Gå till innehåll
Person bygger torn med träklossar

"Bland gröna skott och nya besvikelser"

Efter en svag utveckling i världsekonomin under vintern har vissa positiva signaler dykt upp i den ekonomiska statistiken på sistone. Samtidigt fortsätter nya besvikelser komma in. Den samlade bilden är att den globala konjunkturen fortsätter att tappa fart när nu USA ansluter sig till avmattningen. Men det handlar fortfarande om just en avmattning snarare än tvärnit även om risken för en snabbare inbromsning får anses vara större än i vanliga fall.

Vår senaste marknadsanalys
Person låser upp en dörr

Unga nekas bolån i hälften av Sveriges större städer

I 13 av 25 Sveriges större städer kan unga vuxna med ett fast jobb inte köpa sin första lägenhet. Orsaken är att de inte beviljas bolån även om de har en tillräckligt stor kontantinsats och fast anställning, det visar vår nya rapport ”Lön utan lägenhet”.

Läs artikeln
Stapeldiagram

Tre spartips när börsen slår rekord

Börsen tycks slå rekord på löpande band. Och det kan mycket väl fortsätta upp, skriver våra ekonomer i en färsk analys. Här ger vi tre smarta tips för långsiktigt sparande när börsen slår rekord.

Läs artikeln
Raket

Nytt pris till Skandia Time Global för framgångsrik förvaltning

Skandia Time Global har utsetts till Årets Globalfond av Lipper Fund Award – för andra året i rad. Fonden har av Fondmarknaden även korats till årets bästa fond 2018, inom kategorin branschfonder. Vi har träffat stjärnförvaltaren bakom Skandia Time Global, Erling Thune, som pekar ut de hetaste trenderna nu och i framtiden.

Läs artikeln

Krissäkra din pension – hög tid se över risken i sparandet

Är ditt sparande rustat för sämre tider? En kraftig lågkonjunktur kan minska det egna pensionskapitalet med över en miljon kronor, visar vår nya studie. För att kompensera för en lågkonjunktur behövs enligt rapporten ett ökat sparande på flera tusen kronor i månaden. Det är nu hög tid att se över risknivån i sparandet.

Läs artikeln
Person flyttar kulor från en skål till en annan

Spara till barnens lägenhet – så kommer du igång

Ung, vuxen och med stabil inkomst? Ändå är det inte helt självklart att ditt barn har råd att köpa sin första lägenhet. Men det finns hjälp att få – av dig som förälder. Genom långsiktigt sparande kan du ge barnen en bra start på vuxenlivet och en grundplåt till lägenheten. Så här ska du tänka.

Läs artikeln
Kvinna och man sitter i möte

Följ din karriärdröm – men här är fem saker att tänka på

Sugen på nytt jobb, eller en ny karriär som egenföretagare? Glöm då inte att också tänka på din tjänstepension. Här är fem snabba tips för att höja lönen efter arbetslivets slut.

Läs artikeln

Våra senaste krönikor

Alla nyheter

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Börja prenumerera på våra Marknadsbrev och Placeringsutsikter idag och var först med att få våra ekonomers analys av marknaden och spar- och placeringstips.

Börja prenumerera