Just nu skickas bedrägliga SMS som påstås vara från Skandia. Ring inte upp telefonnummer som står i SMS om det inte är Skandias officiella kundservicenummer eller det spärrservicenummer som står på baksidan av ditt kort. Klicka inte på länkar i SMS.

Gå till innehåll

Riv investeringshindren - så kan vi få 567 hållbara miljarder att växa

I rapporten Riv investeringshindren – så kan 567 hållbara miljarder bli fler kartläggs för första gången samlat den betydande delen av det svenska pensionskapitalet som går till hållbara investeringar. Rapporten ger en unik sammanställning av över 2 700 miljarder i traditionell försäkring och avslöjar att enbart 567 av dessa miljarder uppfyller EU:s kriterier för hållbara investeringar. I rapporten undersöks bland annat hur den hållbara delen av det svenska pensionskapitalet kan ökas och göra ännu större skillnad i omställningen till ett hållbart samhälle. Rapporten identifierar även sammantaget en stark vilja hos pensionsförvaltare att investera i hållbara lösningar på samhällsutmaningar.

Bristen på intressanta investeringsmöjligheter är dock ett av de största hindren – riv investeringshindren och låt de hållbara miljarderna bli fler!

Läs rapporten