Gå till innehåll
Två blommor på ett bord

Så funkar medlemsförsäkring – för dig som är ny medlem

Du som är ny medlem i SPF Seniorerna erbjuds ett bra försäkringsskydd till en låg kostnad. Försäkringens utformning beror på din ålder när du går med i SPF Seniorerna.

Så funkar medlemsförsäkringen i SPF  Seniorerna

Som ny medlem i SPF Seniorerna omfattas du av ett kostnadsfritt försäkringsskydd (sk. förskydd) som gäller i 3 månader från det datum som ditt medlemsskap registrerats som aktivt i SPF Seniorernas centrala medlemsregister. Under den tiden har du möjlighet att bestämma om du vill ha kvar försäkringen.

Din ålder när du går med i SPF Seniorerna bestämmer hur och vilka försäkringar som du kan omfattas av. Tänk på att om du lämnar SPF Seniorerna så upphör din eller dina försäkringar.

 • Du får ett kostnadsfritt försäkringsskydd under tre månader, (sk. förskydd), i det ingår:

  Vill du behålla din försäkring?

  Under den den kostnadsfria perioden får du ett erbjudande från oss. Vill du behålla försäkringen behöver du tacka ja till erbjudandet och skicka in det till oss. Vill du ha ett högre försäkringsbelopp kan du i stället ansöka om en olycksfallsförsäkring med försäkringsbelopp på 15 eller 20 prisbasbelopp. Ansök här.

 • SPF Seniorerna ansluter dig till medlemsförsäkringen där dessa försäkringar ingår:


  Vill du behålla dina försäkringar?

  Är du nöjd och vill behålla din försäkring betalar du in försäkringspremien med det inbetalningskort du får hemskickat. Vill du ha ett högre försäkringsbelopp kan du ansöka om en olycksfallsförsäkring med försäkringsbelopp på 15 eller 20 prisbasbelopp. Ansök här.

  Vill du säga upp försäkringen?

  Om du inte betalar in via ditt inbetalningskort kommer försäkringen att upphöra automatiskt. Du får en bekräftelse med posten. Du bortser från påminnelse/uppsägningsavi som skickas till dig.

  Om du av någon anledning vill säga upp din medlemsförsäkring innan dina tre fria månader har upphört, kan du meddela oss genom att antingen: 

  • Mejla spfseniorerna@skandia.se
  • Ringa  0771 – 16 60 60
  • Skicka in blanketten "Avanmälan fortsatt försäkringsskydd" som du får tillsammans med informationsbrevet från oss
 • Är du över 75 år kan du inte teckna livförsäkring. Du kan däremot teckna vår olycksfallsförsäkring. Du får ett kostnadsfritt försäkringsskydd under tre månader, (sk. förskydd), i det ingår:

  Vill du behålla din försäkring?

  Under den den kostnadsfria perioden får du ett erbjudande från oss. Vill du behålla försäkringen behöver du tacka ja till erbjudandet och skicka in det till oss. Vill du ha ett högre försäkringsbelopp kan du i stället ansöka om en olycksfallsförsäkring med försäkringsbelopp på 15 eller 20 prisbasbelopp. Ansök här.

  • är bosatt och folkbokförd i Sverige
  • inte tidigare varit medlem i SPF Seniorerna
  • inte är inskriven för vård vid sjukhus eller annan vårdinrättning eller vårdas utanför sjukhus/vårdinrättning men genom dess försorg (gäller enbart för livförsäkringen).

Tänk på

Du kan omfattas av medlemsförsäkringen så länge du är medlem i SPF Seniorerna. Lämnar du SPF Seniorerna avanmäls du från medlemsförsäkringen. 

Mötesförsäkringen gäller bara vid aktiviteter som ordnas genom SPF Seniorerna och inte på annan tid.