Gå till innehåll
Kvinna öppnar fönstret

Pågående låneärenden – följ din låneansökan

 • Här kan du följa din bolåneansökan
 • Du kan se ditt lånelöfte
 • Hitta svar på de vanligaste frågorna om att söka bolån
Logga in för att följa ditt låneärende

Bolån › Pågående låneärende

Din bolåneansökan i 5 steg

Man sitter vid skrivbord

1. Skicka in ansökan

Så fort du har fyllt i och skickat in din bolåneansökan kan vi börja titta på ditt ärende. Glöm inte att du måste identifiera dig med BankID för att ansökan ska skickas in. Detta gäller även din eventuella medsökande.

Kvinna och man sitter vid skrivbord

2. Ansökan behandlas – ladda upp kompletteringar

Om ansökan behandlas betyder det att vi tittar på din ansökan. Oftast behöver vi kompletterande uppgifter så som arbetsgivarintyg, amorteringsunderlag eller annan dokumentation för att kunna gå vidare med din ansökan.

Två personer delar på en tårta

3. Välj låneupplägg

Nu är det dags att välja låneupplägg. Vi behöver veta när du vill att lånet ska betalas ut, till vilket konto och vilken bindningstid du vill ha.

Två kvinnor pratar i telefon

4. Svara på kundkännedom

För att vi ska kunna gå vidare med din bolåneansökan behöver alla sökande svara på frågor om sig själva som kund, så kallad kundkännedom. Lagen om penningtvätt och finansiering av terrorism innebär att vi som bank behöver lära känna våra kunder bättre. Om du inte redan svarat på frågor kommer du att få en notis efter att du valt låneupplägg.

Kvinna med en bucket solrosor

5. Skicka in lånehandlingar

Lånehandlingarna som bland annat består av skuldebrevet skickas hem till dig. Nu behöver du bara skriva under och skicka tillbaka till oss så fort du kan. Resten sköter vi.

Film: Så här fyller du i ditt skuldebrev.

Vanliga frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor för dig som söker lån hos oss. 

 • Med anledning av Coronavirusets effekter på ekonomin är det möjligt att pausa amorteringen på bolånet till och med 31 augusti 2021. Det kan du göra så fort du har fått ditt lån utbetalt, klicka här för att komma till ansökan.

   

 • Logga in och följ status på din bolåneansökan. Är du osäker på vad din status betyder? Här förklarar vi varje steg i ansökningsprocessen.

 • Det styrs bland annat av din inkomst och vilka skulder du har. Du kan räkna på hur mycket du preliminärt kan låna hos oss utan att någon kreditupplysning görs.

 • I vår bolånekalkyl kan du se vilken ränta du kan få och ge dig själv rabatt utan att behöva ringa oss och förhandla. Smidigare än så blir det inte.

  Kom ihåg att räntan sätts på utbetalningsdagen för ditt bolån. Den kan därför skilja sig från det som står på skuldebrevet.

 • Lånar du mer än 4,5 gånger din bruttoinkomst måste du amortera 1% varje år. Tecknar du ett nytt bolån med en belåningsgrad på 50% eller högre måste du även amortera på det. 

  Läs mer om amorteringskraven här.

Tycker du informationen på sidan är enkel och vägledande?

Ditt svar är anonymt. Behöver du komma i kontakt med oss hittar du kontaktuppgifter här

Något gick fel när formuläret skulle skickas.