Gå till innehåll

5 fördelar med att flytta, eller samla, din pension hos oss – och så här lätt är det

För många utgör tjänstepensionen upp till hälften av den framtida pensionen, och dina val idag kan göra stor skillnad i framtiden. Har du haft flera arbetsgivare har du troligtvis din pension utspridd hos olika aktörer. Du vet väl att du kan samla den hos oss, få bättre överblick och möjlighet att skapa ett framgångsrikt sparande för just dig! Hos oss är det enkelt att spara hållbart, du får en smidigare utbetalning och rabatt på våra bolån.

Händer bygger triangel av klossar
Pension i olika lösningar? Nu är det enklare att samla den

Din tjänstepension och de val du gör för ditt sparande kan ha stor påverkan på din framtid.

Ifall du har bytt jobb och arbetsgivare under karriären kan du ha ditt tjänstepensionssparande utspritt hos olika aktörer. Förra året utökades flytträtten, och därmed möjligheterna att samla din tjänstepension. Rätt använt är detta en möjlighet för dig att skapa de allra bästa förutsättningarna för din framtida lön.

Det finns många fördelar med att samla ditt pensionssparande hos oss:

 • Bättre överblick

  Det blir smidigare att hantera pensionen och du får bättre koll på placeringar och avgifter.
 • Lätt att välja ett sparande som passar dig

  Vi erbjuder flera förvaltningsalternativ så att du kan skapa rätt sparande för just dig och maxa förutsättningarna till mer pension i slutänden. Både tryggt i traditionell försäkring med garanti där vi sköter jobbet, eller i fondförsäkringen där du själv väljer fonderna som du vill placera i.
 • Enkelt att spara hållbart

  Vi tar hänsyn till hållbarhetsfaktorer såsom klimat, miljö, mänskliga rättigheter och korruption i både vår traditionella förvaltning och i vårt utbud av fonder.

 • Smidigare utbetalning

  Glöm inte att du kommer vilja ha en stor valfrihet när du så småningom plockar ut pengarna. Med vår unika flexibla utbetalning blir det lättare att ta ut din pension när det är dags. Genom att samla din pension slipper du även hantera val hos olika aktörer och vår utbetalning är smidig och digital.

 • Rabatt på bolån

  Har du din tjänstepension hos oss får du även rabatt på ditt bolån hos oss. Se här vilken ränta du kan få.

Flytta din pension till oss här - på 2 minuter

Dina val idag gör skillnad! Låt oss hjälpa dig

Vi vill hjälpa dig att få koll på hur din pension påverkas av rådande marknadsläge och långsiktigt framåt. Om du vill se över hela ditt sparande, oavsett om det är till pensionen eller något av dina andra mål, kan du få rådgivning online. Tillsammans ser vi över att du har rätt risknivå, skydd för dina nära, och annat som kan påverka ditt val av placering.

Vi hjälper dig samla din pension

Nyfiken? Så här flyttar du

Ta först reda på hur ditt försäkringskapital förvaltas idag, vilka avgifter som gäller, vilket försäkringsskydd som ingår och om pensionsutbetalningarna omfattas av någon garanti i ditt nuvarande avtal innan du flyttar.

Försök sedan göra en bedömning av de olika bolagen och de avtal du erbjuds. Titta till exempel på finansiell styrka, utbud av fonder och placeringsalternativ. Logga in på minpension.se och ta gärna kontakt med en rådgivare hos oss om du behöver hjälp.

Eller, låt oss hjälpa dig samla din pension – både tjänstepension och privat sparande - hos oss och skapa de bästa förutsättningarna för din framtida plånbok. Vi undersöker, gör en sammanställning och återkommer till dig för att boka in en personlig pensionsrådgivning.

Gör din pensionsflytt här – enkelt och snabbt!

Flytta pensionen? Tänk på detta!

Ha koll på dina försäkringar

Finns det villkor i din lösning idag när det kommer till efterlevandeskydd, återbetalningsskydd, premiebefrielse och familjeskydd? Det är inte säkert att det bolag du flyttar till har samma möjligheter till sådana försäkringsskydd. Jämför även vilka förmånstagare du har i ditt nuvarande avtal med de som är möjliga i det nya. Försäkringsskyddet ska anpassas till det som passar din livssituation bäst. Prata gärna med en rådgivare. 

Välj hur pengarna ska förvaltas

För pensionssparande är de vanligaste sparalternativen Traditionell förvaltning eller fondförsäkring. Traditionell förvaltning passar den som inte själv vill vara aktiv och är för de allra flesta en bra bas för pensionssparandet. En bas som enkelt kan kombineras med fondförsäkring där du själv kan vara aktiv och påverka placeringar och risknivå. Hos oss kan du välja det bästa av båda världar.

Flytta enkelt din pension till oss. Vi hjälper dig - och du får en personlig pensionsrådgivning

Kvinna pratar i telefon vid skrivbord

Få hjälp med att flytta din pension

Fyll i och skicka in den digitala fullmakten till oss – enkelt och snabbt!

Börja flytta pensionen

Man sitter i soffa med läsplatta

Flytta din pension på egen hand

Om du vill kan du förstås även flytta din pension på egen hand.

Flytta privat pension

Flytta tjänstepension

Flytta IPS

Andra läser om

Fler nyheter