Gå till innehåll
Nyheter från Skandia

Sparekonomen: "Våga vara nöjd"

2016-11-17

Trots en turbulent start och nedgångar i samband med Brexit har börsen fortsatt uppåt i år. För aktiva sparare kan det därför vara läge att ta hem delar av vinsten, skriver Skandia i nya numret av Placeringsutsikter. – Som svensk sparare har man fått en bra årsavkastning hittills i år tack vare den svaga svenska kronan och stigande värderingar, säger Maria Landeborn, sparekonom.

Läs mer hur våra sparekonomer och kapitalförvaltning ser på marknaden just nu.

Läs hela artikeln om Våga vara nöjd

"Bra och trygg sparform som fler borde överväga"

Från och med den 1 oktober 2016 höjde Skandia den ordinarie återbäringsräntan på kundernas traditionellt förvaltade försäkringskapital från 3 till 5 procent före skatt och avgifter. Skandias pensionsekonom Mattias Munter reder ut begreppen.

Läs hela artikeln
Par på brygga, solar och löser korsord

Hans, 61: "En helt underbar situation"

Att leva livet på avkastningen av pensionssparandet. Att jobba en dag i veckan och ägna resten av sin tid åt sin hobby. Låter det som en utopi? Fråga 61-årige ingenjören Hans från Göteborg, som tack vare smarta val skapat sin drömtillvaro.

Läs hela artikeln

Så mycket sparar vi utan att ge pengarna möjlighet att växa

2016-09-27

Tusentals miljarder fortsätter strömma in på svenska sparkonton och når nya rekordnivåer, trots nollräntan på storbankerna.

Läs hela artikeln

"Det finns nya sätt att förstå cancer"

Trebarnsmamman Bitte Holmström från Sundsvall befann sig mitt i livet när hennes tillvaro plötsligt slogs i spillror. I dag, två år senare, berättar hon om sjukdomen, vägen tillbaka och tillfrisknandet. 

Läs hela artikeln

Maximera din pension med löneväxling

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det? Vi reder ut begreppen – och varnar för fallgroparna.

Läs hela artikeln

Dagny, 104: "Jag har blivit kaxigare på äldre dar"

Man brukar säga att 70 är det nya 50. Men i fallet Dagny Carlsson är snarare 104 det nya 64. Till och med hennes kaffebryggare vägrar att gå i pension.

Läs hela artikeln

Privat pensionssparande blir avgörande

En vanlig uppfattning är att man “automatiskt” får ut 80 procent av sin lön vid pensionen, men detta stämmer inte längre. Sanningen är att det privata pensionssparandet för de allra flesta blir helt avgörande för att nå upp till den typen av pensionsnivåer.

Läs hela artikeln

”Jag gjorde alla misstag du kan göra”

2016-07-01

Fysisk och psykisk ohälsa är oerhört kostsamt för både individer, arbetsgivare och samhället i stort. I en öppenhjärtig intervju berättar den svenska friidrottsstjärnan Mattias Sunneborn om sin pappas självmord och vikten av träning och motion för det fysiska och psykiska välbefinnandet.   

Läs hela artikeln