Gå till innehåll
Plånbok och solglasögon på ett bord

Byt till ett förhandlingsfritt bolån

Hos oss behöver du aldrig bråka eller vara besvärlig för att få en bra bolåneränta. Vi garanterar att alla med samma förutsättningar får lika bra ränta – oavsett förhandlingskunskaper.

3 anledningar till att välja transparenta bolån


1. Slipp förhandla

Bolånemarknaden i Sverige uppgår till 4 000 miljarder kronor, storbankerna står idag för tre fjärdedelar av volymen.

Det många kunder inte känner till är att en bra ränta hos storbankerna kräver förhandling. Storbankerna har höga så kallade listräntor av en anledning. Den som inte vet att man kan förhandla ner räntan eller förhandlar dåligt kommer att betala mer än de som förhandlar. Det kan innebära flera tusenlappar extra i månaden. I onödan.  

2. Vägra betala någon annans ränterabatt

Genom systemet med förhandlade rabatter kan en krävande kund eller någon som är på väg att byta bank uppmanas att stanna kvar.

Rabattsystemet finansieras genom att en majoritet av kunderna inte bråkar och därmed betalar en för hög ränta. Med andra ord – sannolikheten för att du betalar för någon annans förmån är stor.

3. Välj en sund bankrelation

Storbankerna sätter stor press på sina kunder att de ska vara insatta i bolånemarknaden för att få en bra ränta. Bristande kunskap och tidsbrist är bidragande faktorer till att kunder inte vill förhandla.

Vi på Skandia förespråkar transparenta bolån. Det ska vara lika lätt att jämföra bolån som att jämföra flygresor och drivmedel. Det stärker konkurrensen och förbättrar kundnyttan.

  

Dags för ett bättre bolån?

Svara på våra 3 frågor för att se om du borde dumpa din storbank. 

Fått nog av storbanken?


Räkna på din ränta

Testa redan nu hur det skulle vara att ha ditt bolån hos en bank med en transparent bolånemodell. Här ser du direkt vilken ränta du får hos oss. Fyll i uppgifterna om ditt nuvarande lån i vår bolånekalkyl och jämför med din aktuella ränta.

Räkna på din ränta

Beställ amorteringsunderlag

Dumpa din storbank genom att beställa ett amorteringsunderlag hos din nuvarande bank.

Varning! Banken kommer antagligen försöka locka dig tillbaka med en bolånerabatt som de sedan tar tillbaka när du tittar åt andra hållet. Gå inte på det fulspelet.

Flytta bolånet till oss

Nu räcker det med förhandlingar och omförhandlingar, plötsliga rabattavdrag och hårda helkundskrav. Att flytta bolånet är enkelt och smidigt och vi hjälper dig självklart på vägen. Varmt välkommen till en schysst och transparent bank.

Flytta bolånet