Gå till innehåll
Nyheter från Skandia

Drabbas inte av börseufori

Det pågår ett närmast outtröttligt börsrally i brist på andra alternativ. Det konstaterar vår sparekonom Maria Landeborn i nya numret av Placeringsutsikter.

– Man ska inte lockas att placera pengar på börsen som ska vara buffert eller utgöra en krockkudde i en portfölj, säger hon.

Läs hela artikeln med sparekonomens tips

”Jag skulle inte investera i något annat än tech idag”

Fondmarknaden har utsett Skandia Time Global till ”Årets bästa branschfond 2016”. Vi har träffat förvaltaren bakom fonden, Erling Thune, som pekar ut de hetaste teknologiska trenderna just nu och i framtiden.

– Jag skulle inte investera i något annat än tech idag, säger han.

Läs hela artikeln

Därför är Skandia "Årets livförsäkringsbolag"

Skandia har utsetts till ”Årets livförsäkringsbolag 2016”, enligt Söderberg & Partners Trafikljusrapport. 

– De har levererat en väldigt god riskjusterad avkastning på sina tillgångar.

Läs hela artikeln

Det här innebär en sjukvårdsförsäkring för den enskilde

Det är inte längre enbart höginkomsttagare som tecknar en sjukvårdsförsäkring. I dag är det i huvudsak arbetsgivaren som tecknar den åt alla sina anställda. För den enskilde kan det vara avgörande för att undvika att bli sjukskriven eller exempelvis få hjälp med en knäoperation och efterföljande rehabilitering av en sjukgymnast.

Läs hela artikeln

Så kan du få bättre avkastning på skatteåterbäringen

Får du pengar tillbaka på skatten och planerar att spara på längre sikt? I så fall bör du varken lägga in pengarna på ett vanligt sparkonto eller låta dem ligga kvar på skattekontot. Här är alternativen som kan ge dig bättre avkastning.

Läs hela artikeln

"Att pensionsspara är att hantera osäkerhet"

Det finns förutsättningar för stigande börser även 2017 - trots nya kursrekord. Men höga värderingar, politiska risker och en stimulansfest som nått sin kulmen riskerar att sätta krokben för uppgången i år. Här är tio viktiga frågor som alla bör ta hänsyn till.

Läs hela artikeln

Skandias miljardsatsning på onoterade bolag

Skandia har investerat nästan 40 miljarder kronor i onoterade bolag de senaste tio åren.

– Det gör oss till en av Sveriges största ägare av onoterade bolag, säger Jonas Nyquist, chef för området Private Equity och Infrastruktur på Skandia.

Läs mer om satsningen på onoterade bolag

Gick i pension tidigt - då började drömlivet

Jan och Ingegärd Olsson lever drömmen som pensionärer. Nu berättar de om resorna, golfen, äventyren och hur de lyckats göra sin aktiva livsstil möjlig rent ekonomiskt. – Plötsligt kunde vi göra vad vi ville, när vi ville.

Läs hela artikeln

Så sparar du smartast till pensionen

Efter att du fått det orange kuvertet är det en utmärkt tid att se över situationen och på allvar ta tag i det privata pensionssparandet. − Tänk långsiktigt redan idag kring pensionen, säger Skandias pensionsekonom Mattias Munter.

Läs hela artikeln
Par på brygga, solar och löser korsord

Hans, 61: "En helt underbar situation"

Att leva livet på avkastningen av pensionssparandet. Att jobba en dag i veckan och ägna resten av sin tid åt sin hobby. Låter det som en utopi? Fråga 61-årige ingenjören Hans från Göteborg, som tack vare smarta val skapat sin drömtillvaro.

Läs hela artikeln

Livsstilsprofessorns fem bästa tips

Stillasittande håller på att bli en folksjukdom. Men det finns en enkel lösning. I det första avsnittet av programmet "Mattias möter" ger livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius, aktuell med boken “Livsviktigt!", sina bästa tips och råd för ett långt och friskt liv.

Se programmet

Skandia har årets bästa branschfond

Fondmarknaden har utsett Skandia Time Global till årets bästa branschfond 2016. Fonden har avkastat 24,34 procent under 2016 och presterat en genomsnittlig årsavkastning om 23,96 procent på fem år.

Läs hela artikeln

Se upp för falska erbjudanden på nätet

Låter det för bra för att vara sant? Här är fem steg för att undvika dyra blufftjänster på nätet.

Läs artikeln här

Digitala vårdcentraler allt mer populära

Sveriges primärvård är överbelastad. Trycket ökar dessutom med åldrande befolkning och ett ändrat patientbeteende. Digitala vårdtjänster  är ett sätt att möta behoven och uppemot 100 000 svenskar har redan gjort läkarbesök över nätet.

Läs hela artikeln

Så mycket sparar vi utan att ge pengarna möjlighet att växa

2016-09-27

Tusentals miljarder fortsätter strömma in på svenska sparkonton och når nya rekordnivåer, trots nollräntan på storbankerna.

Läs hela artikeln

Öka din pension med löneväxling

Vad innebär löneväxling och vem tjänar på det? Vi reder ut begreppen – och varnar för fallgroparna.

Läs hela artikeln

Dagny, 104: "Jag har blivit kaxigare på äldre dar"

Man brukar säga att 70 är det nya 50. Men i fallet Dagny Carlsson är snarare 104 det nya 64. Till och med hennes kaffebryggare vägrar att gå i pension.

Läs hela artikeln

Privat pensionssparande blir avgörande

En vanlig uppfattning är att man “automatiskt” får ut 80 procent av sin lön vid pensionen, men detta stämmer inte längre. Sanningen är att det privata pensionssparandet för de allra flesta blir helt avgörande för att nå upp till den typen av pensionsnivåer.

Läs hela artikeln