Gå till innehåll

Isabella Löwengrip – husdrömmar, bröllop och frysta blåbär

Få personer i svenskt näringsliv är lika frispråkiga och väcker lika stort engagemang som Isabella Löwengrip. Vid 19 års ålder tjänade hon ihop sin första miljon och vid 28 utsågs hon till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna. Här berättar hon om hur hon sparar och investerar idag, hennes drivkrafter, lärdomar och drömmar - och kraschen som förändrade allt.

Isabella Löwengrip är entreprenören som redan vid 28 utsågs till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna med över 100 miljoner i omsättning och 30 anställda. Hon var på god väg att erövra världen när allt kraschade.

– Karriären gick så himla fort och jag började ställa siktet mot New York. Det året brände jag 18 miljoner kronor. Mitt liv var som en hollywoodfilm. Men efter det året gick jag i personlig konkurs och var tvungen att sälja allt jag ägde. På fem månader gick jag från ”high-life” med personlig chaufför och kock till 14 000 kronor kvar på kontot och inga besparingar, säger Isabella Löwengrip.

– Idag tar jag inte lika hög risk som innan. Det är okej att ta risk men jag har lärt mig att det också måste finnas en buffert. Om det kommer ett tufft år så måste det finnas pengar som backar upp, fortsätter hon.

"Jag måste upp på hästen igen"

Idag är Isabella på en plats i livet där hon står tryggt och där drömmen om New York har bytts ut mot en dröm om ett fritidshus.

– När man kommer från ingenting är det inte lika svårt att tappa allt, för jag vet att om det är någon som kan ta sig upp igen så är det jag. Och drivkraften att stå på egna ben och vara självförsörjande har alltid funnits där. Man inser också att när man väl kommit tillbaka att det finns massor av sätt att spara pengar i vardagen. Man behöver faktiskt inte ha färska blåbär varje dag. Det går lika bra att köpa frysta, säger Isabella.

Så hur ser framtiden ut för Isabella? Just nu samlar hon kraft för att starta i gång ett nytt bolag.

–  Exakt vad det är vet jag inte än, men jag vet att jag måste upp på hästen igen, säger hon.

Även privat finns drömmar som kanske förverkligas snart. I alla fall om Isabella får bestämma.

–  Jag träffade min sambo för två år sedan. Vi är inte förlovade eller gifta än men det kommer hoppas jag. Jag tjatar lite därhemma.

Lyssna på Isabella Löwengrip i säsongspremiären av vår podd ”En påse pengar”

5 spartips från Isabella Löwengrip

1. Lär känna dig själv

Man måste förstå vem man är som sparare. Är du en person som blir väldigt rädd när det svänger på börsen bör du se över din risk. Då kanske det är fonder som gäller snarare än högriskaktier.

2. Kompensera den som tar större ansvar för livspusslet

Dela med dig av din premiepension så att det blir rättvist. Det är något många inte tänker på men som är väldigt lätt att justera om den ena jobbar deltid.

3. Vikten av månadssparande

Hitta saker i vardagen som gör att du kan spara pengar, så att du kan ha det ännu roligare senare. Många tänker kanske att de har för lite för att kunna spara varje månad. Men att komma igång med ett månadssparande är viktigt, och om du kan spara 300-400 kr i månaden så är det jättebra!

4. Spara till en buffert

Om det kommer ett tufft år så behöver det finnas pengar som backar upp. 

5. Jobba med tjänstepension

Se till att du har tjänstepension! Och är du egenföretagare är det viktigt att kompensera med ett eget sparande.

Sparguiden plus

Sprid riskerna med månadssparande

Med vår sparguide kan du:

  • Testa dig fram och se hur pengarna kan komma att växa 
  • Få ett genomtänkt, prisvärt sparalternativ som matchar dina val
Kom igång

Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras  kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

Andra läser om

Se fler nyheter