Gå till innehåll
Biljardtriangel med biljardklot

Krissäkra din pension – fem frågor och svar om den ekonomiska oron

En kraftig lågkonjunktur kan minska det egna pensionskapitalet med över en miljon kronor. Är ditt sparande rustat för sämre tider? Vår pensionsekonom Mattias Munter svarar på fem aktuella frågor.

Läs hela artikeln
Tjej blåser upp ballonger

Uber, Spotify, Izettle – miljardregn över Skandias sparare

Våra försäkringar med traditionell förvaltning är inte bara ett tryggt sparande med garanti. Du får också tillgång till en av Europas mest spännande portföljer för onoterade teknikbolag. – Private equity har genererat enorma värden åt våra sparare, säger Daniel Winther, sedan årsskiftet ny chef för private equity på Skandia.

Läs artikeln
Kvinna tittar i kikare

Här är vinnarna på den svaga svenska kronan

Svenska kronan har gett alla som rest utomlands i sommar huvudvärk och en svag valuta gör Sverige fattigare på flera sätt. Men som svensk pensionssparare har du istället haft anledning att jubla över utvecklingen. Vår pensionsekonom Mattias Munter förklarar varför det kan vara klokt att fortsätta sprida pensionssparandet över världen.

Läs artikeln

”Vi som arbetsgivare behöver ta stort ansvar för pensionen”

För det snabbväxande konsultbolaget Cartina i Stockholm är företagskulturen allt. – Vi ska vara en bra arbetsgivare i livets alla faser, säger Charlotte Mattfolk, partner, och berättar varför Cartina valt Skandia för sin tjänstepension och förebyggande hälsoförsäkring.

Läs artikeln
Hjärta

Chefer ger hälsoförsäkringen mycket högt betyg

Nio av tio chefer skulle rekommendera Skandias Hälsoförsäkring till andra. Det visar vår senaste kundundersökning. Här ger Sara Bäckman, hälso- och rehabvägledare hos vår samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center, några tips till dig som chef.

Läs artikeln
Kvinna och man sitter i möte

Följ din karriärdröm – men här är fem saker att tänka på

Sugen på nytt jobb, eller en ny karriär som egenföretagare? Glöm då inte att också tänka på din tjänstepension. Här är fem snabba tips för att höja lönen efter arbetslivets slut.

Läs artikeln

Våra senaste krönikor

Alla nyheter

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Börja prenumerera på våra Marknadsbrev och Placeringsutsikter idag och var först med att få våra ekonomers analys av marknaden och spar- och placeringstips.

Börja prenumerera