Gå till innehåll

Så har vår hälsoförsäkring hjälpt andra

Våra kunders medarbetare om hur hälsoförsäkringen har hjälpt dem tillbaka till arbetslivet med bl.a. tidiga insatser & personlig hälso- och rehabvägledare.

"Fantastiskt att den här hjälpen finns"

Eva Antonelius har haft ledande befattningar i mer än 20 år och har alltid älskat sitt jobb. Plötsligt en dag tog det stopp och kroppen orkade inte mer. Nu berättar Eva om sin resa tillbaka och om hjälpen hon har fått från Skandias hälsoförsäkring. – Jag är oerhört tacksam!

Så har hälsoförsäkringen hjälpt Eva

"Psykologen hjälpte mig att komma på rätt spår igen"

Peter Cedlöf, Sverigechef för ett IT-bolag, hade jobbat för hårt i många år. Till slut sa kroppen ifrån. Han fick sömnproblem, kände sig orkeslös och undrade om det var värt att leva. Via Skandias Hälsosluss fick han kontakt med en hälsocoach som han fick träffa redan dagen efter.

– Hälsocoachen lyssnade på mig och mina problem och såg till att jag fick träffa en psykolog inriktad på KBT-terapi, berättar Peter. Efter totalt 8 besök, med ett par veckors mellanrum för återhämtning, kände jag mig rehabiliterad.

– Psykologen var fantastiskt bra. Han hjälpte mig bena ut tankarna och komma på rätt spår igen. Mötena innebar också ett nytt tankesätt: det handlar inte bara om att prestera, leverera och visa omtanke om sina kunder, det är även viktigt att ta hand om sig själv. Och att vara öppen. I efterhand har jag förstått att många känner precis likadant som jag.

"Jag fick samtal med psykolog via videolänk"

Allt började med att Robert Fritz, som arbetar i telekombranschen, började känna sig stressad i vissa situationer med hjärtklappning, svettningar och domningar i armar och ben. Det blev en ond cirkel och en dag kollapsade han på jobbet och blev hämtad med ambulans.

– Jag trodde det skulle lugna sig efter semestern, men symptomen kom tillbaka. Till slut orkade jag inte mer och ringde till min chef. Samma vecka hade jag första samtalet med en psykolog från Sophiahemmet i Stockholm.

– Vi hade våra samtal via en videolänk, uppkopplad via dator, men det känns precis som att sitta i samma rum. Det var helt ultimat för mig. Sedan har jag fått stöttning av min familj, vänner och kolleger. Min chef hörde av sig veckovis och frågade hur det gick. Det är jätteviktigt att det finns folk som bryr sig.

I efterhand kan Robert se att han kommit starkare ur det, han känner sig lugnare och har blivit bättre på att planera. Han tror att även omgivningen har haft nytta av att se hur man kan förändra livet till det bättre fastän man är på botten. 

Vill du också ha ett friskare företag?

  • Med rätt personalförmåner blir du en attraktiv arbetsgivare
  • Hälso­försäkring adderas kostnads­fritt när du tecknar vår sjuk­försäkring
  • Förebyggande hjälp till medarbetaren innan problemen leder till kostsamma sjukskrivningar
Boka rådgivning