Gå till innehåll

"Inte läge öka risken på börsen"

"Tänka långsiktigt viktigare än någonsin"

Efter en flygande start på 2018 sprider sig nu börsoron över världen. – Att tänka långsiktigt är viktigare än någonsin, säger vår sparekonom Maria Landeborn, som spår ökad dramatik på världens börser i år.

Läs hela artikeln

Vi har Sveriges nöjdaste pensionskunder

Svenskt Kvalitetsindex, SKI, undersöker årligen vilket pensionsbolag som har de nöjdaste kunderna. Och i år hamnar vi på första plats på privatsidan.

Läs mer om utmärkelsen

Så mycket måste du amortera med nya skärpta kravet

Finansinspektionen inför nya skärpta amorteringskrav, efter beslut av regeringen. Men vad innebär de nya reglerna? Vem påverkas och hur? – Nu blir det ännu viktigare att ha koll på lånet inför bostadsköp eller renovering, säger Skandias sparekonom Maria Landeborn.

Läs hela artikeln

Ett år med Trump: "Dags att hålla koll på inflationen"

Frågan är om någon tidigare president skapat så många tidningsrubriker i och utanför USA som Donald Trump. För att inte tala om antal Twitterinlägg. Men har presidentskiftet haft någon betydelse för börsen? Vi frågara Skandias makroekonom Johan Lundqvist, som menar att vi 2018 bör hålla koll på inflationen.

Läs hela artikeln

Samhällsförlusten av sjukskrivningar

57 miljarder kronor – eller löner till mer än 50 000 sjuksköterskor. Så mycket förlorar Sverige på sjukskrivningar under ett enda år. Enligt en ny rapport från Skandias stiftelse Idéer för Livet skulle samhället kunna spara 19 miljarder genom förebyggande hälsovård.

Läs mer om sjuknotan

Varför hälsoförsäkring? Här är tio bra skäl

Vad är en förebyggande hälsoförsäkring? Och varför bör jag ha en kopplad till min tjänstepension? Hälsostrategen reder ut begreppen.

Läs artikeln

Ny hållbarhetsfond med Svanenmärkning

Åtta av tio sparare vill placera delar av sitt innehav i en hållbar fond, visar en undersökning från Miljömärkning Sverige. Nu lanserar vi vår tredje Svanenmärkta hållbarhetsfond, Skandia Sverige Hållbar. – Det är en bra vägledning för spararna, säger Helena Larson, hållbarhetsanalytiker på Skandia.

Läs hela artikeln

Därför bör du spara tio procent av din lön varje månad

Är du medveten om hur ditt beteende påverkar ditt sparande? Att spara regelbundet kan bli enklare om du utgår ifrån din personlighet. Här listar Skandia tre vanliga spartyper och tipsar kring hur du kan tänka beroende på vem du är.

Läs hela artikeln

Livsstilsprofessorns fem bästa tips

Stillasittande håller på att bli en folksjukdom. Men det finns en enkel lösning. I det första avsnittet av programmet "Mattias möter" ger livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius, aktuell med boken “Livsviktigt!", sina bästa tips och råd för ett långt och friskt liv.

Läs hela artikeln

Våra senaste krönikor

Till nyhetsarkivet

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Du får experternas bästa spartips! Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Få våra bästa placeringstips först! Börja prenumerera på vårt Marknadsbrev och Placeringsutsikter och var först med att få våra experters analys av marknaden och bästa placeringstips.

Börja prenumerera