Gå till innehåll

Börsen: Mellan hopp och förtvivlan

Bli inte lurad – så skyddar du dig mot bedrägerier

Det sker en kraftig ökning i samhället av både kortbedrägerier och stölder av BankID. Listiga bedragare ringer upp och låtsas vara från hemelektronikkedjan, polisen eller banken. Men det går att skydda sig. Här är experternas tips hur du minskar risken att drabbas.

Läs hela artikeln

Dolda pensionsskulden: 19 av 21 landsting klassas som konkursmässiga

Landstingens samlade pensionsskuld uppgår till svindlande 244 miljarder kronor. Hela 19 av 21 landsting skulle kunna klassas som konkursmässiga, visar vår rapport. – Vi måste få upp frågan på agendan och tillsammans hitta lösningar innan det är för sent, säger Greger Gustafson, affärsansvarig för offentlig affär på Skandia.

Läs hela artikeln

”Tack vare forskningen fick vi ytterligare ett liv”

Livet lekte och karriären pekade spikrakt uppåt. Men när Leo Razzaks pappa drabbades av cancer rasade familjens tillvaro samman. – Tack vare forskningen har vi fått möjlighet till ytterligare ett liv, säger Leo som nu själv blivit pappa. Enligt cancerforskaren Anna Karlsson kan vi idag göra saker som vi tidigare bara kunde drömma om. Men det behövs pengar för att kunna tillämpa all ny teknik.

Läs hela artikeln

Hjärnforskarens bästa sovknep: ”Det är ren magi”

Vår sömn är lika viktig som kost och motion. Men stress, skärmtid och stillasittande får oss att sova allt sämre. Av dem som kontaktar Hälsoslussen har mer än hälften sömnsvårigheter. Bokaktuelle hjärnforskaren Christian Benedict berättar om knepet som fick honom själv att sova betydligt bättre om natten.

Det här är forskarens bästa knep

Vi har Sveriges nöjdaste företagskunder

Vi hamnar i topp när Svenskt Kvalitetsindex, SKI, rankar vilka pensionsbolag som har de nöjdaste företagskunderna. – Jag valde Skandia för att jag känner att de är det pensionsbolaget som är bäst inom det området och mest fokuserad på det man gör, säger David Nord, vd och ägare för snabbväxande Work Systems – ett av våra många framgångsrika kundföretag.

Läs hela artikeln

Tjänstepension avgörande för din framtid

Tjänstepension ökar i betydelse. Enligt en undersökning som TNS Sifo gjort på uppdrag av Tjänstepensionens dag är tjänstepension den jobbförmån vi värdesätter högst. – Det är en tydlig trend i samhället idag, säger Trifa Chireh, vår pensionsspecialist. Undersökningen visar att sex av tio anser att tjänstepensionen är den viktigaste förmånen – och lika många vill även ha bättre koll på sin tjänstepension.

Läs hela artikeln

Vi investerar i Världsbankens nya hållbarhets­obligation

Vi investerar 1,5 miljarder kronor i en ny hållbarhetsobligation som är framtagen tillsammans med Världsbanken. Obligationen ska stötta FN:s globala hållbarhetsmål samtidigt som den ger avkastning till våra sparare.

Läs hela artikeln

Våra senaste krönikor

Alla nyheter

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Börja prenumerera på våra Marknadsbrev och Placeringsutsikter idag och var först med att få våra ekonomers analys av marknaden och spar- och placeringstips.

Börja prenumerera