Gå till innehåll

Spotify skapar tillväxt för Sverige – och Skandias kunder

"Jag planerar att bli tusen år – så jag behöver massor av hjälp"

Sverige är helt beroende av att vi lyckas utveckla nya innovationer, kompetenser och företag för att vi som liten nation ska överleva i en allt hårdare konkurrens. Men vad krävs av framtidens arbetsgivare? Hur ska vi fortsätta bygga Sverige? Och hur bra är vi egentligen på att ta tillvara på våra förmågor och talanger? – Vi behöver smarta, unga hjärnor som kan tänka nytt och helt annorlunda, säger ekonomiprofessor Micael Dahlen.

Läs artikeln

S&P: Därför är Skandia årets liv- och fondförsäkringsbolag

Skandia är Årets livförsäkringbolag för andra året i rad. Vi är också Årets fondförsäkringsbolag. Det framgår av Söderberg & Partners nya Trafikljusrapport, som lyfter fram de bästa aktörerna på den svenska sparmarknaden.

Läs artikeln

Tredje Svanenmärkta Skandia-fonden

Svanenmärkning av fonder gör det lättare att agera och spara hållbart. Det menar finansmarknadsminister Per Bolund, som på Fondvalsdagen den 21 februari delade ut certifikat till vår tredje Svanenmärkta fond, Skandia Sverige Hållbar. – Vill man ha en god avkastning i framtiden måste man tänka på hållbarhetsfrågorna, säger han.

Läs hela artikeln

Så mycket måste du amortera med nya skärpta kravet

Finansinspektionen inför nya skärpta amorteringskrav, efter beslut av regeringen. Men vad innebär de nya reglerna? Vem påverkas och hur? – Nu blir det ännu viktigare att ha koll på lånet inför bostadsköp eller renovering, säger Skandias sparekonom Maria Landeborn.

Läs hela artikeln

Vet du var du har din tjänstepension?

Aldrig har så många medier och marknadsföringskanaler talat så mycket om pension som i dag. Trots detta är osäkerheten bland svenska pensionssparare stor. Men alltför mycket generell information hjälper inte alltid den enskilda individen, menar vår pensionsekonom Mattias Munter.

Läs hela artikeln

Vi har Sveriges nöjdaste pensionskunder

Svenskt Kvalitetsindex, SKI, undersöker årligen vilket pensionsbolag som har de nöjdaste kunderna. Och vi hamnar vi på första plats på privatsidan.

Läs mer om utmärkelsen

Samhällsförlusten av sjukskrivningar

57 miljarder kronor – eller löner till mer än 50 000 sjuksköterskor. Så mycket förlorar Sverige på sjukskrivningar under ett enda år. Enligt en ny rapport från Skandias stiftelse Idéer för Livet skulle samhället kunna spara 19 miljarder genom förebyggande hälsovård.

Läs mer om sjuknotan

Varför hälsoförsäkring? Här är tio bra skäl

Vad är en förebyggande hälsoförsäkring? Och varför bör jag ha en kopplad till min tjänstepension? Hälsostrategen reder ut begreppen.

Läs artikeln

Ny hållbarhetsfond med Svanenmärkning

Åtta av tio sparare vill placera delar av sitt innehav i en hållbar fond, visar en undersökning från Miljömärkning Sverige. Nu lanserar vi vår tredje Svanenmärkta hållbarhetsfond, Skandia Sverige Hållbar. – Det är en bra vägledning för spararna, säger Helena Larson, hållbarhetsanalytiker på Skandia.

Läs hela artikeln

Därför bör du spara tio procent av din lön varje månad

Är du medveten om hur ditt beteende påverkar ditt sparande? Att spara regelbundet kan bli enklare om du utgår ifrån din personlighet. Här listar Skandia tre vanliga spartyper och tipsar kring hur du kan tänka beroende på vem du är.

Läs hela artikeln

Livsstilsprofessorns fem bästa tips

Stillasittande håller på att bli en folksjukdom. Men det finns en enkel lösning. I det första avsnittet av programmet "Mattias möter" ger livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius, aktuell med boken “Livsviktigt!", sina bästa tips och råd för ett långt och friskt liv.

Läs hela artikeln

Våra senaste krönikor

Alla nyheter

Få nyheter och spar- och placeringstips direkt i din inkorg!

Nyhetsbrevet 

Du får experternas bästa spartips! Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev i dag. Du får viktig information och tips om hur du kan ta kontroll över din ekonomi och ditt sparande. 

Börja prenumerera 

Marknadsbrev & Placeringsutsikter 

Få våra bästa placeringstips först! Börja prenumerera på vårt Marknadsbrev och Placeringsutsikter och var först med att få våra experters analys av marknaden och bästa placeringstips.

Börja prenumerera