Gå till innehåll
Kvinna med paraply

Livförsäkring

 • Ekonomisk trygghet för dig och dina nära
 • Du kan välja fritt vem som är förmånstagare
 • Livförsäkringen gäller tills du är 70 år

Livförsäkringen ger trygghet om en försörjare dör. De pengar som då betalas ut kan t.ex. göra att familjen har råd att bo kvar i huset eller bostadsrätten.

Livförsäkring

En livförsäkring innebär en extra trygghet – om du skulle råka dö i förtid betalas ett engångsbelopp ut till en förmånstagare som du har valt. Det kan vara extra värdefullt om ni lånat pengar till exempelvis hus, bostadsrätt eller gjort andra stora investeringar. 

Du kan ansöka om försäkringen från 18 års ålder fram till 65 år, och den gäller som längst tills du fyller 70 år. Du väljer själv ett försäkringsbelopp som passar dina behov, med ett högsta belopp om 7 miljoner. Du kan när som helst ändra vem du vill att försäkringsbeloppet ska betalas ut till.

Har du en livförsäkring från din anställning och/eller privata grupplivförsäkringar så kan du ändå teckna en till livförsäkring och på så sätt förstärka ditt totala försäkringsskydd. Överstiger total belopp för samtliga försäkringar mer än 7 miljoner kontaktar vi dig för att se över ditt försäkringsbehov. 

 • Priset på din livförsäkring beror på valt belopp och ålder, och höjs sedan årsvis. Det exakta priset på din försäkring framgår först när försäkringen tecknats. 

   

  Ålder Årspremie – försäkringsbelopp 1 miljon Årspremie – försäkringsbelopp ­2 miljoner
  20 162 kr 324 kr
  30 200 kr 400 kr
  40 327 kr 654 kr
  50 759 kr 1 518 kr
  60 2 221 kr 4 442 kr

  Prisexempel från 1/1 2024 

 • Online kan du ansöka om belopp mellan 100 000 och 7 000 000 för livförsäkring. Har du flera livförsäkringar i Skandia, exempelvis via din arbetsgivare, kan totalbeloppet av livförsäkringarna högst uppgå till 7 miljoner. Önskar du högre belopp behöver du ringa till oss för att teckna.

 • Beloppet på din livförsäkring bör omfatta den ekonomiska situationen som uppstår för familjen om någon försörjare avlider. Har ni t.ex. bostadslån kan det vara bra att livförsäkringen täcker kostnaden för att familjen ska kunna bo kvar.

 • När du tecknar livförsäkring via webben gäller det generella förmånstagarförordnandet och valt försäkringsbelopp betalas ut enligt följande ordning:

  1. Försäkringstagarens make/maka/sambo
  2. Eventuella barn i andra hand
  3. Eventuella arvingar i tredje hand


  Om förmånstagarförodnande

  • Om den försäkrade går bort betalas beloppet ut i helhet till en av förmånstagarna i ordningsföljden. Om t.ex. både make och barn finns tillfaller då hela beloppet maken.
  • Om det finns flera barn (och ingen make/sambo), delar barnen på beloppet.
  • Om en förmånstagare helt eller delvis avstår sin rätt till pengarna från försäkringen, går beloppet istället till nästa person(er) i ordningen.  

  Vill du ha ett annat förmånstagarförordnande än det generella? Kontakta oss på 0771-55 55 00 så hjälper vi dig.

Ansök om livförsäkring

För att teckna livförsäkring på dig själv ansöker du enkelt online och skickar sedan in en hälsodeklaration digitalt. Önskar du teckna för en familjemedlem ringer du in till oss på 0771-55 55 00.

Ansök om livförsäkring

För vissa försäkringsbelopp krävs ett läkarutlåtande istället för vanlig hälsodeklaration för att försäkringen ska godkännas. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig.

Belopp som kräver läkarutlåtande

18-60 år: 4 572 000 kr eller mer

61-65 år: 2 286 000 kr eller mer

Kvinna pratar i telefon vid skrivbord

Teckna via telefon

Önskar du teckna livförsäkring med annat förmånstagarförordnande, eller belopp över 7 miljoner ringer du in till oss.

 • Få hjälp att välja ett belopp som passar dina behov
 • Få pris direkt och signera enkelt online

Ring oss på 0771-55 55 00