Gå till innehåll

Ska du snart gå i pension? Red ut alla frågetecken ihop med vår pensionscoach

Inför pensionen är det vanligt med en del frågor. Boka in ett kostnadsfritt, digitalt möte med en av våra pensionscoacher så kan du känna dig trygg! En tjänst som fått toppbetyg av användarna. ”Vi vägleder inför pensionsutbetalning, och ger tips och information om sådant som är bra att tänka på och känna till inför pensionen”, berättar Susanna Selin, en av pensionscoacherna.

Att placera sin pension under arbetslivet kan vara klurigt, men att planera för att ta ut den kan nästan vara ännu svårare.

Många har haft olika arbetsgivare, med olika kollektivavtal och tjänstepensioner tecknade på olika sätt. Då gäller det att titta på alla, se hur mycket pengar du får ut och hur långt de ska räcka, och samtidigt ha koll på skattefrågor – så att du inte plötsligt råkar få mindre än du tänkt dig i plånboken.

Ta hjälp av vår pensionscoach

Du som är kund hos oss kan känna dig i trygga händer om du bokar tid hos någon av våra kunniga pensionscoacher. Han eller hon berättar det som du behöver veta inför din pension, svarar på de vanligaste frågorna om hur utbetalning fungerar och guidar dig genom de steg som du behöver ta för att ta ut dina pensionspengar. Målet är att du ska känna dig trygg inför pensionen.

Intresserad? Välkommen att boka ditt möte.

”Vi kan ge en bred hjälp till dig som kund. Vi kan ge en helhetsbild över pensionen. Vi kan ge guidning kring skatter, förhöjda grundavdrag i olika åldrar, eller kanske efterlevandeskydd. Vi berättar vad man bör tänka på, vilka olika val man kan göra och vad det kan få för konsekvenser”, säger Susanna Selin, och fortsätter:

”Vi kan även hjälpa dig som kund vidare om du behöver mer finansiell rådgivning. Det finns mycket kunskap vi kan ge som de vi möter är jättetacksamma för, som de inte har tänkt på. Som till exempel risk- och hälsoförsäkringar som kan upphöra när man närmar sig pensionsåldern och hur man kan skydda sig även framåt”

Mycket uppskattad tjänst

Skandias Pensionscoach är en mycket uppskattad tjänst. Nio av tio användare är nöjda eller toppnöjda med såväl bokandet som mötet, och hela 94% skulle rekommendera tjänsten till vänner eller kollegor.

”Det är jätteroligt att kunderna är så väldigt nöjda, jag tror att det beror på att det här är svåra frågor. De tycker det är jättebra när vi reder ut begreppen, och tackar ofta för bra information och tips, och även för att vi har så snabb återkoppling och handläggning”, säger Susanna Selin.

Välkommen att boka tid hos en pensionscoach!

Pensionscoach – så fungerar det

Du som har pension hos oss på Skandia kan boka tid hos en pensionscoach genom att logga in och gå till webbokningen. Mötet sker sedan över telefon, vid behov kan vi även dela skärm med dig.

Mötet med en pensionscoach är kostnadsfritt och utgår från dina frågor kopplat till ditt pensionssparande hos oss. Några vanliga frågor som andra ställer sig och som vi besvarar under mötet är:

  • Vilka pensionsförsäkringar har jag, och hur fungerar de under utbetalningstiden?
  • Vilka sparformer kan jag ha under pensionen? Hur mycket kommer jag att få ut?
  • Hur gör jag mina val för utbetalning?
  • Har jag risk- och hälsoförsäkringar som upphör och vilka möjligheter finns där?

Pensionscoachen kan inte ge dig finansiella råd kring hur du bör ta ut din pension. Vill du ha rådgivning med fokus på din ekonomi kan du boka möte med en rådgivare.

Boka tid hos en pensionscoach i vår webbokning