Gå till innehåll

Hurra! Vi är Årets livförsäkringsbolag: “Väldiversifierad portfölj, god återbäring och grönt hållbarhetsbetyg”

För sjätte året får vi den fina utmärkelsen ”Årets livförsäkringsbolag” från Söderberg & Partners, när de utser de bästa aktörerna på den svenska sparmarknaden.

Vi blir ”Årets livförsäkringsbolag” när försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners hjälper sina kunder att hitta de bästa sparprodukterna. Med hjälp av ett så kallat Trafikljussystem analyserar de hela den svenska sparmarknaden. I motiveringen skriver de:

”Skandia Liv har trots ett tufft år presterat väl relativt övriga bolag i sin förvaltning. Bolaget har belönats med grönt betyg samtliga kvartal under året tack vare sin finansiella styrka, väldiversifierade portfölj och goda återbäring till kunderna. Dessutom har Skandia Liv belönats med ett grönt hållbarhetsbetyg”.

”God återbäring till kunderna”

Under det senaste året har vi utvecklat förvaltningen av vår livportfölj och investerat i flera typer av tillgångar för att skapa en robust allvädersportfölj som ska ge en bra avkastning olika typer av marknadsklimat.

— Förra året var väldigt utmanande och vi fick ett tufft test av portföljen, därför är det extra glädjande att resultatet uppmärksammas, säger Maria Qundos, vår allokeringschef och fondförvaltare och tillägger:

— Att skapa god avkastning genom sunt risktagande kräver både att vi tar vara på fina investeringsmöjligheter samtidigt som vi behåller god riskspridning. Detta strävar vi givetvis efter både i livportföljen och i våra blandfonder.

Läs mer om S&P:s Trafikljusrapport och motivering

Vad kan ett månadssparande ge?

Hoppsan, ett fel uppstod

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Se fler nyheter