Gå till innehåll
Kvinna med bowlingklot

Pensionsoptimering

Oavsett om du tänker gå på dagen eller jobba deltid ett tag så startar ett nytt kapitel i livet när du går i pension. Boka rådgivning innan du når dit, för att planera för din pension och skapa ekonomisk trygghet för ett långt liv som pensionär.

 

Boka tid Läs mer om pensionsoptimering

Så funkar pensionsoptimering

Pensionsoptimering är en tjänst för dig som ska gå i pension – helt eller delvis – inom de närmaste åren och handlar om hur du bäst ska ta ut din pension.

Intresserad? Använd formuläret nedan för att komma i kontakt med våra kunniga rådgivare.

Anmäl intresse så ringer vi upp dig

Skicka in din mötesförfrågan via formuläret på denna sida, så ringer en rådgivare upp dig inom 2 dagar och bokar in tid för pensionsoptimering.

Möte via telefon eller på ett rådgivningskontor

På mötet berättar du om dina tankar inför framtiden och vi går tillsammans igenom din situation och dina möjligheter. Mötet sker antingen på något av våra kontor eller via telefon och dator/surfplatta (för skärmdelning). 

Avgifter för pensionsoptimering

Pensionsoptimering brukar vara som mest givande om du har större delen av din ekonomi hos oss. Därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning för den som har eller flyttar in 1 miljon eller mer i Skandia (i annat fall kostar det 5 000 kr). Om du inte redan är kund, blir du det i ett par enkla steg

5,75 av 6 i kundnöjdhet

Våra rådgivare får toppbetyg vid vår årliga kundundersökning (2023). Tack!

Det här hjälper vid dig med

Målet med pensionsoptimeringen är att du ska få en helhetsbild av din pension och hjälp att göra en plan för din framtida ekonomi. Under mötet utgår vi från dina behov och funderingar, men som grund för mötet går vi igenom fyra områden som påverkar pensionen.

Kvinna i morgonrock och pyjamas

Hur vill du ha det?

Det viktigaste vi utgår ifrån när vi optimerar din pension är hur du vill ha det som pensionär. Behöver du mycket pengar i början för att finanisera en hobby? Vill du ha jämna utbetalningar över hela pensionen? Vill du kanske vara "jobbonär" ett tag och jobba deltid? Oavsett vad du ser framför dig gör vi en plan som matchar dina önskemål.

Växter och vattenkanna

Fortsatt sparande

Vi lever allt längre och håller oss friska längre upp i åldrarna, vilket innebär att pensionen också ska räcka allt längre. Vi hjälper dig placera pengarna och anpassa risken i ditt sparande så att de kan fortsätta växa – även efter du börjat ta ut pensionen.

Person 60+ bygger torn av block med barn

Efterlevandeskydd

Med ett efter­levande­­­­skydd får dina anhöriga större ekonomisk trygg­het, men samtidigt blir din pensions­nivå något lägre varje månad. Vi ser över vilka behov du och din familj har för att ge trygghet ifall något skulle hända.

Händer bygger pyramid med klossar

Rätt uttagstakt

Att ta ut pensionskapitalet på kort tid kan leda till att stor del av pensionen beskattas bort. Vi hjälper dig planera uttaget av ditt pensionssparande så att du får ut det mesta möjliga av din pension.

SKI 2022