Gå till innehåll

Skandia Live

I Skandia Live svarar våra experter och talespersoner på frågor om tjänstepension, sparande och bolån.

Dagens sändning

Har du tänkt se över ekonomin och ditt sparande? Hösten karaktäriseras ofta som en tid av nystart. Tillsammans med Mattias Munter, pensionsekonom, och William Yousef, privatrådgivare, kikar vi på hur du kan höststäda i portföljen och komma igång med ett hållbart sparande.

Tidigare sändningar

Skandia Live, 24 juni 2020

Svenskarna önskar 80 procent av sin slutlön i pension. I dagens livesändning fokuserar vi kring frågan och hur det ska göras möjligt. Med oss i studion är Mats Persson (L), ekonomisk-politisk talesperson samt ledamot i pensionsgruppen och vår pensionsekonom Mattias Munter.

Skandia Live, 17 juni 2020

Hur förvaltas egentligen dina pensionspengar? Vi dyker ned i pensionsportföljen värd 500 miljarder och besvarar dina frågor om pension och hur pengarna förvaltas. Med oss i Skandia Live-studion var Lars-Göran Orrevall, chef Skandias kapitalförvaltning, och vår pensionsekonom Mattias Munter.

Skandia Live, 10 juni 2020

Världen börjar nu så sakteliga öppna upp igen. Hur har vi påverkats fysiskt och psykiskt under tiden som varit och hur hittar du fokus och motivation för hälsa och välmående igen? Örjan Ekblom, docent på GIH och Aleksandar Djordjevic, psykolog hos Sophiahemmet Rehab Center gästade Skandia Live för att svara på era frågor om hälsa och träning.

Skandia Live, 3 juni 2020

Sparexperten Andra Farhad från Börshajen och vår makroekonom Johan Lundqvist pratade om börsen, aktier och sparande.

Skandia Live, 27 maj 2020

Hur påverkas de miljömässiga hållbarhetsfrågorna av den pågående coronakrisen? Är det möjligt med en grön nystart eller kommer omställningen att få stå åt sidan när världen åter öppnar? En av Sveriges främsta klimatforskare, Johan Kuylenstierna från Stockholms universitet, och Skandias hållbarhetschef Helena Hagberg var med oss i studion och samtalade kring ämnet.

Skandia Live, 20 maj 2020

Hur kommer coronakrisen påverka bostadspriserna? Och hur ska man tänka kring sitt bolån just nu? Det samtalade Hans Flink från Svensk Mäklarstatistik och Johanna Cerwall, VD för Skandias Bank.

Skandia Live, 13 maj 2020

70 det nya 50: Hur ska man tänka inför pension? Det pratade Jan Scherman från News55 och vår pensionsekonom Mattias Munter om.

Skandia Live, 6 maj 2020

Hur gör jag för att hitta motivation och hålla en god hälsa i annorlunda tider? Det pratade Jana Söderberg, verksamhetsansvarig Motivationslyftet by Star for Life, och Marie Ågren HR-chef på Skandia.

Skandia Live, 29 april 2020

Hur ska man som företagare tänka kring pension och försäkring i coronatider? Paula Wigerslott, företagsrådgivare, och Michael Enberg, chef stora företag, svarar på vanliga frågor. 

Skandia Live, 22 april 2020

Vad händer med börsen och ekonomin i spåren av corona? Johan Lundqvist och Seyran Naib, makroekonomer, analyserar och svarar på frågor om det just nu så föränderliga omvärldsläget.

Skandia Live, 15 april 2020

Johanna Cerwall, VD på Skandias bank och Tommy Björinge, chef Bolån, svarar på frågor kring privatekonomi och bolån.

Skandia Live, 8 april 2020

Mattias Munter, pensionsekonom och William Yousef, privatrådgivare svarar på frågor om börsoron kopplat till coronaviruset