Gå till innehåll

Pensionslyft för företagare – så startar du ditt sparande 2024

För många utgör tjänstepensionen faktiskt upp till hälften av den totala pensionen. I den här guiden går vi igenom varför tjänstepension är så viktigt, hur du som företagare kan maximera ditt sparande 2024 och de unika fördelarna med vår tjänstepension.

Varför är tjänstepension så viktigt?

Som anställd är tjänstepension ofta en given del av förmånspaketet. Men visste du att den kan stå för mellan 25–50 % av din totala pension? För småföretagare är det ännu viktigare att aktivt skaffa tjänstepension, eftersom du själv har ansvar för att den betalas in. Det handlar inte bara om att spara – det handlar om att säkra din framtida levnadsstandard.

Men – idag saknar 3 av 10 företagare tjänstepension. Därför erbjuder vi möjlighet till en kostnadsfri rådgivning för att maximera ditt sparande och komma igång med din tjänstepension (både för dig själv och dina eventuella anställda).

Hur mycket ska jag spara i tjänstepension?

När det gäller tjänstepension finns det inget ”one-size-fits-all” svar (hos oss går det att sätta av 4 till 35 % av lönen). Våra genomsnittliga företagskund sparar mellan 9 och 10 %. Om din månadslön är 45 000 kronor, innebär det en avsättning på cirka 4 500 kronor per månad – en investering i din framtida ekonomiska trygghet.

Skattefördelar med tjänstepension

När du driver bolag kan pensionssparande även ge skattemässiga fördelar. För aktiebolag eller näringsidkare är det möjligt att göra skatteavdrag för pensionssparande, upp till 35 % av lönen upp till 10 prisbasbelopp (vilket motsvarar 573 000 kronor 2024).

Här kan du se en kort film med Jonathan och Sandra på Skandia som beskriver varför tjänstepensionen är så viktig för just företagare.

Fördelar med vår tjänstepension

Tecknar du tjänstepension hos oss får du mer än bara en tjänstepension. Vi fokuserar också på din hälsa. Inkluderat i tjänstepensionen är en sjukförsäkring som ger ekonomisk trygghet vid långvarig sjukskrivning, premiebefrielse, och en kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring (värde 1 950 kr/år). Det är en helhetslösning för både din ekonomiska och ditt psykiska och fysiska välbefinnande.

Vad kostar en tjänstepension?

Kostnaden för tjänstepensionen varierar beroende på flera faktorer. Vi har en ”räknesnurra” där du snabbt och enkelt kan få en uppskattning av kostnaden för tjänstepension, sjukförsäkring och premiebefrielse för ditt företag.

Så kommer du igång med din pension som företagare

Det viktigaste steget är att börja. Genom att aktivt engagera dig i din tjänstepension (egentligen handlar det ju bara om att göra en sak en gång) kan du maximera din framtida pension. Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja, men ju tidigare desto bättre blir din pension.

Nyckeln till en trygg pension är att starta tidigt och att hålla i ditt sparande. Ta kontroll över din ekonomiska framtid idag, och låt din tjänstepension bli en hörnsten i ditt välmående under dina pensionsår.

Kostnadsfri rådgivning

Att ta steget mot en tryggad pension med oss är enkelt. Fyll i formuläret nedan och inom 24 timmar kontaktar en rådgivare dig för att boka ett digitalt möte. Där får du personlig rådgivning och kan ställa alla dina frågor om tjänstepension och hur just du kan optimera ditt sparande.

Intresseanmälan – vi kontaktar dig för att prata tjänstepension

Anmäl intresse och bli kontaktad av en av våra rådgivare – vi hör oftast av oss redan inom 24 timmar. Så tar vi hand om dina personuppgifter.

Något gick fel när formuläret skulle skickas.