Gå till innehåll
Gröna staplar med grå bakgrund

Samla pensionen – få vårdförsäkring

 • Pensionsrådgivning, vårdförsäkring och rabatt på bolån
 • Bättre överblick och smidigare att hantera pensionen
 • Vi hjälper dig med flytten hela vägen
Boka flyttmöte nu Läs om fördelarna

Tänk på! Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som investeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En investering i Skandia Liv (traditionell förvaltning) innebär också en risk men medför att du alltid får ut minst det garanterade beloppet. Läs mer här

Boka ett flyttmöte

Lämna telefonnummer och e-post så hör vi av oss och bokar en tid som passar dig. Mötet är kostnadsfritt.

Något gick fel när formuläret skulle skickas.

Vanliga frågor & svar

 • Den 1 april 2021 infördes ett avgiftstak på max 600 kronor för flytt av pension. Beloppet gäller för 2021 och räknas upp med en årlig indexuppräkning kopplat till prisbasbeloppet. De nya reglerna gäller vid flytt av fond- och depåförsäkringar. För traditionella försäkringar gäller andra regler.

  Även för IPS kan det tillkomma avgifter vid flytt.

 • Tyvärr gäller erbjudandet att få en vårdförsäkring vid flytt inte när man flyttar kollektivavtalade pensioner. Om du är osäker vilken pension du har, boka ett möte så förklarar vi om du kan ta del av erbjudandet eller inte.

 • Normalt tar en flytt cirka 2-3 månader från och med att all dokumentation är signerad och klar, men detta kan skilja sig mellan försäkringsbolagen.

 • Här är en användbar checklista inför att du ska flytta din pension. Har du ytterligare frågor och funderingar kan du läsa om vad vår pensionekonom Mattias Munter säger om att flytta sin pension.

 • De fonder du sparar i idag säljs av den dag flytten sker. Vi tar sedan emot och placerar pengarna i din nya försäkring och de fonder du har valt hos oss. Vissa bolag flyttar innehavet utan att sälja av värdepappren, medan andra säljer av allt innan en flytt. Det vanligaste är att fondinnehavet säljs av innan en flytt och att aktieinnehavet flyttas utan att säljas av.

 • Fullmaktskollen.se är en tjänst för att hantera fullmakter inom liv- och pensionsområdet. Fullmaktskollen.se gör det enkelt för privatpersoner och företag att få överblick över sina fullmakter och hur länge de gäller. I tjänsten går det också att skriva under fullmakter och återkalla dem.

 • Nej, du behöver inte skatta för det pensionskapital du flyttar. Först när pensionen betalas ut betalar du inkomstskatt på det belopp du tar ut i pension.

 • Hos minPension kan du oftast se alla delar av din pension – både din allmänna pension, tjänstepension och ditt privata pensionssparande.

  Logga in och se hela din pension hos minPension

Alla frågor och svar

Fördelar att välja oss

Kvinna med paraply

Rådgivning

Du får personlig rådgivning så att du hittar det sparande som passar just dig bäst. Vi har ett av marknadens bästa utbud av sparprodukter, med både fondförvaltning och traditionell förvaltning med garanti.

Glad man med kryckor

Vård vid olycka

Tack vare att du får en Vårdförsäkring Olycksfall får du också vård och rådgivning om du råkar ut för en olycka. Dessutom kan du enkelt anpassa den till en mycket prisvärd vårdförsäkring när du går i pension. 

Hus

Rabatt på bolån

Flyttar du din tjänstepension till oss får du även rabatt på ditt bolån. Utöver det behöver du aldrig förhandla om räntan hos oss - du får alltid lägsta möjliga. 

Mamma och barn planterar växter

Spara hållbart

Vi tar alltid hänsyn till hållbarhetsfaktorer såsom klimat, miljö, mänskliga rättigheter och korruption i både vår traditionella förvaltning och i vårt utbud av fonder.

Årets livförsäkringsbolag