Gå till innehåll

Douglas Roos: Receptet på framgång som gör dig smart, kreativ och utvilad

Superentreprenören Douglas Roos drömde redan som ung om att en dag bli ekonomiskt oberoende. Med flertalet lyckade bolag i bagaget är drömmen idag sann. Men vad är drivkraften bakom framgången och vilken hjärtefråga brinner han så mycket för att han en dag kan tänka sig att styra Sverige?

Lyssna på hela samtalet med Douglas Roos i vår podd En påse pengar, i filmklippet här ovan.

Douglas Roos är en framgångsrik entreprenör som tidigt gjorde succé på att bygga bolag. På hans meritlista står bland annat företag som nyhetssajten Nyheter24. I vår podd En påse pengar berättar han om att han tidigt i livet drömde om att bli ekonomiskt oberoende och att han inte skäms för att säga att han drivs av pengar.

– Vi är helt beroende av pengar, oavsett om man gillar det eller inte. Jag har aldrig varit intresserad av att köpa dyra bilar eller klockor utan pengar för mig är ett medel mot frihet och ett sätt för att kunna expandera bolagen jag jobbar med. Det är också ett kvitto på att vi gjort någonting bra, säger Douglas.

Ekonomisk trygghet

Men drivkraften menar han också kan grunda sig i hans barndom. En barndom som kantades av skilsmässor, vårdnadstvister och mycket osäkerhet. Där pengar blev ett medel för att känna en trygghet i ekonomisk form.

– När man växer upp under osäkra omständigheter så är det pengar man vill ha, och det känner jag att jag har uppnått i stor utsträckning idag. Ekonomisk trygghet för mig är verkligen något som jag strävade efter förut, och fortfarande gör idag. Jag tänker på det och uppskattar det varje dag. Jag är tacksam över hur lyckligt lottad jag är och jag tar ingenting för givet, säger Douglas.

Att Douglas är född med en näsa för affärer råder det inget tvivel om. När hans kompisar spenderade pengar på konserter såg Douglas i stället en affärsidé och gjorde mackor och köpte läsk som han sedan sålde vidare till de hungriga och törstiga konsertbesökarna.

– När jag växte upp så fanns det två olika sorters personer som blivit rika. Den ena var hjälten i samhället. De som vann en miljon på lotto. Den andra var skurkarna som startade bolag. De som offrade helger, kvällar och pengar. Belånande huset och sedan blev rika. Man kan ju inte välja att vinna på lotto så jag tänkte hela tiden att jag skulle starta ett bolag. Jag visste inte vilken industri eller bransch men jag har alltid köpt eller sålt saker, säger Douglas.

Receptet på framgång

Träning har också varit en stor del av Douglas liv och han menar att det kan vara receptet på hans framgångsresa.

– Konditionsträning är en mirakelmedicin. Jag har varit en sportfåne hela mitt liv och jag bygger hela min tillvaro runt att jag ska träna. Jag prioriterar det och skriver in det i kalender, sen flyttar jag aldrig på det och så har det alltid varit. Det är det bästa du kan göra för din hjärna och kropp. Det är bevisat gång efter annan, du blir mer kreativ, du sover bättre och blir faktiskt smartare. Du skapar fler hjärnceller när du tränar, säger Douglas.

Träningen är en hjärtefråga hos Douglas och han menar att fördelarna med att röra på sig är så pass viktiga att han skulle kunna tänka sig att styra Sverige för att få fler i rörelse.

– Jag tycker att det är konstigt att politikerna håller på och pratar om att vi ska lägga till två timmar matematik i veckan. Nej, konditionsträning en gång per dag, fem dagar i veckan för ungarna. Vilken skillnad det skulle bli på studieresultaten. Det är min dröm. Jag skulle kunna tänka mig bli statsminister eller idrottsminister för det, säger Douglas.

Lyssna på hela samtalet med Douglas Roos i vår podd (och glöm inte att börja prenumerera så du inte missar nästa avsnitt!) – Lyssna på Spotify Lyssna på Podcaster Lyssna här på sajten

Hjärta

Hälsoslussen

Få hjälp och råd för att må bättre. Du kan till exempel få hjälp med samtalsterapi, sjukgymnastik, ergonomi och yrkeslivsplanering. ​​

Du kan kontakta Hälsoslussen alla dagar.

 
Till Hälsoslussen

Andra läser också om

Fler nyheter