Gå till innehåll

Nytt erbjudande för bolån – se här vilken ränta du kan få

Skandia lanserar nytt bolåneerbjudande för kunder med tjänstepension i bolaget. Nya och befintliga bolånekunder premieras med en ränta ned till 1,09 procent (effektiv ränta 1,10 procent*).

Läs hela artikeln

Så stor är pensionsskulden i DIN kommun

Kommunernas pensionsskulder kan leda till skattehöjningar. Den samlade svenska pensionsskulden uppgår till 232 miljarder kronor, visar Skandias årliga pensionsskuldsrapport. – Den framtida välfärden står på spel, säger Greger Gustafson, affärsansvarig offentlig affär på Skandia.

Läs hela artikeln

Valet kan få betydelse – på sikt

Börsens reaktion på svenska val brukar vara marginell. Så även denna gång. På lite sikt kan betydelsen däremot bli desto större.

Läs hela artikeln

Viktiga frågan få ställer sig om sin tjänstepension

Du har förmodligen redan tjänstepension via arbetsgivaren. Bra, för det är ofta helt avgörande för att du ska få en pension som går att leva på. Men vet du var du HAR din tjänstepension? Vår pensionsekonom Mattias Munter ger sina bästa tips om hur du skaffar bättre överblick.

Läs hela artikeln

"Jag planerar att bli tusen år – så jag behöver massor av hjälp"

Sverige är helt beroende av att vi lyckas utveckla nya innovationer, kompetenser och företag för att vi som liten nation ska överleva i en allt hårdare konkurrens. Men vad krävs av framtidens arbetsgivare? Hur ska vi fortsätta bygga Sverige? Och hur bra är vi egentligen på att ta tillvara på våra förmågor och talanger? – Vi behöver smarta, unga hjärnor som kan tänka nytt och helt annorlunda, säger ekonomiprofessor Micael Dahlen.

Läs artikeln

Minusränta minst ett år till

Idag på förmiddagen släppte Riksbanken sitt räntebesked. Ännu en gång flyttades tidpunkten för när räntan ska börja höjas fram. Nu är det ”mot slutet av året” som gäller istället för ”under andra halvåret” som det hette tidigare. Anledningen är i vanlig ordning inflationen, som fortsätter att vara för låg, enligt Riksbanken.

Läs hela artikeln

S&P: Därför är Skandia årets liv- och fondförsäkringsbolag

Skandia är Årets livförsäkringbolag för andra året i rad. Vi är också Årets fondförsäkringsbolag. Det framgår av Söderberg & Partners nya Trafikljusrapport, som lyfter fram de bästa aktörerna på den svenska sparmarknaden.

Läs artikeln

Tredje Svanenmärkta Skandia-fonden

Svanenmärkning av fonder gör det lättare att agera och spara hållbart. Det menar finansmarknadsminister Per Bolund, som på Fondvalsdagen den 21 februari delade ut certifikat till vår tredje Svanenmärkta fond, Skandia Sverige Hållbar. – Vill man ha en god avkastning i framtiden måste man tänka på hållbarhetsfrågorna, säger han.

Läs hela artikeln

Samhällsförlusten av sjukskrivningar

57 miljarder kronor – eller löner till mer än 50 000 sjuksköterskor. Så mycket förlorar Sverige på sjukskrivningar under ett enda år. Enligt en ny rapport från Skandias stiftelse Idéer för Livet skulle samhället kunna spara 19 miljarder genom förebyggande hälsovård.

Läs hela artikeln

Varför hälsoförsäkring? Här är tio bra skäl

Vad är en förebyggande hälsoförsäkring? Och varför bör jag ha en kopplad till min tjänstepension? Hälsostrategen reder ut begreppen.

Läs hela artikeln

Våra senaste krönikor

Alla nyheter

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Du får experternas bästa spartips! Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Få våra bästa placeringstips först! Börja prenumerera på vårt Marknadsbrev och Placeringsutsikter och var först med att få våra experters analys av marknaden och bästa placeringstips.

Börja prenumerera