Gå till innehåll

Missa inte vår nya podd: "Hur är läget egentligen?"

Nu är det äntligen dags för premiären av vår nya podcast, "Hur är läget egentligen?" En kvart varannan vecka möter vi kunniga och inspirerande gäster som alla brinner för att vi ska må bättre, förebygga ohälsa och bli långsiktigt hållbara i karriären och på fritiden.

Varje dag ställer vi frågan ”Hur är läget?”. Men vi skulle behöva lägga till ”egentligen” för att fånga upp de viktiga frågorna om hälsa och mående.

Nu startar vi en ny podcast: ”Hur är läget egentligen?”, där vi delar med oss av de senaste rönen inom hälsa och välbefinnande, utforskar spännande ny forskning och spränger gränserna för vår kunskap.

I det första avsnittet får vi möta Sissela Nutley som är doktor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet, föreläsare och författare. Vi pratar hjärnhälsa och hur vi kan påverka våra hjärnor för att må bättre, öka fokus och bli och mer effektiva.

Du lyssnar där poddar finns, till exempel Spotify och Apple podcasts och genom länken: Hur är läget egentligen?

Med ljuset på hälsa

– Podcasten är ett av flera sätt för oss att ta plats i samhällsdebatten och bidra till att sprida kunskap och forskning. Hälsa är ett prioriterat område för Skandia, vi ser i samhället idag en splittrad bild av hälsoläge med till viss del ökande skillnader i hälsa mellan olika grupper. Så behöver det inte vara, ju fler vi är som visar på vikten av ett gott hälsoarbete desto större blir möjligheten till förbättring, säger Stina Liljekvist, chef Strategisk kommunikation och Marknad på Skandia.

Inom kort gästas podden av bland andra Christian Benedict, Björn Hendensjö, David JP Phillips samt Micael Dahlén, bland många andra.

Programleder gör Carl Otto Engberg:

– Det känns viktigt och kul att få vara med och sätta ljuset på hälsa utifrån ett arbets- och karriärsperspektiv. Under hösten hoppas jag bland annat vi kan få svar på hur mobilerna påverkar oss på jobbet, hur vi kan bli bättre på att fokusera i vårt multitaskande samhälle och hur fler arbetsgivare kan arbeta förebyggande tillsammans med medarbetarna, säger han. 

 

Lyssna där poddar finns, till exempel Spotify och Apple podcasts och genom länken: Hur är läget egentligen?

Andra läser också om

Fler nyheter