Gå till innehåll
Mattias Munter

Smarta spartips när det känns oroligt i världen

Coronavirus, Brexit, konjunkturen. Efter ett urstarkt börsår 2019 kan det vara smart att se över sitt sparande. Här är några tips från vår pensionsekonom Mattias Munter.

Läs hela artikeln
Pil pekar uppåt

5 anledningar till varför du ska löneväxla

Passa på att besiktiga hela pensionen. För dig som tjänar lite mer är det smart att växla lön till tjänstepension. Här är fem bra anledningar.

Läs artikeln
Man leder cykel

Tänk på det här när du ska byta jobb

Många drömmer om att byta jobb. Men vad ska jag tänka på? Och hur vet jag att det är dags? Karin Lindeberg, rekryterare på Alumni i Göteborg, och Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, ger sina bästa tips.

Läs artikeln
Kvinna öppnar ett fönster

Ny trend: Så väljer andra att binda sina bolån

Våra bolånekunder har ändrat beteende igen, visar ny statistik. Allt fler väljer nu tre månader bunden ränta för sitt bolån istället för längre bindningstider. Här ger vår bolåneexpert sina bästa tips på hur du kan tänka.

Läs artikeln
Pappersflygplan

Så höjer du din framtida lön

Bli en vinnare i livets kanske viktigaste löneförhandling – den om din framtida lön.” Kom ihåg att det är nu du kan påverka din pension”, säger vår pensionsekonom Mattias Munter. Så här får du framtidslönen du behöver.

Läs artikeln
Tjej som löptränar

Så boostar du hälsa på arbetsplatsen

Hälsa på jobbet är ett av vår tids stora samtalsämnen. Konsultjätten Accenture och medicinteknikbolaget Cochlear är bara två av många Skandia-kunder som nu anslutit sig till den kostnadsfria hälsoappen Virgine Pulse. Totalt har vi betalat ut över 2 miljoner kronor i hälsobonus till användarna.

Läs artikeln

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Börja prenumerera på våra Marknadsbrev och Placeringsutsikter idag och var först med att få våra ekonomers analys av marknaden och spar- och placeringstips.

Börja prenumerera