Gå till innehåll
Kvinna med bowlingklot

Pensionsoptimering

Att gå i pension kan ses som en ”ny resa i livet”. Men innan du når detta stadie i livet är det bra att boka rådgivning för att planera för din pension, och på så sätt skapa ekonomisk trygghet för ett långt liv som pensionär.

Boka tid

Så funkar pensionsoptimering

Pensionsoptimering är en tjänst för dig som ska gå i pension inom de närmaste åren och handlar om hur du bäst ska ta ut din pension.

Målet med pensionsoptimeringen är att du ska få en helhetsbild och hjälp att göra en plan för din framtida ekonomi. Intresserad? Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, så ringer vi upp och bokar en tid.

Mötet utgår från dina behov och förutsättningar. Några vanliga frågor som andra ställer sig är:

  • Vilka pensioner har jag idag? Många får pengar från olika håll.
  • Hur kan min pension fortsätta att växa under utbetalningstiden? Och hur ska de placeras för en bra avkastning och en trygg pension?
  • Hur kan jag på bästa sätt ta ut pensionen över tid med hänsyn till skatt? Ofta handlar det om att ta ut de olika pensionsdelarna i rätt ordning.
  • Hur kan jag trygga mina efterlevande och hur påverkar det min pension?

Webb, telefon eller på ett rådgivningskontor

På mötet berättar du om dina tankar inför framtiden och vi går tillsammans igenom din situation och dina möjligheter. Mötet sker antingen på något av våra kontor eller via telefon/webb. 

Avgifter för pensionsoptimering

Pensionsoptimering brukar vara som mest givande om du har större delen av din ekonomi hos oss. Därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning för den som har eller flyttar in 2 miljoner eller mer i Skandia (i annat fall kostar det 5 000 kr). Om du inte redan är kund, blir du det i ett par enkla steg

5,7 av 6 i kundnöjdhet

Våra rådgivare får toppbetyg vid vår årliga kundundersökning (2021). Tack!

Boka tid för pensionsoptimering

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp och bokar en tid. Pensionsoptimering är kostnadsfritt om du har eller flyttar in mer än 2 miljoner till oss (ord. pris 5 000 kr). 

För bästa hjälp ber vi dig fylla i ditt personnummer, då kan vi på förhand se om du är kund hos oss.

Något gick fel när formuläret skulle skickas.

livförsäkringsbolag_2018_highres.png