Gå till innehåll

”Att medarbetarna mår bra är det viktigaste av allt”

Teknikbolaget Oaks i Göteborg sätter de anställdas välmående i centrum. – Utan sina medarbetare är man ingenting, säger VD:n Emil Carlberg och berättar varför det snabbväxande Gasellbolaget valt Skandia för sin tjänstepension och förebyggande hälsoförsäkring.

Oaks säkerställer optimalt inomhusklimat med låg energiförbrukning för såväl äldre byggnader som nybyggnation. Bland kunderna märks 13 av de 20 ledande fastighetsägarna i Sverige. (Foto: Beyond Communication, onestepbeyond.se)

Sedan starten för fem år sedan har bolaget gått från noll till en omsättning på omkring 150 miljoner kronor 2023. I december ifjol fick Oaks motta utmärkelsen Di Gasell av Dagens Industri, som ett av Sveriges snabbast växande företag.

– Vi strävar alltid efter att effektivisera och förbättra. Vår ambition är att vara innovativa och ha ständigt pågående idéer. Vi testar, utforskar och rör oss framåt hela tiden och följer inte bara utvecklingen utan driver den också, säger Emil Carlberg.

”Helhetspaket med Skandia”

Oaks sätter stor vikt vid att vara en attraktiv arbetsgivare, eller som VD:n själv uttrycker det:

– Att personalen mår bra är det viktigaste av allt. Vi sätter medarbetarna i fokus även om det låter som en klyscha. Mår de bra märker kunderna det, vilket genererar resultat och lönsamhet.

Enligt Emil Carlberg har samarbetet med Skandia varit avgörande.

– Skandia har varit med oss sedan start och hela resan. Vi var väldigt tidiga på det och vill att alla ska ha så bra skydd som möjligt, så bra försäkring som möjligt, så bra pension som möjligt och alla de delarna, säger han.

– Att erbjuda våra anställda optimalt skydd, försäkringar och pensioner är för oss grundläggande hygienfaktorer idag. Därför valde vi ett helhetspaket med Skandia. De har också en väldigt personlig och bra kontakt. Väldigt ödmjuk i sin approach, vilket rimmar väl med vårt eget sätt att se på människor. Den företagskulturen tycker jag mycket om!

Emil Carlberg, VD för Gasellföretaget Oaks, tycker samarbetet med Skandia varit viktigt för säkerställa en trygg framtid för sina medarbetare.

Trygg framtid

Skandia erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att kunden ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Christian Öhrn, Företagsrådgivare på Skandia, berättar mer:

– Konkurrensen om kvalificerade medarbetare är intensiv. Idag är individer ofta väl medvetna om förmåner och värdesätter ett omfattande förmånspaket, inklusive lön, tjänstepension, sjukförsäkring, hälsoförsäkring med förebyggande stöd vid stress och psykisk ohälsa och andra fördelaktiga förmåner. Det krävs helt enkelt mer än en konkurrenskraftig lön för att locka och behålla talanger, säger han.

Både Emil Carlberg och Christian Öhrn är överens om att det handlar om människan. Framtidens arbetsgivare kan inte enbart se till nutid utan behöver också säkerställa en trygg framtid för sina medarbetare.

– Att skapa en grundläggande trygghet och göra nödvändiga avsättningar är otroligt viktigt. Ett tips till startups är att inkludera dessa avsättningar med pensionssparande och andra liknande åtgärder i budgeten redan från början. Att se det som en del av företagets kostnader är avgörande. Det är bättre att starta upp det med en gång, säger Emil Carlberg.

Kalkylator

Vad kostar ohälsa och sjukskrivningar på ditt företag?

Det kan bli kostsamt när en medarbetare, eller du som ägare av ett företag, drabbas av ohälsa. Det är därför viktigt att erbjuda stöd i tid eftersom sjuknärvaro med nedsatt prestation som följd ökar risken för framtida sjukskrivningar.

Räkna med vår hälsokalkylator

Andra läser också om

Till nyhetsarkivet