Gå till innehåll
Man och kvinna i dykardräkter håller hand

Min pensionsplan i Skandia

Alla borde ha en pensionsplan. Med en sån kan du fylla i glappet mellan vad du vill ha i pension och vad du skulle få om du inte gör någonting. Våra rådgivare hjälper dig.

Boka möte Varför en pensionsplan?

Vägen till en bättre pension

Det är enkelt. Tillsammans med en rådgivare går du igenom din situation och ditt pensions­upplägg: ni tittar på dina olika pensions­sparanden, möjligheterna att samla dem på ett ställe och letar förbättrings­möjligheter.  

Resultatet blir din egen pensions­plan som ska förbättra ditt läge och ge dig den pension du vill ha.

En rådgivare kontaktar dig och bokar en tid som passar. Du kommer också få information att läsa igenom före mötet samt få fylla i uppgifter om dig själv och din ekonomi. För att mötet ska bli så effektivt som möjligt är det också bra om du i förväg går in på minPension.se för att se över ditt läge. Själva mötet sker sedan online för att göra allt så pedagogiskt och smidigt som möjligt.

SKI 2022

Min pensionsplan – så går det till


Pension kan kanske verka lite svårt ibland, men som pensionskund hos oss får du rätt stöttning i rätt lägen. Tillsammans skapar vi din pensionsplan som vi sedan arbetar med flera gånger på vägen till det liv du vill leva som pensionär.

1. Planera

Första steget som pensionskund hos oss är att gemensamt lägga upp en pensionsplan utifrån dina förutsättningar. 

2. Optimera

Nästa steg blir att ta en ny titt på din pensionsplan och förbättra den med fokus på uttag, risknivå, efterlevandeskydd och skatt.

3. Ta ut

I steget därefter hjälper pensionscoachen dig att enkelt göra de rätta valen kring exakt hur du faktiskt vill ta ut din pension.

4. Leva på

När du varit pensionerad ett tag så ser vi över din pensionplan igen, utifrån balansen mellan avkastning och trygghet.

Därför ska du ha en egen pensions­plan


Man äter ur snabbmatsförpackningen med ätpinnar

Få den pension du vill ha

Målet är alltid att du ska komma till ett bättre läge och få bort glappet mellan vad du vill ha i pension och vad du skulle få med det upplägg du har idag. 

Hand lägger bollar i glasskål

Långsiktiga placeringar

Utifrån ditt nuläge ser vi över hur aktiv du vill vara, vilken tidshorisont du tänker dig och din inställning till avkastning, risk och hållbarhet i sparandet. 

Tre generationer av tjejer

Få rätt skydd

Vi kan också se över din och din familjs ekonomiska trygghet vid oväntade händelser, och hjälpa dig förstå hur familjejuridiken kan påverka er.

Man sitter vid skrivbord

Redo att boka?

Ta första steget mot din pensionsplan genom att boka möte redan idag.

Boka möte