar och nya känslor blossar upp. När det oväntade sker är risken stor att du upptäcker regler och lagar som påverkar dig och kan göra en redan svår situation ännu krångligare.

Genom vårt samarbete med Familjens Jurist erbjuds du som kund i Skandia därför en kostnadsfri Livsbesiktning®. Tillsammans med en jurist går ni igenom din familjesituation, utifrån ett familjejuridiskt perspektiv. Baserat på analysen får du reda på vilka juridiska dokument som behövs för att du ska känna dig trygg. Det är sedan upp till dig om du vill få vidare hjälp med att t.ex. upprätta avtal eller inte. Oavsett så kommer du i alla fall efter mötet ha en bättre överblick över de juridiska konsekvenserna just din livssituation kan leda till för dig själv och dina närmaste.

Läs mer om vilka rabatter du som kund hos oss får via Familjens Jurist

Gör en Livsbesiktning®

Börja med att se över frågorna nedan. Om flera av påståendena stämmer in på dig kan det vara bra att boka en Livsbesiktning®:

Jag är sambo…

- och vill att min sambo ska ärva mig

- och har barn sedan tidigare

- och betalade mer än min sambo när vi köpte bostaden

Jag är gift…

- och har barn sedan tidigare

- och äger mycket mer än min make/maka

- jag vill kunna behålla ”mitt” om vi någon gång skiljer oss

Jag äger…

- en lägenhet, villa eller fritidshus

- något som jag vill att någon ska ärva

Läs mer och boka din Livsbesiktning® här