Gå till innehåll
Kvinna tittar i kikare

Därför är tjänstepension den viktigaste förmånen

Friskvårdsbidraget som tidigare var den mest populära förmånen bland yngre har nu bytts ut mot tjänstepensionen. För dig som ska rekrytera är det ett ypperligt tillfälle att lyfta upp tjänstepension i intervjun, men även i lönesamtal med befintliga medarbetare.

Här är pensionsspecialisten Trifa Chirehs 5 bästa tips:

1. Erbjud tjänstepension
Att erbjuda tjänstepension är en hygienfaktor. Det är den mest populära och mest värdefulla löneförmånen. Om du inte har kollektivavtal finns andra lösningar att erbjuda dina medarbetare. Testa vår guide här.

2. Se över ditt erbjudande
Det finns en rad bra och värdefulla försäkringar att koppla till tjänstepensionen. Vi på Skandia har en förebyggande hälsoförsäkring tillagd utan kostnad när du har tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. Men den går också att köpa separat. Via vår hälsosluss får du och dina medarbetare kontakt med en hälso- och rehabvägledare. Som arbetsgivare kan du få stöd i frågor som rör en medarbetares hälsa. Allt för att förhindra kostsamma sjukskrivningar!

3. Lyft alltid tjänstepension i jobbintervjuer och lönesamtal
Se till att göra tjänstepensionen till en naturlig del vid anställningsintervjun och även något att gå igenom regelbundet exempelvis vid det årliga lönesamtalet. Berätta även redan i platsannonsen att ditt företag erbjuder tjänstepension.

4. Erbjud möjlighet till att löneväxla
Ett förmånligt sätt för dina medarbetare att pensionsspara och som inte kostar något extra för dig som arbetsgivare.

5. Synliggör tjänstepension på företagets intranät
Beskriv kort vad tjänstepensionen består av och vilka eventuella försäkringar som ingår och om det finns möjlighet att löneväxla.

Ansök om tjänstepension direkt på webben

  • Prisvärt paket – dessutom är inbetalningarna avdragsgilla
  • Allt är förvalt – för dig som arbetsgivare 
  • Försäkringar som förebygger sjukskrivningar och rehabiliterar
Ansök direkt med BankID