Gå till innehåll
Kvinna och barn sitter i soffa

Gruppförsäkring – få ett ekonomiskt skydd om det oförutsedda händer

Du har säkert försäkrat ditt hem och dina saker. Men hur klarar sig du eller din familj ekonomiskt om du drabbas av sjukdom, olycksfall eller ett dödsfall? Gruppförsäkringar kan skydda dig och din familj ekonomiskt om det oväntade skulle hända –  till en låg kostnad.

Välj rätt försäkringsskydd

Information kopplat till Coronaviruset

Samtliga gruppförsäkringar gäller som vanligt och försäkringsfall regleras i enlighet med gällande försäkringsvillkor för respektive produkt med undantag för privatvårdsförsäkringen som inte täcker utredning och behandling av sjukdom som omfattas av smittskyddslagen. Covid-19 omfattas av smittskyddslagen och privatvårdsförsäkringen gäller därför inte för sådan sjukdom.

Psykologens råd i oroliga tider

Hur ska du tänka för att må bättre mitt i all ovisshet?

Läs mer

Logga in – Mina gruppförsäkringar

Här kan du se:

 • Dina försäkringar, försäkringsbelopp och pris
 • Övriga försäkringar som finns att teckna i gruppavtalet och möjlighet att ansöka digitalt

Du som ännu inte har gruppförsäkring behöver fylla i avtalsnumret och kontrollkod för att ansöka. Har du inte fått uppgifterna från din arbetsgivare/ditt förbund kan du kontakta oss. Har ditt företag en egen gruppförsäkringssajt hittar du i stället ansökan där.

Logga in

Logga in på ditt företags gruppförsäkringssajt

Vanliga frågor just nu

 • Det betalas ut till dig som har varit gruppmedlem och har haft Gruppsjukförsäkring eller Trygghetskapitalförsäkring någon gång under åren 2011 – 2017 och betalat in premier på minst 200 kr. Har du haft en eventuell medförsäkrad kommer du även att få ta del av överskott för den personen.

  Alla som berörs har fått eller kommer att få ett brev via posten eller Kivra under perioden 1/3 – 6/4 2021.

 • Nej, gruppförsäkringen omfattar inte premiebefrielse utan du måste betala för försäkringen för att den ska gälla. Försäkringen gäller i övrigt som vanligt, covid-19 är inte undantaget i försäkringsvillkoren.

 • Som permitterad är du fortfarande anställd, vilket innebär att du behåller din frivilliga gruppförsäkring.

 • Försäkringen gäller vid beviljad smittbärarpenning på grund av covid-19. Smittbärarpenning jämställs med nedsatt arbetsförmåga enligt villkoren. Läs mer om vad som gäller här.

 • Ja, du kan få stöd genom hälsoförsäkringen vid besvär som kan leda till nedsatt arbetsförmåga till exempel nedstämdhet, värk, stress eller oro. Det gäller oavsett om orsaken beror på arbetssituation, privatlivet eller är kopplat till coronaviruset.

  Du kan få stöd bland annat via telefon eller videosamtal. Det gäller alla tjänster inom hälsoförsäkringen: hälso- och rehabvägledning, psykologsamtal och yrkeslivsplanering.

 • Försäkringen gäller som vanligt, covid-19 är inte undantaget i försäkringsvillkoren. Vid längre sjukskrivning, efter 90 dagars karenstid, kan man ofta få ersättning från sin sjukförsäkring.

  Har du blivit smittad av en samhällsfarlig sjukdom, såsom covid-19, kan du under vissa förutsättningar få smittbärarpenning av Försäkringskassan, läs mer om vad som gäller här.

 • Ja, försäkringen gäller som vanligt, covid-19 är inte undantaget i försäkringsvillkoren. Vid dödsfall betalas försäkringen ut som ett engångsbelopp till din familj eller dina förmånstagare.

 • Ja, försäkringen gäller som vanligt, covid-19 är inte undantaget i försäkringsvillkoren.

Alla frågor och svar

Våra vanligaste gruppförsäkringar

 • Livförsäkring
 • Sjukförsäkring med Hälsoförsäkring
 • Trygghets­kapital­försäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Barnförsäkring
 • Vård­­försäkring
Läs mer och ansök

Tusen frågor – Ett nummer.

En kostnads­fri telefon­tjänst för dig med grupp­försäkring. Ring oss på 0771-65 50 50, vardagar 8.15–16.

Du kan få samtals­stöd kring problem i vardagen som på sikt kan påverka din hälsa och arbets­förmåga – alltifrån privata frågor som rör stress till juridik och ekonomi.

Få snabb koll på gruppförsäkringen – och varför den är bra!

Samtalsstöd utan kostnad via Tusen frågor – Ett nummer.

Ändring av gruppförsäkringsvillkoren

Skandias villkor för gruppförsäkring har kompletterats med nedanstående förtydligande av gruppmedlemmens rätt att säga upp eller avstå från försäkringen:

 • Vid frivillig gruppförsäkring har en försäkrad gruppmedlem rätt att när som helst säga upp försäkringen att genast upphöra.
 • Vid obligatorisk gruppförsäkring kan en medlem i gruppen när som helst genom anmälan förklara sig avstå från försäkringen. Sådan anmälan kan även ske hos gruppföreträdaren.

Se villkorspunkt 1.1.11 i Gruppvillkoret.

Motsvarande ändring görs även i villkoren under Fortsätt att vara försäkrad.