Gå till innehåll
Man och kvinna står under paraply

Gruppförsäkring för medarbetare

För att stärka skyddet för dina medarbetare kan du teckna en grupp­försäkring hos oss. Med den som bas kan medarbetarna välja försäkringar som passar deras behov bäst.  

 • Extra trygghet och skydd för dina medarbetare
 • Lågt pris
 • Enkla hälsokrav

Boka möte för rådgivning

Så funkar gruppförsäkring

Om något oförutsett skulle hända ger samhället ett grund­läggande försäkrings­skydd. Du som arbetsgivare kan ge dina medarbetare möjlighet att komplettera det skyddet till en låg kostnad.

Medarbetarna betalar oftast själva

Gruppförsäkring innebär att du som arbetsgivare tecknar ett gruppavtal med oss. Därefter väljer medarbetarna själva vilka försäkringar de är intresserade av. De kan försäkra sig själva och sin familj (make/registrerad partner/sambo och barn). Oftast betalar medarbetarna själva för försäkringarna, men det finns inget krav att de måste ansöka. 

Försäkringsskydd för nyanställda

Nyanställda i ett företag med gruppavtal hos oss får ett kostnads­fritt försäkrings­skydd (sk förskydd) i 3 månader. Skyddet kräver ingen ansökan och gäller i regel de lägsta nivåerna för liv-, sjuk-, trygghets­kapital- och olycksfalls­försäkring.

För att omfattas av förskyddet ska medarbetaren vara fullt arbetsför första anställnings­dagen (gäller inte olycksfalls­försäkring), ha en anställning som varar minst 6 månader i följd, vara bosatt och folkbok­förd i Sverige och ha fyllt 16 år.

Våra vanligaste gruppförsäkringar

 • Livförsäkring
 • Sjukförsäkring
 • Trygghets­kapital­försäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Barnförsäkring
 • Vård­­försäkring
Läs mer om våra gruppförsäkringar

Samtalsstöd Tusen frågor

En kostnads­fri tjänst för medarbetare med grupp­försäkring. Dit kan de ringa för att få samtals­stöd om problem i vardagen som på sikt kan påverka hälsa och arbets­förmåga – alltifrån privata frågor som rör stress till juridik och ekonomi.

Vill du skapa en bättre balans i vardagen? Då kan du få hjälp av en arbets­terapeut att planera och prioritera dina aktiviteter för att må bättre.

Sjukförsäkringen omfattar även Krisförsäkring och Hälsoförsäkring

 • Krisförsäkring – ger rätt till kristerapi om medarbetaren eller någon i dennes familj drabbas av allvarlig sjukdom.
 • Hälsoförsäkring Grupp – kan ge stöd i form av häloförebyggande åtgärder vid risk för sjukskrivning på grund av stress eller psykisk ohälsa.

För dig som har en gruppförsäkring via ditt jobb eller förbund

Har du redan en gruppförsäkring och vill hitta mer info om den? Vill du ansöka om en ny försäkring, ändra i en befintlig försäkring eller se dina försäkringar?

Läs mer om din gruppförsäkring

Stärk dina medarbetares skydd

Boka tid med en rådgivare som kan berätta mer om vilka förmåner som kan passa dina medarbetare. Våra rådgivare är experter på ekonomisk trygghet och hjälper dig att hitta rätt lösning. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för en kostnadsfri rådgivning.

Boka rådgivning

Hitta rätt försäkringar – boka möte

Vi ger dig rådgivning kring hur våra försäkringar kan hjälpa dig att få friskare medarbetare. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för ett möte.

Boka möte