Gå till innehåll

Skandia i samarbete med Moderna Försäkringar

För individuella barnförsäkringar, vuxen-olycksfallsförsäkringar samt gravidförsäkringar har vi valt att samarbeta med Moderna Försäkringar. Om du tecknar någon av dessa försäkringar via Skandias rådgivare, Skandias kundservice eller via skandia.se är Moderna Försäkringar din försäkringsgivare.

  • Har du frågor om din försäkring ringer du Moderna på 0200-250 033
  • Har du ett ett pågående skadeärende ringer du Moderna på 0200-213 213
  • Vill du anmäla en ny skada går du in på Modernas hemsida och anmäler din skada där

Skandias breda erbjudande är ett starkt skäl för våra kunder att välja just Skandia och något vi värnar om. Samtidigt vill vi optimera verksamheten och fokusera på vår kärnaffär – sparande. Vi ska skapa största möjliga värde för våra kunder som äger oss och vi ser stora fördelar med att både erbjuda produkter i egen regi och i samarbete med annan part.

Moderna – en del av Tryg, Nordens största försäkringskoncern

Moderna Försäkringar är en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner och med en historia som går tillbaka ända till 1700-talet. Inom koncernen arbetar 3 400 medarbetare för att skapa så hög kundnöjdhet som möjligt åt 2,8 miljoner kunder.

Moderna erbjuder attraktiva och topprankade produkter inom sakförsäkringsområdet som till exempel barnförsäkringar, bilförsäkringar och hem- och villaförsäkringar. Moderna är även specialister inom båtförsäkringar, mc-försäkringar och djurförsäkringar genom nischvarumärken som Atlantica, Bilsport & Mc och Moderna Djurförsäkringar. Moderna är den femte största aktören på den svenska sakförsäkringsmarknaden.

Bolagsinformation om försäkringsgivaren

Moderna Försäkringar är en vid Bolagsverket registrerad svensk filial till den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S. Filialens org. nr. är 516403-8662. Filialen står under tillsyn av Finanstillsynet i Danmark.