Gå till innehåll

Försäkringar för Sveriges Arkitekters medlemmar

Förutom försäkringar till ett förmånligt pris får du även fri tillgång till förebyggande hälsoinsatser så som samtalsstöd som en trygghet i vardagen.

Försäkringar för dig och din familj

De flesta försäkrar sitt bostad men glömmer de som gör det till ett hem. En gruppförsäkring ger ett bra skydd till ett lågt pris för dig och din familj.

Försäkringar för en tryggare vardag

Förebyggande hälsoinsatser och ekonomisk hjälp om du eller någon i familjen skulle drabbas av sjukdom eller olycka. Vi hjälper dig blir rätt försäkrad.

Man får hjälp med rehabövningar av kvinna

För snabb vård

Snabb tillgång till råd och rätt vård.

Vårdsförsäkring
Flicka utklädd till astronaut

Om du har barn

Skydd dygnet runt till 25 år.

Barnförsäkring
Man med paraply

Vid olyckor

Dygnet runt och på arbetstid.

Olycksfallsförsäkring
Man tränar med gummiband

Om du blir sjuk

Ekonomisk hjälp om du skulle bli sjukskriven.

Sjukförsäkring
Pappa håller son i famnen

Om du dör

Ekonomisk trygghet för din familj.

Livförsäkring
Två personer håller i blombukett

Vid längre sjukdom

Ekonomiskt stöd vid lång sjukskrivning.

Trygghetskapitalförsäkring

Hälsoinsatser som gör skillnad

Vi vet att förebyggande hälsoinsatser gör skillnad. Därför får alla med gruppförsäkring hos oss fri tillgång till samtalsstöd. Dessutom ingår det alltid hälsoförsäkring när du tecknar sjukförsäkring hos oss.

Hjärta

Fritt samtalsstöd

Kostnads­fritt samtalsstöd för dig med grupp­försäkring hos oss.

Kedja

Hälsa på köpet

Förebyggande hälsoförsäkring ingår alltid i vår sjukförsäkring.

Paraply

Hjälp genom krisen

Rätt till kristerapi med olycksfalls- och barnförsäkring. 

Vanliga frågor

  • Det är utvalda försäkringar som är framtagna tillsammans med ditt förbund Sveriges Arkitekter. Ett smart sätt att skaffa ett utökat bra skydd mot händelser i livet till en låg kostnad med bra villkor. Det handlar om liv- och olycksfallsförsäkring, trygghetskapitalförsäkring samt sjukförsäkring.

  • Eftersom det är många personer som ingår i en medlemsförsäkring och delar på risken så får man bra försäkringar till en låg kostnad och bra villkor som gynnar dig som medlem.

  • Ja. Din partner kan köpa samma försäkringar till lika bra villkor som du. Har du barn kan du även teckna barnförsäkring och du betalar bara ett pris oavsett antal barn du har

  • Livförsäkring ger en extra trygghet och omtanke till familjen. Den kan vara skillnaden som gör att familjen kan bo kvar i huset eller bostadsrätten vid ett dödsfall. Olycksfallsförsäkring skyddar mot allvarliga skador som kanske leder till bestående men och ersätter kostnader för vård och tandskador. Sjukförsäkring ger varje månad ett extra belopp om du skulle bli långvarigt sjuk och inte kan jobba. Man får även tillgång till en kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring.

  • En förebyggande hälsoförsäkring ger tidigt hjälp till den som exempelvis känner sig nedstämd eller stressad eller på annat sätt är i riskzonen att bli sjukskriven. Du får råd och hjälp av en hälso- och rehabvägledare, tillgång till samtalsterapi eller yrkeslivsplanering. Den stora fördelen är att du kan kontakta hälsoslussen i ett tidigt skede, så fort du känner att något är på väg åt fel håll. Hälsoförsäkringen gör ingen skillnad på om problemen är jobbrelaterade eller privata. Ofta är det en mix av arbetssituationen och problem i privatlivet som utlöser behovet av stöd.

  • Ja. Det finns ingen begränsning på hur många livförsäkringar du får ha, det ger bara mer ersättning. Samma regel gäller för olycksfallsförsäkring. Det är endast för sjukförsäkringar där den totala ersättningen inte får överstiga 90 procent av ens lön eftersom det inte ska ”löna” sig att vara sjuk.