Gå till innehåll

"Det kan vara ditt bästa pensionssparande"

2016-09-26 

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det? Vi reder ut begreppen – och varnar för fallgroparna.

Läs hela artikeln

Så stor är pensionsskulden i din kommun

2016-09-05

Sveriges samlade pensionsskuld uppgår till svindlande 243 miljarder kronor, vilket motsvarar hela 500.000 lärartjänster. Det visar Skandias årliga pensionsskuldrapport. På sikt kan skulderna innebära skattehöjningar för landets kommuner. Hur ser det ut i din kommun?

Läs hela artikeln

Fortune Magazine: Skandia ett bolag som förändrar världen

2016-08-18

Fortune Magazine har släppt sin årliga rankinglista Fortune’s Change the World. Skandia rankades som nummer 20 av 50 bolag i världen och är det enda svenska bolaget på listan. Vårt framgångsrika arbete med att minska ohälsa avgjorde toppnoteringen.

Läs hela artikeln

Mer än 1500 miljarder på våra sparkonton – med nästan ingen ränta

2016-06-21

Vi svenskar sparar som aldrig förr. Just nu har vi hisnande 1 516 miljarder kronor på våra sparkonton – med noll eller mycket låg ränta.

Läs hela artikeln

Marknadsbrevet

Marknadsbrevet är till för dig som är intresserad av ditt sparande och vill fördjupa dina kunskaper. Du får bland annat krönikor, intervjuer, spartips och analyser om sparande och marknadsutveckling.

Läs senaste Marknadsbrevet

Placeringsutsikter

Placeringsutsikter kommer varje vår och höst och ger dig värdefull insikt i aktie- och räntemarknader världen över. Vi rankar potentialen på olika marknader och identifierar de viktigaste faktorerna som vi tror kommer att påverka avkastningen framöver.

Läs senaste Placeringsutsikter

Dagny, 104: "Jag har blivit kaxigare på äldre dar"

2016-08-22

Man brukar säga att 70 är det nya 50. Men i fallet Dagny Carlsson är snarare 104 det nya 64. Till och med hennes kaffebryggare vägrar att gå i pension.

Läs hela artikeln

Lär barnen hantera egna pengar

2016-08-15

Det är bra att lära barnen pengavett från tidig ålder, och veckopengen är ett enkelt sätt. Däremot bör hushållstjänster inte vara avlönade. Här får du några andra tips.

Läs hela artikeln

”Jag gjorde alla misstag du kan göra”

2016-07-01

Fysisk och psykisk ohälsa är oerhört kostsamt för både individer, arbetsgivare och samhället i stort. I en öppenhjärtig intervju berättar den svenska friidrottsstjärnan Mattias Sunneborn om sin pappas självmord och vikten av träning och motion för det fysiska och psykiska välbefinnandet.   

Läs hela artikeln

Fallgropar som kan urholka din pension

2016-06-21

Det finns misstag många pensionssparare lätt gör och som på sikt kan leda till en avsevärt lägre pension. 

Läs hela artikeln
Man på brygga

”Planera positivt – för ett långt och aktivt liv”

2016-06-18

Optimera pensionen så att du kan leva så gott som möjligt som pensionär. Stefan Linder, pensionsexpert på Skandia, berättar hur en pensionsoptimering går till.

Läs hela artikeln