Gå till innehåll

Aktivt förvaltade aktiefonder

  • Skandia Fonders aktiefonder riktar sig till dig som är beredd att ta en hög risk och har en placeringshorisont på 7 år
  • Vi gör långsiktiga analyser av företag och marknader för att hitta de bästa investeringsmöjligheterna
  • Förvaltarna tar hänsyn till hållbarhetsfrågor

Skaffa ett konto för värdepappershandel hos oss med BankID så kan du köpa fonder direkt. Har du redan ett konto är det bara att välja fonder och börja spara.

Välj fonder

Har du inget konto hos oss än?

Investeringssparkonto (ISK) passar dig som vill spara aktivt utan att behöva deklarera för varje affär. Det är ett smidigt konto där du samlar fonder, aktier och andra värdepapper. Du får också möjlighet till högre avkastning än vanlig bankränta. Läs mer om ISK.

  • Kontot kostar 0 kr och du betalar bara när du handlar
  • Du betalar en årlig schablonskatt, 0,447 % (2018) 
  • Du slipper deklarationskrångel och låser inte in dina pengar
Öppna ISK

Skandia Asien

Skandia Asien investerar i bolag som har sin huvudsakliga verksamhet i Asien, exklusive Japan. Investeringarna fördelas över olika branscher och länder, främst i de större börsföretagen. Passar som basplacering i asiatiska aktier. 


Skandia Norden

Skandia Norden investerar i danska, finska, norska och svenska aktier, fördelat över ett flertal branscher, främst i de större börsbolagen. Passar som en basplacering i nordiska aktier.


Skandia Småbolag Sverige

Skandia Småbolag Sverige investerar i svenska mindre och medelstora företag på Stockholmsbörsen, men kan även investera upp till 10 % av fondens värde på aktiemarknaderna i Danmark, Finland och Norge. Passar som ett komplement till aktiefonder med bredare inriktning.


Skandia Sverige

Skandia Sverige investerar huvudsakligen i bolag på Stockholmsbörsen, men kan även investera upp till 10 % av fondens värde på aktiemarknaderna i Danmark, Finland och Norge. Investeringarna fördelas över olika branscher, främst i de större börsföretagen. Passar som en basplacering i svenska aktier.


Skandia Sverige Hållbar

Skandia Sverige Hållbar är en hållbar svensk aktiefond med en bred inriktning. Fonden investerar huvudsakligen i svenska aktier, men kan även investera upp till tio procent av fondens värde på aktiemarknaderna i Danmark, Finland och Norge. Fonden har hållbarhetsfokus och investerar företrädelsevis i bolag som arbetar för miljö och samhälle. Passar den som söker en hållbar basplacering i svenska aktier.


Skandia Tillväxtmarknadsfond

Skandia Tillväxtmarknadsfond investerar i globala aktier, fördelat över olika länder och branscher i tillväxt- och utvecklingsekonomier. Passar som ett komplement till globala aktiefonder.


Skandia Time Global

Skandia Time Global investerar globalt i företag inom TIME-sektorerna telekom, information, media och underhållning (entertainment). Investeringarna fördelas över olika länder, främst i marknadsledande företag. Passar som ett komplement till aktiefonder med bredare inriktning.


Skandia USA

Skandia USA investerar i amerikanska aktier, fördelat över olika branscher, främst i de större börsföretagen. Förvaltningen av fonden är baserad på kvantitativ analys, vilket innebär att man främst försöker hitta felprissatta aktier genom matematiska och statistiska modeller. Passar som basplacering i amerikanska aktier. 


Skandia Världen

Skandia Världen investerar i globala aktier, fördelat över olika länder och branscher, främst i de större börsföretagen. Passar som en basplacering i globala aktier.