Gå till innehåll
Biljardtriangel med biljardklot

Samla din pension hos oss – på 2 minuter

 • Vi har ett brett utbud av sparformer för både tjänstepension och privat sparande
 • Det ger dig bättre överblick och gör det smidigare att hantera pensionen
 • Vi hjälper dig med flytten och du får en personlig pensionsrådgivning
Börja flytta pensionen Läs om fördelarna

Få hjälp med att flytta din pension –  3 enkla steg

Idag kan det vara mer fördelaktigt än någonsin att samla pensionen på ett ställe eftersom taket för flyttavgifter sänkts och flytträtten har utökats. Detta gäller vid flytt av fond- och depåförsäkringar. Låt oss hjälpa dig samla din pension hos oss och skapa de bästa förutsättningarna för den.

 • Fyll i och skicka in fullmakten

  Fyll i och skicka in den digitala informationsfullmakten till oss. Fullmakten används för att hämta information om din pension i andra bolag.

  Börja flytta pensionen

 • Vi undersöker och återkommer till dig

  När vi gjort en sammanställning återkommer vi till dig för att boka in en personlig pensionsrådgivning. Då går vi igenom dina olika pensionssparanden, vilka du vill flytta till oss och hur du vill placera dem.

 • Vi hjälper dig att flytta pensionspengarna

  När flytten är klar kommer en bekräftelse från oss. Din pension är nu samlad hos oss och du kan se både pension och övrig ekonomi på internetbanken!

Vanliga frågor & svar

 • Den 1 april 2021 infördes ett avgiftstak på max 600 kronor för flytt av pension. Beloppet gäller för 2021 och räknas upp med en årlig indexuppräkning kopplat till prisbasbeloppet. De nya reglerna gäller vid flytt av fond- och depåförsäkringar. För traditionella försäkringar gäller andra regler.

  Även för IPS kan det tillkomma avgifter vid flytt.

 • Tyvärr gäller erbjudandet att få en vårdförsäkring vid flytt inte när man flyttar kollektivavtalade pensioner. Om du är osäker vilken pension du har, boka ett möte så förklarar vi om du kan ta del av erbjudandet eller inte.

 • Normalt tar en flytt cirka 2-3 månader från och med att all dokumentation är signerad och klar, men detta kan skilja sig mellan försäkringsbolagen.

 • Här är en användbar checklista inför att du ska flytta din pension. Har du ytterligare frågor och funderingar kan du läsa om vad vår pensionekonom Mattias Munter säger om att flytta sin pension.

 • De fonder du sparar i idag säljs av den dag flytten sker. Vi tar sedan emot och placerar pengarna i din nya försäkring och de fonder du har valt hos oss. Vissa bolag flyttar innehavet utan att sälja av värdepappren, medan andra säljer av allt innan en flytt. Det vanligaste är att fondinnehavet säljs av innan en flytt och att aktieinnehavet flyttas utan att säljas av.

 • Fullmaktskollen.se är en tjänst för att hantera fullmakter inom liv- och pensionsområdet. Fullmaktskollen.se gör det enkelt för privatpersoner och företag att få överblick över sina fullmakter och hur länge de gäller. I tjänsten går det också att skriva under fullmakter och återkalla dem.

 • Nej, du behöver inte skatta för det pensionskapital du flyttar. Först när pensionen betalas ut betalar du inkomstskatt på det belopp du tar ut i pension.

 • Hos minPension kan du oftast se alla delar av din pension – både din allmänna pension, tjänstepension och ditt privata pensionssparande.

  Logga in och se hela din pension hos minPension

Alla frågor och svar

Fördelar med att välja oss

Har du haft fler olika arbetsgivare under åren så har du troligen pensionssparandet lite här och där. Samla pensionen hos oss och få bättre överblick – och ett antal extra fördelar.

Kvinna med paraply

Trygghet eller flexibilitet

Välj sparandet som passar dig bäst – antingen tryggt i traditionell försäkring med garanti där vi sköter jobbet, eller i fondförsäkringen där du själv väljer fonderna du vill placera i.

Mamma och barn planterar växter

Enkelt att spara hållbart

Vi tar hänsyn till hållbarhetsfaktorer såsom klimat, miljö, mänskliga rättigheter och korruption i både vår traditionella förvaltning och i vårt utbud av fonder.

Tumme upp

Smidigare utbetalning

Det blir lättare att ta ut din pension när det är dags. Du slipper hantera val hos olika aktörer och hanteringen vid utbetalning är smidig och digital.

Två kvinnor flyttar inredning

Rabatt på bolån

Har du din tjänstepension hos oss får du även rabatt på ditt bolån.

Ballonger

Skandia Omtanke – vardagstjänster för dig och dina nära

Du som har både tjänste­pension och vård­­försäkring hos oss, kan köpa kvalitets­­granskade vardags­tjänster till ett förmånligt pris hos våra utvalda samarbetspartners. Du och dina nära kan också få en hjälpande hand i kontakt med vård och omsorg. När någon blir sjuk eller behöver ställa om. En extra trygghet och avlastning för dig den dag du behöver det.

Läs mer om Skandia Omtanke

Flytta din pension till oss


Kvinna pratar i telefon vid skrivbord

Få hjälp med att flytta din pension

Fyll i och skicka in den digitala fullmakten till oss – enkelt och snabbt!

Börja flytta pensionen

Man sitter i soffa med läsplatta

Flytta din pension på egen hand

Om du vill kan du förstås även flytta din pension på egen hand.

Flytta privat pension

Flytta tjänstepension

Flytta IPS

Vill du prata med en rådgivare?

Ring oss på 0771-55 55 05 eller ange namn och nummer så hör vi av oss!

Något gick fel när formuläret skulle skickas.
Årets livförsäkringsbolag