Gå till innehåll

GIG-ekonomister riskerar att gå miste om miljontals kronor

Framtidens GIG-ekonomister saknar ofta tjänstepension – och det kommer få avgörande effekter på pensionen. En ny rapport* visar att det rör sig om stora summor. En IT-konsult som saknar tjänstepension går exempelvis miste om 1,8 miljoner kronor i disponibel pensionsinkomst.

Läs hela artikeln

Så blir du en mer attraktiv arbetsgivare

Att locka de bästa medarbetarna till företaget, och nå tillväxt genom sina anställda, innebär en knivskarp konkurrens. Pensionsspecialisten Trifa Chireh avslöjar sina bästa tips för att sticka ut på marknaden.

Läs artikeln

Gasellföretaget om sin expansion: ”Tillväxt är en del av vårt DNA”

Tillsammans med en kompanjon startade han företag i sin pappas garage 2009. I dag leder David Nord Work System som finns på 13 orter i Skandinavien och rekryterar 40-50 personer varje år. – Vårt absolut största fokus är att vara en bra arbetsplats, där människor vill vara, där folk vill arbeta, säger han och berättar varför det snabbväxande företaget valt Skandia som pensionsbolag.

Läs artikeln

Dubblat tre år i rad – så lockar företaget  talangerna

Malmöföretaget SQL Systems har dubblerat omsättningen tre år i rad. I takt med att företaget växer ökar kraven på arbetsplatsen. Ägaren Jonas Kimmehed berättar hur han arbetar för att locka talangerna. 

Läs artikeln

Vilken tjänstepension passar ditt företag?

Med våra paket för tjänstepension kan du ge dina medarbetare riktigt bra personalförmåner.

Testa vår guide

Viktigt att även pensionsspara som egenföretagare

Det spelar ingen roll om du är i uppstarten eller mitt i karriären. Att ta ut marknadsmässig lön och avsätta pengar för pensionssparande som företagare kan vara lika viktigt som staplarna i bokslutet.

Läs artikeln

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det?

Löneväxling passar dig som tjänar lite mer. Du får högre pension och din arbetsgivare får chansen att erbjuda en bra förmån utan att det kostar något extra.

Så fungerar löneväxling

Vi är huvudpartner till Di Gasell

Vilka är de nya företagen som tar Sverige in i framtiden och skapar morgondagens jobb? Vi vill hylla alla er som skapar tillväxt. Därför är vi huvudpartner till Di Gasell, som varje år utser de snabbast växande företagen i landet till Gaseller. 

S&P: Därför är Skandia årets liv- och fondförsäkringsbolag

Skandia är Årets livförsäkringbolag för andra året i rad. Vi är också Årets fondförsäkringsbolag. Det framgår av Söderberg & Partners nya Trafikljusrapport, som lyfter fram de bästa aktörerna på den svenska sparmarknaden.

Läs artikeln