Gå till innehåll

Hur får jag kroppen att hålla hela vägen?

Precis som du tänker vi på framtiden. Därför hjälper vår tjänstepension med hälsoförsäkring dig att må bra genom hela arbetslivet.

I en värld där arbetslivet blir allt längre och kraven högre, är det viktigt att ta hand om sin hälsa och välmående. Precis som du, tänker vi på framtiden och satsar på förebyggande insatser. Därför finns också en förebyggande hälsoförsäkring i Skandias tjänstepension – så att du enkelt kan få hjälp att må bra genom ett långt arbetsliv.

Vi har tagit bort alla trösklar för att göra det enkelt för dig, och satsar på att hjälpa dig innan du blir sjuk – det lönar sig. Är du redan sjukskriven kan du också få rehabiliteringshjälp för att snabbt komma tillbaka till arbetet. Vi gör ingen skillnad på om dina problem gäller jobbet eller är privata.

Hälsoförsäkring med Hälsosluss

Till Skandias Hälsosluss kan du som har en hälsoförsäkring hos oss vända dig för att få råd och stöd av vår samarbetspartner, Sophiahemmet Rehab Center. Här jobbar psykologer, fysioterapeuter, ergonomer, arbetsterapeuter, yrkeslivsplanerare och hälso- och rehabvägledare.

Åtta av tio personer som kontaktar Skandias Hälsosluss gör det i förebyggande syfte, innan det gått för långt. Det ger oss möjlighet att fånga upp problemen i tid och förhindra sjukskrivningar.

Via hälsoförsäkringen kan du till exempel få hjälp med:

 • Psykisk ohälsa, som olika former av relationsproblem, konflikter på jobbet, livspusslet, koncentrationsproblem, ångest, oro och nedstämdhet.
 • Fysiska besvär som huvudvärk, migrän, yrsel, sömnstörningar och belastningsskador som påverkar arbetsprestationen indirekt och riskerar att leda till att du blir sjukskriven.

Grattis till dig som har tjänstepension med en förebyggande hälsoförsäkring via jobbet! Tillsammans ser vi till att du håller hela vägen till framtiden.

Är du osäker om du har vår tjänstepension med hälsoförsäkring via din arbetsplats, så kolla upp med din chef direkt. Tipsa annars om att skaffa det, och att vi har adderat en kostnadsfri hälsoförsäkring när du har en tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. Här kan din chef läsa mer.

Hälso­försäkringen på 1 minut: här ser du hur den funkar.

Läs mer om vår hälsoförsäkring här

Hjärta

Hälsoslussen

Få hjälp och råd för att må bättre. Du kan till exempel få hjälp med samtalsterapi, sjukgymnastik, ergonomi och yrkeslivsplanering. ​​

Du kan kontakta Hälsoslussen alla dagar.

 
Till Hälsoslussen
Kvinna dricker vatten ur ett glas

 1. Kontakta Hälsoslussen

  Medarbetaren kan kontakta Hälsoslussen direkt vid t.ex. nedstämdhet, stress och sömnsvårigheter. Det spelar ingen roll om det rör jobbet eller privat­livet.
 2. Hjälp via hälso- och rehab­vägledare

  Via Hälsoslussen får medarbetaren hjälp av en hälso- och rehab­vägledare som bokar in ett möte för att göra en bedömning av vilket stöd som behövs, t.ex. samtalsterapi, sjukgymnastik eller ergonomi.
 3. Råd & stöd hela vägen

  Hälso- och rehabvägledaren följer medarbetaren från start till dess att behandlingarna är avslutade och gör regelbundna avstämningar.
Till Hälsoslussen för medarbetaren

Till nyhetsarkivet