Gå till innehåll

Fond med stjärnglans

Fonden Skandia Sverige Hållbar erhåller 5 stjärnor av den globala fonddatabasen Morningstar. – Alla vill se sina pengar växa men allt fler inser att ens investeringar också påverkar andra. Den här fonden är fossilfri och investerar i bolag som främjar miljö och hälsa, vilket ligger i linje med många sparares önskan om att spara ansvarsfullt, säger Stephanie Göthman, förvaltare av fonden.

Mamma och barn planterar växter

Skandia Sverige Hållbar inleder alltså 2021 med att kamma hem högsta betyg hos Morningstar, 5 av 5 stjärnor.

– Vi har stora ambitioner att uppnå hög avkastning åt våra fondsparare och samtidigt placera ansvarsfullt. Över 40 procent av våra fonder har idag ett hållbarhetsfokus och under året är målet att andelen ska öka till 70 procent. Skandia Sverige Hållbar är ett föredöme som visar att avkastning och hållbarhet går hand-i-hand, säger Annelie Enquist, vd Skandia Fonder.

Läs mer om Skandia Sverige Hållbar

Tredje Svanenmärkta fonden

Skandia Sverige Hållbar har funnits i tre år och fick vid lansering sin Svanenmärkning. Den blev då den tredje Svanenmärkta Skandia-fonden tillsammans med Skandia Cancerfonden och Skandia Världsnaturfonden (WWF). Märkningen vägleder till ett hållbart sparande, och syftar på så vis till att fondförvaltaren ska använda kapitalet och ägandet för att påverka de företag som fonden investerar i att utvecklas i en mer hållbar riktning.

– Att vi kan erbjuda en Svanenmärkt fond som nu också har femstjärnig rating är vi mycket glada över, säger Annelie Enquist.

Det här är Morningstar

Tänk på

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Fondens faktablad och informationsbroschyr finns på skandia.se/fonder. Denna produktinformation ska inte ses som placeringsrådgivning. Om du vill ha en personlig rådgivning utifrån dina individuella förutsättningar rekommenderar vi att du kontaktar en rådgivare.

Andra läser om

Se fler nyheter