Gå till innehåll

"Mitt i händelsernas centrum” – vi söker 100 nya medarbetare inom IT

Vi söker nu 100 nya medarbetare inom IT. Men varför ska man egentligen jobba hos oss?

– Vi är tillräckligt stora för att göra satsningar men samtidigt tillräckligt små för att du ska kunna göra skillnad, säger vår IT-chef Johan Clausén, som själv har ”världens mest spännande jobb”.

100 nya medarbetare inom IT – snacka om satsning!

– Ja, visst är det kul! Just nu pågår många samtidiga initiativ och vi inom IT är mitt i händelsernas centrum! Förändringstakten är snabb och konkurrensen stenhård, vilket gör att vi hela tiden måste leverera ut ny funktionalitet inom flera olika affärsområden. Skandia är inne i flera stora transformationer och vi tar nu ett stort kliv och förnyar IT-miljön för att kunna möta verksamhetens och våra kunders behov. Vi behöver helt enkelt bli fler vassa medarbetare inom IT.

Vad är det bästa med att jobba på Skandia?

– För mig är det a och o att du som medarbetare trivs på ditt jobb. Vi tror på flexibilitet och en bra balans i livet. Det är något som jag tror många arbetsgivare underskattar vikten av. Här hos oss har du väldigt bra möjligheter att utvecklas.

Det pratas mycket om den nya hybridarbetsplatsen och kombinationen mellan kontor och hemmakontor. Hur ser du på det?

– Vissa arbetsuppgifter sköts bäst från kontoret och personligen får jag mycket energi av att vara på kontoret. Samtidigt är IT en verksamhet där man kan ha en hög grad av flexibilitet, där många arbetsuppgifter går att utföra digitalt. Hos oss är det teamen själva som avgör hur de ska jobba. Vad de senaste två åren verkligen har visat är att vi är bra på förändring. Det är något vi ska ta med oss när vi tänker framåt.

En annan snackis är som alltid intern vs. outsourcad IT – din kommentar?

– Vi arbetar agilt, vilket gör att vi samarbetar med våra olika affärsområden. Ett mervärde för oss med att ha en intern IT-organisation är att alla kan och brinner för vår verksamhet. Att förstå verksamheten är nyckeln till nära dialog och ett bra samarbete. Inom den finansiella sektorn har it hög status och så är det verkligen också på Skandia.

Vad jobbar du själv med i rollen som IT-chef?

– Jag ansvarar för it-leveransen till hela koncernen. På daglig basis handlar det mycket om att få till ett bra samarbete både inom IT och med våra verksamheter. Hjälpa till där det behövs oavsett om det är strategi eller operativa frågor. Jag brinner för IT-frågor och känner att vi gör en massa bra saker både på IT och i bolaget i stort. Det är ofta jag känner mig nöjd när jag går hem för dagen.

Läs mer om vad du får hos oss och ansök idag!